--> Де у Луцьку знайти найтеплішу квартиру* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Де у Луцьку знайти найтеплішу квартиру*

1
-10
Де у Луцьку знайти найтеплішу квартиру*
– Сергійович, будемо утеплятися! Ти з нами? – сусід Андрій вийшов з гурту мешканців, що зібралися під під’їздом хрущовки.

– Та я «за»… Але ж ти в курсі: квартиру продати хочу, купили щось більше і новіше…

– Ну от утеплиш – і продаси вигідніше! А ми от якраз майстрів уже привели, обіцяють зробити все від даху до фундаменту в «луччем відє».

Я зиркнув на «верхолазів», які бралися обклеїти наш будинок утеплювачем: засмальцьовані куртки, небриті обличчя, перегар… Перевів погляд на висоту моїх вікон на п’ятому поверсі. ...І побрів додому.

...В кімнаті дружина сиділа перед лептопом, дивилася якийсь ролик в Ютубі. Хлопчина в білій будівельній касці розповідав щось на фоні незвичної новобудови. “Чуєш, здається, я знаю, куди ми будемо переїжджати!” – замість “привіт” почув я...




...І СТІНИ ТОВСТЕЗНІ

То був ролик про новий луцький житловий комплекс “Британія Hall”. Чув про нього раніше. Навіть знав, що будують його не з цегли, а з так званих модулів – фактично готових елементів будинку, який потім на місці просто складають. Як “лего”.

– Тобі певно вигляд фасаду сподобався – підколюю дружину. Знаю, що любить усе типу аристократичне.

– І це теж. Але я вчора ходила за опалення платити. Ти бачив платіжку??? Тому тепер хочу квартиру з триметровими стінами. – чи то жартує, чи то всерйоз парирує дружина. – Ти послухай, що вони тут про цю “Британію” розповідають.

Сідаємо дивитися. Потім – гуглимо. Читаємо вголос.

– Ого! Так у них тільки пінополістирольні плити – 160-міліметрові! – дружина пальцями у повітрі “заміряє” товщину. – А ще бетонна основа. А ще клінкерна плитка – дивись яка красива.

– Тобі б тільки красиво... – А мені мало фактів. – О, дивися, тут про таку штуку пишуть як “коефіцієнт опору теплопередачі конструкції зовнішньої стіни”. У них тут 4,34 кв. м на кіловат... Це дорівнює трьом метрам цегляної кладки!



– О, якраз таку стіну я й хотіла – сміється дружина. – Давай завтра до них навідаємося. Розпитаємо детальніше.

...Наступного дня, виходячи з під’їзду, бачимо: наші верхолази уже розставляють риштування. Буде наша хрущовка утепленою!

– Агов, хлопці, а який пінополістирол будете клеїти? – питаю.

І чую “авторитетну” відповідь:

– Самий луччий: 50 міліметрів!

“ІДЕАЛЬНО” – ЦЕ ПРО НАС!

В офісі “Британії Hall” стоїть величезний макет стінового модуля. Можна в розрізі побачити цю “стіну-сендвіч”.

– Коли я кажу, що “Британія Хол” буде найтеплішим будинком у Луцьку – мені спочатку не всі вірять – зізнається інвестор будівництва Мирослав Гордійчук, якого пощастило зустріти в офісі. – Але навіть один вигляд товстого шару пінополістиролу змушує скептиків замовкнути. Ніхто більше у Луцьку так не утепляється!

Виявляється, технологія “Royal House”, за якою будують «Британію Hall», має ще одну суттєву перевагу: модуль виготовляється у заводських умовах, на високоточному обладнанні. (З сумом згадав своїх «верхолазів»: зараз, певно, якраз стіну спальні у нашій старій квартирі обклеюють…)

– На наших стінових модулях утеплювач кріпиться на стіну суцільною плитою, а не шматками. Тому стіна не має «точок промерзання», які як правило бувають на стиках плит. Такої якості поклейки нереально добитися «на висоті» - пояснює Мирослав Гордійчук. – Ми рахували: ціна за опалення у нашому будинку коштуватиме близько 10 грн за кВ. м. У той час, як у звичайних будинках з нинішніми тарифами за квадрат платять 32 грн. Тому наші квартири, обладнані системою автономного опалення, будуть і теплими, і економними.



Подивитися буклети, позадавали питань, повивчали макет стінового модулю. Але ж треба побачити і будинок. Їдемо на «Британію Хол»!

ПІД КОНТРОЛЕМ АВТОРІВ ТЕХНОЛОГІЇ

На будівельному майданчику кипить робота. Крани акуратно піднімають стінові модулі, на поверхах будівельники “приймають”, кріплять.

– А чи не стануть слабким місцем будинку стики між стіновими модулями? – запитую у керівника проекту.

– Ні, ми їх заповнюємо спеціальним розчином. До того ж використовуємо подвійну гідроізоляцію і подвійне утеплення. – розповідає Мирослав Гордійчук. – Тож за промерзання чи потрапляння вологи можна не переживати. До слова, щодо тепло- та гідроізоляції, то показники “Британії Hall” повністю відповідають стандартам європейських країн.

Уже зараз можна уявити, наскільки круто виглядатиме фасад “Британії Hall”. Особливого шарму йому долає клінкерна плитка, шо імітує цегляну кладку. Цей сучасний керамічний матеріал термостійкий, до того ж виконує функцію прекрасного гідроізолятора: стіни не поглинатимуть вологу і водночас будуть “дихати”.



– Наші будівельники проходили навчання для роботи зі стіновими модулями “Royal House”. – каже Мирослав Гордійчук. – Окрім того, спеціалісти заводу-виробника постійно здійснюють контроль за ходом будівництва.

* * *

...Андрій сидів під під’їздом моєї хрущовки і дивився, як “верхолази” штукатурять стіну на балконі його квартири на першому поверсі. Вітер ганяв навколо хмари пінополістирольних кульок і цілі шматки утеплювача. Вгледівши мене, Андрій підхопився:

– Ну що – точно надумав продавати квартиру? Бо мій швагро шукає собі варіант, хоче від батьків переїхати.

– Точно надумав. Навіть вирішив, куди переїду! – я показав буклет “Британії Hall”. Розповів про “стіну-сендвіч”. Про ідеально рівні стіни, суцільні плити утеплювача і клінкерну плитку. Андрій замислився... і спитав: “Можна, візьму буклетик? Швагрові покажу...”


Текст: Сергій ЮРЧУК

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гарний будинок, затишний район, в Луцьку ще такого не бачив. Вирізняється серед інших своїм стилем...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні