У Луцьку відновили будівельні роботи на місці старовинного підземелля

1
-1
У Луцьку відновили будівельні роботи на місці старовинного підземелля
У Старому місті у Луцьку знову відновили будівництво житлово-офісного приміщення на місці, де може бути старовинне підземелля.

Рішення Луцької міської ради про надання ТОВ «ЛУЦЬКМІСЬКБУД» в оренду земельної ділянки на вулиці Кафедральна, 13 передбачає, що забудовник має провести археологічні розкопки та відновити нововиявлену пам’ятку архітектури - підземелля XVII століття. На жаль, орендар не дотримується цього рішення, - йдеться на сторінці "Народного контролю" у Фейсбуці.

Нагадаємо, 30 серпня депутат Луцькради Павло Данильчук на своєму фейсбуці написав, що на Кафедральній, 13 відновили будівельні роботи всупереч рішенню міськради.

Він заявив, що разом з поліцією та журналістами вони зупинили порушення.

Як зауважують краєзнавці, на цьому місці є унікальні історичні підвали, які можуть бути залишками монастиря.

Після розголосу будівельні роботи на деякий час зупинили. Втім, судячи з розпорядження від 27 листопада за підписом секретаря луцької мерії Григорія Пустовіта, будівельникам дали «зелене світло».

Як пояснював у коментарі перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, забудовнику дозволили відновити роботи, оскільки той у письмовому зобов’язанні пообіцяв зберегти пам’ятку.

Чиновник запевнив, що забудовник отримав усі необхідні дозволи й причин відмовляти у будівництві йому більше немає.

«На жаль, поліція не вчиняла жодних дій, крім опитування. «Житлобуд-2», яке здійснює будівництво на замовлення «ЛУЦЬКМІСЬКБУД», не хоче припиняти роботи, мотивуючи тим, що була видана декларація. Проте ця декларація у 2011 році була видана на зовсім іншого підрядника. Також має бути відповідний дозвіл від Міністерства культури», – зазначив депутат Павло Данильчук.

Він додав, що «Житлобуд-2» немає дозволу на облаштування будівельного майданчику, є лише розпорядження секретаря ради про перекриття вулиці.

Зауважимо, щодо будівництва житлово-офісного приміщення на вулиці Кафедральна, 13 у Луцьку, навколо якого вже близько п’яти років точаться дискусії і скандали, відкрили кримінальне провадження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І поставлять чергового бетонно-скляного монстра
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні