«Продали частину пляшок - купили машину», - луцькі колекціонери алкоголю. ФОТО

7
1
«Продали частину пляшок - купили машину», - луцькі колекціонери алкоголю. ФОТО
Сергій та Світлана Деркачі – подружжя з села Милуші Луцького району, які жартома називають себе психами. Чоловік є модератором українського клубу алкомінімалістів, до лав якого запрошують охочих колекціонувати мініатюрний алкоголь.

Сергій працює столяром, а вісім років тому почав збирати елітний алкоголь у мініатюрних пляшках. На сьогоднішній день його колекція налічує майже 700 екземплярів. На початку інтерв’ю волинянин розповідає, що свій День народження святкує 1 квітня, а в цей день «народився» й коньяк, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

«Столяр, який цікавиться коньяком – це щось з розряду електромобілів: їх мало хто бачив і мало хто про них знає. Мої друзі й колеги часто сміялися з мене, мовляв, чого до мене йти в гості – я ж не вживаю, тому й випити в мене вдома нічого».

«Є в колекції декілька експонатів, які я нізащо не дам продати. Завдяки цим пляшечкам ми почали розбиратися в спиртному, зараз будь-що пити не будемо. Краще ж назбираємо потрібну суму, аби придбати й випити щось якісне й дорожче».

Впродовж всього інтерв’ю подружжя поглядає на пляшку коньяку «Godet Cognac Renaissancea».

«Якби нам дали вибір – купити авто «на бляхах», чи цей коньяк, ми б купили його (сміються, - Ред.)».

Неоціненний проект для душі або дорогий коньяк і скляна тара

«Основна частина колекції – коньяк з Франції та бренді інших країн. Крім алкоголю, ще збираю стопки, бокали, різні фужери з логотипами алкогольних брендів».

«Моя колекція – це не комерційний проект, а чисто для душі. Підрахувати, скільки грошей витрачено на купівлю алкоголю – неможливо, бо щось падає в ціні, а щось піднімається, щось подаровано, а щось обміняли».

«Вгодити й знайти коньяк мені на подарунок – це практично нереально для моїх друзів. Колекціонери, які знають, де знаходиться моя колекція й знають, що у ній є – можуть потішити потрібним мені алкоголем. Друзі ж, щоб не прогадати, привозять цікаві та неординарні пляшечки».

«Маю в колекції найменшу пляшку в світі, яка вміщує 1,2 мілілітри алкоголю (об’ємом, як медична ампула, - ред.). Ці пляшки занесені до Книги рекордів Гіннеса, бо мають найменший об’єм алкоголю».

«А ви знаєте, чому під час застілля не можна лишати порожні пляшки на столі? У 16-17 століттях при дворі одного з французьких імператорів був загін реєстрових козаків. Після служби вони ходили в кабак пиячити. Після чергової «гулянки» приходив власник закладу й рахував пустий посуд, так і визначали, скільки треба заплатити. Українці, аби зекономити, додумалися частину тари ховати під стіл».

Де розвертаються ворони або Луцьк знає, що таке "Годе Антарктика"

«Два роки тому в Україні була презентація коньяку «Godet», а через два тижні мусили представити елітний сорт цього напою «Годе Антарктика». Коли ж представник коньячного дому побачив в мене мініатюрну пляшку коньяку, який ще не показували Україні – то він дуже здивувався. Для нього Луцьк – це щось на кшталт містечка, де вже розвертаються ворони».

«Годе Антарктика» - це єдиний в світі білий коньяк, зроблений з класичного сорту винограду – фоль бланш. Прозорість коньяку забезпечують дубові діжки, в яких витримується «Антарктика» протягом семи років, а дуб дає менше кольору рідині. Саме цей коньяк рекомендують пити з льодом».

«У Луцьку серйозних колекціонерів немає. Є такі, що просто збирають, але є ті, що колекціонують, але не афішують цього».

«У нас в клубі навіть є рекордсмен України - Віталій Дубчак з Кропивницького, який подав заявку на внесення його до Книги рекордів України з найбільшою кількістю пляшечок – більше 4000 експонатів».

«Коли до нас додому вперше приїхали друзі-сомельє, то багато торгових марок коньяків, які є в мене в колекції, раніше вони навіть в очі не бачили».

Купили авто, коли продали частину колекції

«Колись у нас була мета – кількість. Коли ж дійшло до 1200 екземплярів, то кількість різко перестала бути головним критерієм».

«Коли планували придбати авто - вперше наважились щось продати з колекції».

«Якщо ж колекція тільки збирається, і в ній нічого не змінюється, то вона втрачає свою унікальність. Зараз ми не можемо перейти рубіж – 700 пляшок. Краще я за рік купимо одну пляшку дорожчого якіснішого алкоголю, ніж 100 дешевих і нецікавих нам».

«Заради цього вигребли з хати все» або Як виглядає король коньяків.

«Аби придбати елітний алкогольний напій ми продали 200 пляшечок і вигребли з хати усе».

«Перлина нашої колекції - «Remy Martin, Louis XIII» - це коньяк, в якому поєднується більше тисячі спиртів різних років. Кришталева посудина, королівські герби – це все ручна робота».

«Коли придбали «Remy Martin, Louis XIII», стали більш прискіпливо обирати екземпляри в колекцію, бо хочеться чогось цікавого й неординарного».

«Особливе місце посідає набір коньяку «Prunier». Таких в світі тільки 205 наборів, а мені вдалося перекупити 105-ий ювелірний номер. Кожен набір підписаний власником коньячного дому, а номери не повторюються. Вартує така радість недешево, заради цього набору розпрощався із значною частиною колекції».

Текст: Анастасія КАЧИНА

Фото автора.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чим ще займається подружжя крі цього хобі? На чому розвиває інтелект, відточує ерудицію? Скільки книг є у їх домівці? Чи усі потуги звивин мізків зосереджені на цьому "музеї", якого, власне, ніхто не бачить?
Відповісти
Крім цього хоббі подружжя разом з друзями вже виготовили і впровадили у виробництво нові дитячі іграшки, одна з яких запатентована. На черзі третя розробка. Досить, лікарю?
Відповісти
дивлячись на ці сповнені інтелекту писки, буквар і читанка-останні книги,які вони прочитали
Відповісти
А фото з "Вінтайму"?
Відповісти
Розмова була у стінах "Вінтайму"
Відповісти
УВАЖУХА
Відповісти
Як можна,не знаючи людей,вдаватися до образ?Турбуйтеся про розвиток свого інтелекту та ерудиції.Подивіться уважно на свої "писки".Що там ?Заздрість,злоба та зухвалість.А я знаю їх особисто,поверхнево,навіть не знаю,як їх звати.Вони приємні люди і з інтелектом все у них норм.Такщо будьте спок.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні