У Харкові в розритій могилі більшовика не знайшли останків

2
0
У Харкові в розритій могилі більшовика не знайшли останків
У Харкові не змогли знайти останків більшовика Миколи Руднєва на місці його передбачуваного поховання на площі Героїв Небесної Сотні.

Могилу розрили, щоб перенести їх на одне з кладовищ міста. Про це написав директор міського Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Юрій Сидоренко в Facebook, - повідомляє 112.Україна.

В результаті розкопок виявили тільки будівельне сміття (биту цеглу, фрагменти ліпнини, плитки, скла).

"Роботи велися на глибині до 2,5 м. Як вважають фахівці, цього достатньо, щоб зрозуміти, чи варто шукати далі прах чи ні. Плиту з місця передбачуваного поховання приберуть. Чи буде вона утилізована або інша доля її чекає далі, поки точно невідомо ", - заявили у міськраді Харкова.

За підсумками проведених робіт буде складено відповідний акт, який направлять до Міністерства культури України, щоб змінити статус місця.

Раніше з проханням про перепоховання праху Миколи Руднєва до міськради Харкова звернулися представники "СХІДНО корпусу". Міська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища розглянула це питання і прийняла рішення перепоховати останки на одному з кладовищ Харкова.

Довідково: Микола Руднєв загинув в 1918 році у віці 23 років. В середині грудня 1917 роки 30-й запасний полк під його командуванням спільно із загонами Червоної гвардії роззброїв війська Центральної ради, зайняв найважливіші об'єкти Харкова, що забезпечило перехід влади до військово-революційного комітету. Спочатку він був похований у Волгограді, раніше вважалося, що 7 лютого 1919 року тіло перепоховали в Харкові.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рештки залишилися в попередньому поховпнні..цікаво,скільки таких "могил-пустишок", які швидше створені для пропаганди..
Відповісти
Таки треба було кілька осикового в груди забити і голову відрубати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні