Ректор луцького політеху розкритикував свого політичного шефа Палицю

8
8
Ректор луцького політеху розкритикував свого політичного шефа Палицю
Ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук розкритикував керівництво області, яке з його слів, бездіяльне у питаннях багатостраждального любешівського коледжу.

Про це Петро Савчук написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, частина Любешівського коледжу ЛНТУ – з четвертого по перший поверхи обвалилась ще у серпні 2017 року. На щастя, тоді ніхто не постраждав. Нині ж є загроза повторного обвалу, тож студенти навчаються просто у гуртожитках.

На відновлення коледжу треба майже 16 мільйонів гривень, які не поспішають шукати ні в обласному, ні в державному бюджетах.

«Мені соромно за владу області через її відверту бездіяльність в цій ситуації. Складається враження, що потужний коледж, який має достатній кадровий потенціал та успішно виконує регіональне замовлення на підготовку фахівців робітничих професій після аварії, окрім мене, вченої ради університету та самого колективу коледжу нікому не потрібний! Чи це свідомі кроки на його знищення?» - обурився Петро Савчук.

З його слів, ні голова обласної ради Ігор Палиця, ні голова ОДА Володимир Гунчик, ні голова Любешівської громади Олег Кух, ні очільниця обласного управління освіти Людмила Плахотна, нардеп Ірина Констанкевич не спромоглися реально допомогти освітньому закладу, маючи на те відповідні повноваження та можливості.

«А Ігор Петрович Палиця вже понад два місяці під час сесій особисто блокує ініційоване мною виділення 250 тисяч гривень з обласного бюджету для виготовлення проектної документації, необхідної для невідкладного проведення ремонтно-відновлюваних робіт! А якже відповідальність, панове?» - резюмує ректор політеху.

Зауважимо, Петро Савчук – депутат Волинської обласної ради та член фракції «УКРОП». Цією політичною силою на Волині керує Ігор Палиця, а Ірина Констанкевич представляє її в парламенті.

Раніше освітянин вже вступав у публічний конфлікт з Ігорем Палицею. Зокрема, це сталось на останній сесії Волинської обласної ради.

Нардеп Ірина Констанкевич прокоментувала емоційну заяву Петра Савчука. З її слів, нібито керівник вишу теж винен у затягуванні процесу виділення коштів, адже не подав до профільного міністерства експертного висновку.

"Усі чекають ректора, коли він буде справи вирішувати, а не пости писати. Це питання функціональних обов"язків ректора. Дивно, що ректор цього не знає..." - наголосила парламентар.

Висловив свою позицію й голова ОДА Володимир Гунчик.

"Дуже недобре, коли пан Петро "чеше всіх під один гребінець". ОДА подало в обласну раду всі необхідні документи. А рідний П.Савчуку "УКРОП" його не підтримав. Ось такі справи, панове", - заявив посадовець.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дивно? Як смів зачепити його сіятєльство? Це вперше в історії господарювання палиці в обласній раді. Всі ретельно вилизують зад і тут, раптом, така метаморфоза, такий розворот на 180 градусів?! Аж не віриться. Щоб це не стало для ректора початком кінця...
Відповісти
Тепер підконтрольні змі почнчть чморити ректора
Відповісти
Чморити не будемо. Будемо підтримувати. Як ми бачимо,Савчук бажає залишити цю жидо-масонську ложу.
Відповісти
Тим часом обвали коледжу засипало вже снігом....... А діти все серплять....так? Що ж ви всі хочете від влади в країні 404???
Відповісти
Прохання до модератора не видаляти неугодні статті
Відповісти
Про Палицю ні слова.
Відповісти
Пєтя сам ще той жидомасон. Тільки і жде щоб якого хабаря дали.
Відповісти
Пєтька за все паскудне зроблене в житті кожен буде нести відповідальність!!! Якщо не ти то твої близькі! Смішно навіть тебе асоціювати зі словом "ректор" - ти ж дешева маріонетка!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні