--> У Луцьку презентували фірмовий шрифт міста | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку презентували фірмовий шрифт міста

5
-2
У Луцьку презентували фірмовий шрифт міста
У просторi Іnnerspace відбулася презентація унікального луцького шрифту.

Про це повідомляє VIP.

У п’ятницю, 1 грудня, шрифт презентував Кирило Ткачов — каліграф та дизайнер. На презентації він розповідав про те, для чого взагалі потрібні шрифти і як ними користуватися.

Особливістю луцького шрифту є декорування — ромби, а також дуже дивні, незвичні деякі форми. Під час створення цих форм дизайнер надихався історичними шрифтами 20-го століття.

Ще одна особливість у тому, що немає маленьких літер, на кожну літеру є дві варіації великих літер. Їх можна комбінувати, щоб напис не виглядав надто монотонно. Але, за словами автора, це потрібно робити обережно, тому що є літери, які працюють командою. Вони важко поєднуються з іншими комплектами.

Важливість шрифту дизайнер асоціює з одягом. Одяг може бути зручним, практичним, повсякденним, а може бути яскравим, оригінальним, таким, що привертає увагу і запам'ятовується.

Кирило вважає, так само шрифт — він може бути нейтральним, зручним для читання, а може бути унікальним, дивним, з яскраво вираженим характером.

Автор наголошує на тому, що цей шрифт не варто використовувати для набору великих текстів, він застосовується для одного-двох слів.

Це може бути заголовок в привітаннях, запрошеннях, тощо. Особливо зараз, напередодні свят можна скористатися такою можливістю.

«Ідея в тому, щоб зробити безкоштовний шрифт, який в першу чергу потрібно використовувати у Луцьку для нових, з другої сторони він має працювати, як в Луцьку так і за його межами, але при цьому працювати на рекламу міста», - зазначив автор.

Вероніка УРАНОВА
Фото автора
Один зі шрифтів, який брали за основу
Один зі шрифтів, який брали за основу
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шо це таке...А де сам шрифт..де дизайн ?. Цікаво шо пан Кирило курить?
Відповісти
А навіщо у цьому "унікальному луцькому шрифті" москальські літери. Це від великої любові аффтора то московії????
Відповісти
А хто дав йому право презентувати шрифт міста ? Це те саме, що я проголошу новий герб міста. Тим більше не на шрифт а на "хуяк хуяк в продакшн" схоже.
Відповісти
А де його завантажити можна? О-то так попіарились і все? Пів роботи не показують, повинен бути запропонований повний функціонал, а не каракулі на ватмані!
Відповісти
Що- небудь,аби ляпнути..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні