--> У райцентрі на Волині рятують древній костел | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У райцентрі на Волині рятують древній костел

0
-1
У райцентрі на Волині рятують древній костел
У Камінь-Каширському відновлюють приміщення римо-католицького костелу св. Архістратига Михаїла. Там планують облаштувати музей, пише газета «Полісся».

Будівля зведена монахами-домініканцями за сприяння місцевих магнатів. У радянські роки споруда не використовувалася як культова: там був деревообробний завод, а згодом (до 2012-го) кондитерський цех.

Цього року Камінь-Каширська райрада викупила його у райспоживспілки під краєзнавчий музей. Нині триває ремонт даху колишнього костелу, це дозволить вберегти будівлю від руйнування.

Кошти на проект даху виділили з районної казни, а ремонті роботи проводять коштом субвенції з Держбюджету (170 тис. грн).

Довідково. Монастир отців домініканів у Камені-Каширському організували у І-й половині ХVІІ століття волинський воєвода князь Адам-Олександр Сангушко Кошерський та його дружина Катерина Уханська. У письмових джерелах зустрічаються різні роки його заснування: 1628-ий, 1637-ий, 1641-ий.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні