«Багато хто не сприймає мій голос», - лучанка, яка підкорила суддів на «Голосі країни»

2
5
«Багато хто не сприймає мій голос»,  - лучанка, яка підкорила суддів на «Голосі країни»
14-річна лучанка Ліза Яковенко вразила суддів і глядачів нового сезону шоу «Голос. Діти». Її низький тембр «розвернув» усі три тренерські крісла. Імениті судді, серед яких – співачка Наталія Могилевська, Дмитро Монатік, учасники гурту «Время и Стекло» Надія Дорофеєва і Позитив навперебій змагались за можливість отримати в свою команду такий талант.

Хоча, сама дівчина зізнається – такої реакції аж ніяк не очікувала, адже її голос часто не сприймають і критикують.

В інтерв'ю «Волинь24» вона розповіла про свій унікальний голос, життя у Києві та мрії.


***

"У дитинстві я займалась художньою гімнастикою, ходила в музичну школу – вчилась грати на скрипці, але врешті все покинула і зупинилась на вокалі.

У мене достатньо насичений голос з дитинства. У 9 років я почала співати разом з бабусею.

А в 11 років відбулась мутація голосу і він дуже змінився. Хоча він і зараз знижується – з кожним роком стає все насиченішим.
Мій голос дуже специфічний і з ним було складно справлятись і мені, і викладачам, але я полюбила його відразу".

***

"Минулого року на конкурсі мені пощастило познайомитись з київським продюсерським центром «Paradiz» – у них прекрасна команда професіоналів, з якими я зараз працюю.

У Києві все-таки більше можливостей, тому вже рік я живу наполовину – у Луцьку, наполовину – у столиці. У будні я зазвичай – у Луцьку, а на вихідні – їду до Києва. Хоча, буває й таке, що я весь тиждень там живу сама. В Києві знімаю квартиру, інколи живу зі знайомими, які так само приїжджають займатись вокалом, а інколи сама. Це не страшно, інколи сумно, але мені подобається бути самій".

***

"Є бажання назовсім переїхати і думаю, скоро зможу це зробити".
Лучанка Ліза Яковенко - відкриття цьогорічного «Голосу»
Лучанка Ліза Яковенко - відкриття цьогорічного «Голосу»

***

"Зараз я вчусь у дев’ятому класі вечірньої школи, але думаю, що навчання не буду продовжувати. Раніше я вчилась в іншій школі, але мене там не любили і я не любила туди ходити. Думаю, це через те, що я є достатньо прямолінійною людиною".

***

"На «Голосі. Діти» я була минулого року – хотіла спробувати велику сцену, але не пройшла відбір. І знаєте, я вдячна життю, що так сталось, бо з того часу я підготувалась, зустріла класних людей, в мене з’явилось більше людей, які в мене вірять і яким вірю я.

Цього ж року до мене повернулись усі тренери і це було надзвичайно. Я і близько не розраховувала на це, адже хотіла просто заспівати пісню, віддати людям все, що я відчувала.

Але я ще не розкрилась повністю, перший ефір – це лише старт".



Той самий тріумфальний виступ на "Голосі"

***

"Чому обрала Наталію Могилевську? Вона близька мені по духу – у неї є своя філософія і глибина. Вона людина, яка відчуває інших як тренер, вчитель. В мене не було мети потрапити до когось популярнішого, я не шукала собі в наставники виключно артиста, я обирала собі вчителя, людину, яка мене зрозуміє і може щось мені дати. Тому я з самого початку хотіла потрапити до неї в команду".

***

"Після першого ефіру я прочитала багато гнівних коментарів про себе. Мене навіть назвали дитиною-трансгендером. Але я не ображаюсь, це було смішно. Люди пишуть мені такі коментарі, тому що вони не побачили всього, що я можу. Але я буду далі розвиватись в проекті, скоро будуть батли – буде цікавіше".
Ліза готова до критики і не планує здаватись
Ліза готова до критики і не планує здаватись

"Мені казали, що багато талановитих людей ламаються на перших етапах, коли з’являється критика, але цей етап проходить кожна відома людина, просто потрібно це пережити. Багато хто не сприймає мій голос, але це перший ефір, можливо потім ситуація зміниться.
Думала, що важче це сприйматиму, але я дуже спокійна – просто працюю далі".

***

«Голос. Діти» – це не найвища планка, яку я собі ставила, це початок шляху, це те, що відкриває мені двері.
«Голос» – це велика можливість після проекту показувати свою музику, знайти людей, які підкажуть, допоможуть, можливо музикантів, які так само житимуть музикою, як і я, аранжувальника".

***

"Хочу стояти на сцені, співати свої пісні і достукуватись до людей. Думаю, зможу це зробити, адже я пишу свою музику і тексти.
У мене вже є демки, одна готова пісня. Свої пісні я пишу англійською мовою. Я люблю українську, але слухаю музику англійською і мені легше передати нею сенси".



Авторська пісня Лізи Яковенко

***

"Вокал – це моє майбутнє. Я бачу себе на сцені. Хочу бути українською співачкою, відомою в усьому світі. Я не хочу розглядати альтернативних варіантів, бо музика – це моє. Знаю, що доведеться пройти багато випробувань, але я готова до цього. Хочу збирати стадіони своїми піснями.

Мене підтримують мої батьки-лікарі (батько Лізи – Олег Яковенко, завідувач пульмонологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні, - ред.) і класна команда. Вони бачать, що я це люблю і живу цим. Я вдячна їм за підтримку і розуміння".


Цієї неділі, 3 грудня, у черговому етапі шоу «Голос. Діти» Ліза Яковенко зійдеться у вокальному батлі з іншим учасником команди Наталії Могилевської.


Розмовляла Віталія САХНІК

Передрук заборонений
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В дитинстві ми любили бавитись, розмовляючи у колодязь. З глибини долинали дивні звуки. Щось подібне в голосі дівчини з гарним українським іменем і прізвищем. Елізабет - це як у собаки п"ята нога.
Відповісти
У Лізи унікальний голос. Тому їй треба унікальні пісні. Головне - що вона поки що єдина і її пісні не зможуть повторити. І ЦЕ прекрасно!
А якщо поєднати з твердим характером дівчини - то її шанси на успіх зростуть. Головне, Лізо, щоб твоя ранима душа не зчерствіла. А все решта - неважливо!
Успіху.дитино!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні