У Луцьку директорів шкіл затверджуватиме мер

5
0
У Луцьку директорів шкіл затверджуватиме мер
У Луцьку результати конкурсного відбору на заміщення вакантних посад керівників закладів загальної середньої освіти міської комунальної власності затверджуватиме міський голова.

Про це йшлося у вівторок, 28 листопада, під час засідання бюджетної комісії міської ради.

Начальник управління освіти Зіновія Лещенко розповіла, що конкурсний відбір проводитиметься у два етапи. Перший – розгляд поданих заяв, другий – співбесіда з кандидатами на посади директорів шкіл.

Суперечку в обарнців громади викликало уточнення про те, що на підставі висновків конкурсної комісії міський голова протягом місяця повинен затвердити на посаду нового керівника. За словами депутата Тараса Шляхтича, засновником освітніх закладів є Луцька міська рада, тому, відповідно до законодавства, вона повинна розглядати кандидатури майбутніх керівників.

«Це є нормально, щоб рада приймала рішення. Щоб ми спитали, хто він такий, щоб преса, громадськість спитали», - зауважив Павло Данильчук.

Далі ж керівника призначатиме на посаду начальник управління освіти Луцької міської ради.

Зіновія Лещенко додала, що положення потрібно затвердити, аби не виникало ніяких питань.

«Як на мене, не є принципово, хто повинен затверджувати кандидатури: рада чи міський голова», - сказала вона.

Голова комісії Борис Смаль засумнівався, що депутати міської ради настільки знають кандидатів до складу конкурсної комісії (а це - представники навчальних закладів). Окрім того, щоразу доведеться скликати сесію, аби проголосувати за обрання нового директора школи.

У підсумку, члени комісії не підтримали пропозицію щодо затвердження директорів шкіл міською радою, тому їх надалі затверджуватиме мер.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як же новий закон про освіту? Чи для Луцька закони не існують?
Відповісти
У нас на посада директорів ще сидять партійні корупціонери.Для прикладу візьмемо 17 школу. Школа стара. безніякого ремонту, вчителі залякані,зашугані, загризають і вигризають один одного,бо та править цар Олег Мах.Хто не вгодив долой вон.Давно пора гнати цього совдепа на пенсію.А таких десяткит, хай молодь керує по новому,вони вже набралися, накралися досить.
Відповісти
Ніби раніше, без дозволу мера Луцька можна було стати директором школи в місті. Що змінилося?
Відповісти
Ото буде корупція, я фігєю
Відповісти
Все, наводжу блат з мером. А хто то в Луцьку мер?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні