--> Волиньрада віддала луцькій владі будинок біля Замку Любарта | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волиньрада віддала луцькій владі будинок біля Замку Любарта

1
0
Волиньрада віддала луцькій владі будинок біля Замку Любарта
Депутати Волинської обласної ради вирішили передати на баланс Луцька будівлю в історичній частині міста, а натомість забрати будинок дитини, розміщений неподалік від міської ради.

Рішення вони прийняли на сесії обласної ради 24 листопада.

Відтак, на баланс Луцька має надійти нерухомість в Старому місті Луцька, на вулиці Кафедральна, 4. Вона охоплює приміщення площею майже 1,2 тисяч м2, гаражі на 484,2 м2 та 13 соток землі.

Згоду на прийняття будівель луцькі депутати дали 25 жовтня 2017 року.

Як пояснює начальниця відділу з «управління комунальним майном» Мирослава Якимчук, будівля на Кафедральній перебуває в поганому стані. І оскільки обласна рада не має коштів на реконструкцію– вирішили передати її в комунальну власність Луцька.

Чиновниця зауважує, що приміщення є доволі старим. Колись воно використовувалося як конюшня. В підвалі раніше розміщувалася церква, а зараз туди просто затікає вода.

Будинком на вулиці Кафедральна, 4 тепер опікуватиметься луцька влада
Будинком на вулиці Кафедральна, 4 тепер опікуватиметься луцька влада


Частина приміщення, каже Мирослава Якимчук, сьогодні взагалі не опалюється. Раніше його планували обладнати даховою котельнею, проте коштів в обласному бюджеті на це не знайшлося.

«Воно перебуває в аварійному стані. Частково скріплене рейками, аби не почало валитися», – стверджує керівниця обласним комунальним майном.

В облраді вже навіть підготувати проектну документацію на реконструкцію і підрахували, що це обійдеться орієнтовно у 20 мільйонів гривень. В обласному бюджеті, запевняє чиновниця, таких грошей немає. Наразі в пріоритеті добудова Перинатального центру та закупівля медичного обладнання.

А Луцька міська рада, мовляв, має більше можливостей. Зокрема, зможе залучити кошти з європейських проектів.

Останнім часом в будинку на Кафедральній, 4 знаходився Луцький базовий медичний коледж та Волинське обласне бюро судово-медичної експертизи.

Коледжу, зі слів Мирослави Якимчук, вже підшукали нове приміщення на вулиці Січова, 22. А бюро наразі продовжує там працювати, поки облрада не знайшла іншого місця.

У підсумку Луцькрада має отримати вільне приміщення. А от як розпоряджатиметься ним міська влада чиновниця не знає. Втім зауважує, що ця будівля є історичною пам’яткою місцевого значення, тому обов’язково має бути збережена у її нинішньому вигляді.

Замість цієї нерухомості обласна рада отримає на баланс будинок дитини, що на вулиці Короленка, 1. Туди входить будівля площею 1,6 тисяч м2, фінський будинок на 102 м2, альтанка, погріб, два металеві гаражі та майже 65 соток землі.

В приміщенні на Короленка, 1 утримують дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки
В приміщенні на Короленка, 1 утримують дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки


В цьому закладі утримують дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки.

Мирослава Якимчук розповідає, що на Короленка перебувають діти з усієї області й облрада вже давно його винаймає. Проте через «розбіжності в законодавстві» не було змоги вкладати в нього кошти. Перехід цього об’єкта в комунальну власність обласної ради, на думку Мирослави Якимчук, дозволить значно покращити його фінансування.

«Там і далі буде будинок дитини», – наголошує вона.

Цікаво, що цю нерухомість Волинська облрада готова була прийняти вже давно. Ще 30 вересня 2015 року депутати ухвалили відповідне рішення. Проте луцькі депутати погодилися на такий крок лише 25 жовтня 2017 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага, каже скіпили ту гниль нацалаками аби не розповзлась і нате палучітє трупака - воскресіть хоч ціною трьох таких нових будівель... Встид і сором і тій облраді і тим всім довбням, яким срака гнила скільки років а вони оп і її спихнули приписавши 20млн на ту дірку... ШО? ШО там таке виробляти за ті мільйони? пару стін поправити і десяток тріщин в підвалі замазати? фасад освіжити? труби дві-три пластикові прокласти по 50-10м.п.? та це сміх! Дерибанять вже на стадії проекту - вписали певно туди несусвітню кількість десятикратно здорожчених матеріалів і робіт більшість з яких не виконуватимуться позаяк не потрібні...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні