--> «Не знаю, в чому я винен», – керівник волинської юстиції про критику депутатів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Не знаю, в чому я винен», – керівник волинської юстиції про критику депутатів

4
-9
«Не знаю, в чому я винен», – керівник волинської юстиції про критику депутатів
Депутати Волиньради розкритикували роботу начальника ГТУ юстиції у Волинській області та звернулися до міністра юстиції, аби він перевірив, чи Валентин Кухарик на своєму місці.

За таке звернення проголосувало 40 обранців громади під час сесії 23 листопада.

Ініціатор звернення, голова фракції «УКРОП» у Волиньраді Вячеслав Рубльов спершу зачитав його.

Він зауважив, що через дії юстиції у Луцьку можуть вимкнути опалення і це, мовляв, спровокує соціальне загострення. Депутат пояснив, що держвиконавці наклали арешт на рахунки ДКП «Луцьктепло» з метою стягнення 28,2 мільйона гривень на користь підприємства «Тепелен». Через це нібито наростає заборгованість по зарплаті.

Також Вячеслав Рубльов заявив про порушення з боку працівників реєстраційної служби Шацького районного управління юстиції, другого відділу державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції.

Наголосив депутат ще на тому, що у Маневицькому районі вже давно немає державного нотаріуса і що тамтешні жителі змушені звертатися до виконавців з інших районів.

Після голосування за звернення про ініціативу схвально відгукнувся голова Волиньради Ігор Палиця.

«Я сподіваюся, що нам вдасться донести до міністра юстиції цю інформацію. І він знайде заміну цьому керівнику, який позорить виконавчу гілку влади», – заявив він.

А втім, сам Валентин Кухарик не може зрозуміти, в чому його вина.

«Я не знаю, в чому я винен, оскільки виконавчий документ на 28 мільйонів, який зазначений у зверненні, на виконанні в органах державної виконавчої служби області не перебуває», – заявив він.

З його слів, виконавчі документи, сума яких перевищує 20 мільйонів гривень, виконують у Києві.

Також Кухарик зауважив, що ГТУ юстиції у Волинській області наразі проводить роботу щодо стягнення коштів на користь «Луцьктепла» і вже стягнуло 1,6 мільйона гривень. З допомогою юстиції, запевнив він, працівникам підприємства виплатили 1,5 мільйона гривень зарплати.

Щодо звинувачень в бік працівників Шацького районного управління юстиції головний нотаріус на Волині зазначає: це управління ліквідоване ще в травні 2016 року.

А щодо відсутності державного нотаріуса на Маневичині, на думку Валентина Кухарика, у зверненні суттєво «прикрасили» дійсність.

Мовляв, хоча й справді державний нотаріус в Маневицькому районі звільнився ще в квітні 2016 року, проте двічі на тиждень його обов’язки виконує працівник Любешівської державної нотаріальної контори. Крім того, там запровадили посаду консультанта, який приймає громадян.

Валентин Кухарик вважає, що ніякого тиску на нього немає і жодних політичних контекстів у цьому зверненні не вбачає.

«Я не вбачаю ніяких політичних контекстів. Я виконую свою роботу. Кожен громадянин і депутат має право на свою думку. Якщо таке рішення схвалене, його буде розглядати Міністерство юстиції», – підсумував він.

Головне фото - Валентин Кухарик (ВолиньPost)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Валік нормальний мужик, а ті козли певне когось поставити хочуть свого і все. Нема за шо зацепитись от і все
Відповісти
При Кухарику юстиція реально відкрита для людей,але Палиця хоче щоб юстиція працювала тільки на олігархат,ось і весь секрет! Так що раби Волині,голосуйте за Укроп!
Відповісти
Сам Валічок і настрочив собі коментарів. Ічого так триматися за цю посаду не скажеш Валічку!?Луцьк мале село і всі знають який ти роботунчик.
Відповісти
Іванович, тримайся! Не знаю, чим ти не вгодив "Укропу", що в принципі ти і не повинен робити, проте судячи із змісту закидів стосовно тебе, то вони висосані із пальця, чи то пак іншого органу....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні