--> Головні розпорядники бюджету можуть працювати неякісно, - волинський депутат. ОНОВЛЕНО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Головні розпорядники бюджету можуть працювати неякісно, - волинський депутат. ОНОВЛЕНО

0
6
Головні розпорядники бюджету можуть працювати неякісно, - волинський депутат. ОНОВЛЕНО
Волинський депутат Михайло Імберовський вважає, що розпорядники бюджетних коштів можуть працювати неякісно, адже протягом року з обласного бюджету багато разів доводилось виділяти додаткові кошти на зарплати, стипендії, комунальні послуги.

Про це стало відомо 23 листопада під час сесії Волинської обласної ради.

«Протягом 2017 року склалась негативна тенденція щодо внесення змін до обласного бюджету, коли доводилось приймати рішення про виділення значного додаткового фінансового ресурсу на захищені статті (заробітну плату, стипендії, оплату комунальних послуг та енергоносіїв), які інколи сягали до декількох мільйонів гривень.

Це може свідчити про неякісну роботу головних розпорядників коштів при підготовці бюджетних запитів на поточний рік», - зауважив депутат.

"Сьогодні ми розподіляли 39 мільйонів гривень перевиконання бюджету, раніше, за результатами півріччя, ще близько 28. І постійно гроші виділяються на захищені статті – зарплати, комунальні послуги тощо. Хоча насправді ці видатки елементарно порахувати заздалегідь, коли тільки формується обласний бюджет", - пояснив обранець громади.

Він запропонував організувати на засіданнях бюджетної комісії обласної ради слухання за участю головних розпорядників коштів обласного бюджету, профільних підрозділів обласної адміністрації, депутатського корпусу обласної ради.

«На засіданнях потрібно заслухати головних розпорядників коштів про узагальнені результати ефективності бюджетних, а також регіональних цільових програм за 2017 рік та розглянути бюджетні запити до проекту обласного бюджету на 2018 рік. Нехай управління освіти, медицини та інші прийдуть і покажуть, скільки і на що планують витратити», - наголосив Михайло Імберовський.

Запит депутата колеги підтримали.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні