--> У селі на Волині – кір | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У селі на Волині – кір

1
4
У селі на Волині – кір
Через те, що кором захворіло четверо дітей і мама з однієї родини, у школі села Жидичин є ризик поширення небезпечної хвороби.

У школі села Жидичин Ківерцівського району проводяться санітарно-епідеміологічні заходи через ризик поширення кору.

Як повідомили «Волинь24» у Волинському обласному лабораторному центрі МОЗ України, у селі Небіжка Жидичинської сільської ради зафіксували сімейне вогнище захворювання кором.

За словами лікаря-епідеміолога Волинського обласного лабораторного центру Валентини Новачевської, у Небіжці кором захворіло четверо дітей та мама з однієї сім’ї. Усі вони не мають щеплень проти кору. Троє дітей із цієї родини навчаються у школі села Жидичин, одна дитина – в школу села Озерце.

«Щодо Жидичина, то зрозуміло, що є ризик поширення хвороби, але він невеликий. Рівень щепленості у цій школі – високий, бо сягає 99%. Із 400 школярів лише четверо – нещеплені через відмови. Тому тривога щодо поширення кору є. Але, як правило, щеплені діти переносять хворобу без ускладнень. У школі проводять всі необхідні заходи та спостереження, щоб уникнути поширення», - розповіла Валентина Новачевська.

Про спалах кору на Ківерцівщині не йдеться, наголошує лікар-епідеміолог: почався прогнозований періодичний епідеміологічний підйом кору, який зазвичай повторюється кожні 5 років. Востаннє такий на Волині був у 2012-му.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Вінницькі обл уже четверо захворіли на кір
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні