У Луцьку показують ікони, написані в унікальній атмосфері

2
2
У Луцьку показують ікони, написані в унікальній атмосфері
У Луцьку відкрилася виставка ікон, написаних під час VII Міжнародного пленеру іконопису та  сакрального истецтва на Волині «П’ятикнижжя в іконі»

Виставка відкрилася у Галереї мистецтв Волинської організації Національної спілки художників України (вул. Лесі Українки, 24/а).

«Дуже просто, без офіціозу і пафосу, але дуже щиро і душевно. Як і все, що єднає людей і художників тут поряд, у нас на Волині і Польщі» - написав учасник відкриття виставки, луцький фотограф Віктор Чухрай.

Нагадаємо, пленер відбувся цьогоріч у липні в інтеграційному центрі «Замлиння» (село Замлиння Любомльського району). Тоді на іконописний пленер прибули 30 художників із України та Польщі. Це і досвідчені майстри-іконописці, і студенти Львівської академії мистецтв.

«Ікони творилися у спільних молитвах і надихаючому спілкуванні. Саме таку мету ставили собі організатори: створити вільний творчий простір і організувати взамонадихаючу практику для духовного діалогу художників задля обміну ідеями у сфері сакрального живопису, взаємопроникнення культурних впливів Сходу і Заходу. Цьому сприяла неповторна атмосфера поліської локації – тиша живої природи, можливості повної творчої самореалізації у багатоголоссі однодумців» - повідомляли тоді організатори.

Пленер, а також виставку у Луцьку організували Генеральне Консульство РП в Луцьку та Волинська організація Національної спілки художників України.

Фото Віктора Чухрая

Голова Волинської організації Національної спілки художників України Володимир Марчук
Голова Волинської організації Національної спілки художників України Володимир Марчук


Консул Республіки Польща Кшиштоф Савіцкі
Консул Республіки Польща Кшиштоф Савіцкі


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому ВОлинь24 нічого не пише про збиту дитину біля Патіо де Фіорі????
Мати з дитиною переходила вулицю кравчука біля патіо ді фіорі. Автомобілі, які рухались від Варшавки зупинились, а ДЯТЕЛ , вилетів за повороту від 21 школи і на величезній швидкості збив дитину.
Дитина від удару пролетіла 7-10 метрів. Швидка забрала в лікарню. Що далі з дитиною ніхто крім батьків незнає??
Парковака та зона з озелененням біля патіо закриває огляд водіям, водії не бачать що робиться за вигином вулиці.
Можливо варто вийти та пошкодити дорогу щоб не літати, чи міська влада нарешті відреагує та дасть вказівку встановити обмежувачі руху (лежічі поліцейські) біля патіо ?????
Чи це буде шкодити автомобілям Пащенка енд компані???
Відповісти
http://www.volyn24.com/news/93754-u-lucku-mashyna-zbyla-4-richnogo-hlopchyka-dytyna-vidletila-na-piat-metriv

А це що - гімно собаче? Чи повилазило?...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні