--> Червоні шкарпетки та ківерцівські каштани: у Луцьку виступив «Фіолет» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Червоні шкарпетки та ківерцівські каштани: у Луцьку виступив «Фіолет»

0
1
Червоні шкарпетки та ківерцівські каштани: у Луцьку виступив «Фіолет»
Самоіронія, запальні танці та лірика – три головні риси, якими відзначився концерт «Фіолету» у Луцьку. Ну і безкоштовне пиво. Гурт качнув публіку в «Карабасі-Барабасі» в суботу, 11 листопада.

Море дівчат вже зайняли місця під сценою, все нові і нові підходять і починають скандувати: «Фіолет». Де-не-де бачимо обличчя хлопців та навіть чоловіків.

На сцену по-черзі виходять музиканти – гітарист Максим Міщенко, бас-гітарист Олександр Колінько, ударник - Антон Панфілов та вокаліст – Сергій Мартинюк (Колос). Останній у незмінно червоних шкарпетках та світшоті з написом – «стрейт-ейдж» (straight edge – субкультура, що пропонує відмову від алкоголю та наркотиків) з хрестами на рукавах, імовірно, в данину своєму 12-річному невживанню алкоголю.




Без слів. Починають відразу з музики.

У якийсь момент Мартинюк признається, що гурт трохи обманув прихильників, адже пісні у «Нірванабуде тур» мали обрати саме вони, але гратимуть хлопці «і ті , які ви хотіли, і ті, яких зовсім не хотіли». Хоча, це був скоріше приємний сюрприз – треки з нового альбому «Aurora», що вийде у 2018 році.

Але для початку – добре відомі композиції. Хоча…

Неочікувано для всіх «Десь в Києві цвіли каштани» перетворилися на «Десь в Ківерцях цвіли каштани».

«Ця пісня з київського циклу, але в знак вдячності тим рідним, які не полишають нашу творчість з 2010 року сьогодні вона буде присвячена місту Ківерці», - пояснює Мартинюк.

Я ж уточню для вас – до «рідних» Сергій відносить Юлю Борульник – найпалкішу шанувальницю та подругу. А родом вона з Ківерець.

До речі, перед виступом арт-директор «Карабасу-Барабасу» Віталій Дмитрук роздавав халявне пиво за правильні відповіді на «внутрякові» питання. Вже з першого, і, здавалося би, найпростішого виникла суперечка: «коли ж виник «Фіолет»?

Юля, як віддана прихильниця, відстоювала варіант офіційний – перше жовтня 2009, та Віталій ( «Юля, я там був!») хотів почути іншу дату – того ж року, але раніше – взимку 2009-го, коли в гурті було лише двоє музикантів – Колос і колишній гітарист Андрій Олексюк.

Юля Борульник (зліва) сперечається з Віталіком Дмитруком ( з мікрофоном)
Юля Борульник (зліва) сперечається з Віталіком Дмитруком ( з мікрофоном)


Так усі і зрозуміли – Віталік за сумісництвом давній прихильник гурту. У нього вдома знімали один з кліпів соціально-провокативного проекту Колоса «Тра-та-та». (Пошукайте в ютубі – воно того варте!)

«Квартиру рознесли», - сміється арт-директор, згадуючи про ті часи.

Окрім цих, з наближених до гурту бачимо колишню колегу та подругу Колоса – журналістку Ірину Качан (так, Мартинюк раніше працював у цій сфері) та колишнього гітариста – Вадима Захарченка з колегами по цеху.

У сорочці в клітинку - Ірина Качан
У сорочці в клітинку - Ірина Качан

Вадим Захарченко зліва
Вадим Захарченко зліва



«Фіолет» тим часом розтанцьовується: трохи чогось грузинського (а може навіть східного), трохи панк-рокерського є в цих рухах. Разом з ними починають заводитися і прихильники.

Зі зовсім старенького разом із залом співають «Пусте», «Смс-ки до Бога» та «Тільки з тобою».

«Оце все «тільки з тобою» насправді - фігня. Я раніше писав таку музику для того, щоб знайомитися з більшою кількістю гарних дівчат. Бо на той період зі всіма нормальними чіксами у Луцьку я вже пере…перезнайомився. Зараз ми пишемо трохи серйозніші пісні», - іронічно зазначає Сергій Мартинюк.

Після того, як публіку конкретно розкачали добре відомими та заслуханими треками, гурт виконав ще кілька пісень «спочилого у мирі», як зазначає сам фронтмен, проекту Мартинюка - «Kolos & Brothers» - «Танець» та «Бібліотека».

«За натхнення хочу подякувати бібліотеці Східноєвропейського національного університету, ще Волинського, щоправда, коли я вчився», - каже Колос. Хто знає пісню, той зрозуміє про що він.



Здається, виступом Мартинюк лишився задоволений:

«Я знав, що для того, щоб отримати від Луцька трохи більше любові, треба переїхати в Київ. Хочу подякувати кожному персонально, хто не пошкодував 60 гривень і прийшов в «Карабас».Та усім друзям, хоча деякі, яких я особисто чекав, не прийшли – дуже шкода. Кожному з вас даю п’ять, і обнімахи. Дякую, рідний Луцьк!»

Мало?
Хочете дізнатися, що в Колоса в чудо-кейсі, що їсть Сергій в турі або що мама каже про його нову зачіску?

Читайте незабаром.

Ольга ВІРУК
























Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні