На Іваничівщині платитимуть більше за проїзд в приміських маршрутках

3
5
На Іваничівщині платитимуть більше за проїзд в приміських маршрутках
На Іваничівщині змінили тарифи на проїзд у маршрутках.

Ціни зросли 7 листопада в середньому на 2-3 гривні.

На автостанції Іванич повідомили, що тарифи на перевезення змінили не всі. Станом на 8 листопада стара ціна лишилася на рейсі “Ниви Губинські-Нововолинськ” (13 гривень), - повідомляє БУГ.

Проїзд з Іванич до міста маршруткою “Богунівка – Нововолинськ” зріс в середньому на 3 гривні, так само проїзд маршруткою “Кречів-Нововолинськ”.

Зросли ціни на перевезення з Іванич до Луцька: найдорожчий проїзд у маршрутці “Нововолинськ-Луцьк” (73 гривні), найдешевший – “Іваничі-Луцьк” (53 гривні).

Роздруківок для пасажирів про вартість проїзду з печаткою підприємства-перевізника в маршрутках переважно немає, про них знає лише водій.

“Якщо підприємець вказує невиправдану ціну на перевезення тощо, ним займається відділ Державної служби боротьби з економічними злочинами, працівники якого мають право проводити перевірки. Антимонопольний комітет може також перевірити, чи немає змови по підняттю цін”, – повідомляв раніше директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка.

Волинська ОДА не втручається в господарську діяльність перевізників. Згідно із законом органи державної влади позбавлені повноважень впливати на ціноутворення тарифів на перевезення пасажирів.

У березні 2015 року Кабмін скасував державне та муніципальне регулювання тарифів на пасажирські перевезення, окрім залізничних.

Обласні органи державної виконавчої влади втратили можливість встановлювати і регулювати тарифи на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху, у приміському та міжміському, внутрішньообласному сполученнях.

Відтак, державна влада не відповідає за встановлення граничної вартості проїзду. Ці функції перебрали на себе перевізники.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Відтак, державна влада не відповідає...." А за що тепер вона відповідає?
Відповісти
А ні за що, ні за вартість проїзду, ліків , товарів першої необхідності. Це як англійська королева, просто дань традиції.
Відповісти
Зробіть Нововолинський район іне морочіть голову людям,бо ще трохи і не буде людей в цьому регіоні - виїдуть за кордон.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні