Польський віце-консул прокоментував свою скандальну заяву

6
-1
Польський віце-консул прокоментував свою скандальну заяву
Марек Запур пояснив, чому говорив про Львів як польське місто: він просто відповідав на неправдиві заяви окремих істориків, які казали, що “поляки в часи Речі Посполитої окупували Львів”. Натомість Запур з цим, мовляв, не погодився.

Антиукраїнським назвали виступ віце-консула Генерального консульства республіки Польща у Луцьку Марека Запура під час круглого столу у Рівному, пише ГалІнфо.

За словами історика, завідувача відділу Рівненського краєзнавчого музею Ігоря Марчука, «провокаційна антиукраїнська заява Віце-консула Марека Запура прозвучала 6 листопада 2017 року в Рівному». Під час круглого столу українські науковці чітко заявили що захід є провокаційним і не варто відзначати дні народження польського окупаційного чиновника Генрика Юзевського, оскільки Польща захопила частину території УНР у 1919-1920 рр, а "волинський експеримент" був спрямований на утвердження польської влади та спольщення і асиміляцію місцевих українців.

У відповідь віце-консул Марек Запур «встав і заявив, що Української держави у той час не існувало, Львів - то є польське місто і в сучасності можна стверджувати, що Україна подібним шляхом окупувала Крим і Донбас».

У коментарі «Волинь24» віце-консул Марек Запур зауважив, що вважає інформацію про його ніби-то скандальну заяву в Рівному тенденційною. Мовляв, окремі учасники під час круглого столу «заявили, що в роки Речі Посполитої поляки окупували Львів».

«Я з тим не погодився. Сказав, що не можна говорити про окупацію, тому що окупація - це коли одна держава захоплює частину іншої держави. …Я сказав про те, що у 1918-му році Львів був польським містом. Адже відомо, що більшість населення Львова тоді були поляки.

Так що просто це дуже тенденційно і не відповідає суті. Я думаю, що ця новина спеціально так написана, щоби вона була провокаційною і підривала польсько-українські стосунки», - каже Марек Запур.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знов якась "гідра" роздмухує іжнародний скандал..
Відповісти
Юзевський був представником польської окупаційної влади та й годі. Окупант Волині, частини України, яку поділили поляки і російські комуністи що посьогодні ненавидять нашу країну і народ.
Відповісти
Більша частина Луцька до війни були євреї то може ще Ізраїль претензії предявить до Волині
Відповісти
у цій публікації цю проблему гарно розкрито:
https://day.kyiv.ua/uk/blog/polityka/polska-okupaciya-fakty-proty-fikciy
Відповісти

Sustain the amazing job !! Lovin' it!
Вижте и страницата ми

http://apbt.online-pedigrees.com/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=DougBancks Ролята на съдържанието в SEO

=777?
Відповісти

I love the information on your web sites. Thanks!
Вижте и страницата ми

http://www.sbosiamedicolavoro.it/community/profile/filomena8794134/ Дизайн на сайта

=777?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні