«Пилорами обліпили Волинь, як кровосісі», - Володимир Бондар

6
5
«Пилорами обліпили Волинь, як кровосісі», - Володимир Бондар
Заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар вважає, що незаконна вирубка лісу припиниться лише тоді, коли нелегальну деревину не можна буде ніде продати.

Про це він заявив під час брифінгу у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства 4 листопада.

«Проблема незаконних пилорам є досить серйозною і я піднімав її на нараді з Президентом», - зауважив посадовець.

З його слів, нелегальні пилорами обробляють саме крадений ліс. А для боротьби з незаконною вирубкою лісу в першу чергу потрібно вирішити питання реалізації незаконно вирубаної деревини.

«Якщо ліс не буде де реалізувати, його не будуть рубати. Якщо всюди питатимуть про походження лісу, його просто не рубатимуть», - наголосив Володимир Бондар.

«Пилорами обліпили Волинь, як кровосісі, як казали наші папєрєднікі. Лісники в першу чергу зацікавлені в припиненні незаконних рубок, тому я звертаюсь до громадськості з проханням допомогти нам в цьому», - додав він.

Керівник обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко також запевнив, що кількість незаконних пилорам на Волині все ж зменшилась.

Так, якщо 3 роки тому їх було 1100, то нині – близько 400.
З його слів, на Волині працюють рейдові групи, які шукають незаконні пилорами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тариф на електроенергію у три рази зробить чудо.
Відповісти
Власну переробку знищили, бо вигідно вивозити необроблену деревини з відкатами. Кожна пилорама дає роботу мінімум 5-6 людям в селі роботу, а значить вижити. І ще: тільки людина, яка сама ворюга, може сказати, що всі власники 400 пилорам в області є злодіями. Отаке.
Відповісти
а за погрузку двойки в ручну чим платиться лісом без дукоментів



Відповісти
Люди в селах ліс різали і будуть різати. А управління зі своєю показухою колись дограється.
Відповісти
За 26 років незалежності не було зроблено жодного розумного кроку. І в лісовому господарстві теж.От вам результат . Зробили чинуши людей злидарями. А жити,вчити,лікувати і лікуватись потрібно не тільки чинушам.Людські зарплати,пенсії--мізерні,а ціни огого. А чинуши то крадуть.От і люди вдаються до таких крайностей. А ще і дисципліна велику роль відіграє,це потрібно починати з дисципліни.Лісничий краде,ой законно бере,лісник теж,приближені до них теж.А що простому люду робити?
Відповісти
Є тисячі способів заробляти гроші,а не тіко вирубками Лісу,печіть у європу там вирубуйте їм Ліси.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні