У Луцьку накрили скандальну підпільну клініку для наркоманів

4
-7
У Луцьку накрили скандальну підпільну клініку для наркоманів
У Луцьку знайшли приміщення, де учасники так званого реабілітаційного центру “Волна” утримували наркозалежних людей.

Поліція з працівниками прокуратури 3 листопада, у п’ятницю ввечері обшукали луцьку квартиру і будинок у селі Гаразджа, де тримали наркоманів. Про це повідомили власні джерела видання "Волинь24".

Як стверджують очевидці, у міськвідділ доправили близько 30 людей, які були “пацієнтами” “Волни”. Частина з них підтверджувала: їх утримували проти їх власної волі.

СКАНДАЛИ У ПОЛТАВІ І ФРАНКІВСЬКУ

Як відомо, скандали довкола громадської організації “Волна” нещодавно виникали і в інших містах України, зокрема у Полтаві та Івано-Франківську.

Так, у серпні у Полтаві прокуратура виявила приміщення, у якому 36 осіб лікувалися від наркозалежності. Під час опитування 21 громадянин повідомив, що їх тримали на території незаконно, обмежуючи особисту свободу. Один із чоловіків зазначив, що він є громадянином США.

Раніше – ще у березні – скандал навколо “Волни” розгорівся і в Івано-Франківську. На вулиці двоє молодиків били чоловіка. Перехожі викликали поліцію, якій нападники зіналися, що вони – “волонтери” реабілітаційного центру. Побитий чоловік пояснив, що рідні примусово здали його на лікування.

ЗАГАДКОВА “ВОЛНА”

За даними аналітичної платформи «YouControl», реабілітаційний центр «Волна» був зареєстрований у Полтаві 17 липня 2015 року як громадська організація.

Засновниками центру є одесит Андрій Петров, мешканець Сєвєродонецька Луганської області Олексій Латишев, а також Ігор Апухтін з Макіївки Донецької області, який нині очолює організацію, пише газета «Репортер».

Організація є не прибутковою. Але послуги в них платні. Пізніше у телефонній розмові працівник центру повідомив, що перебування в їхньому закладі коштує 6 тис грн за місяць. В середньому курс триває півроку. Про пацієнта майже нічого не питали, сказали, що приймають навіть дуже агресивних, ліків не використовують, одужання не обіцяють, бо «то проблема на все життя» – все.

До слова, той же Олексій Латишев з 12 квітня є співзасновником однойменного ТОВ «Реабілітаційний центр «Волна», який створили 17 січня 2017 року теж у Полтаві. «YouControl» вказує, що він надає послуги у сфері охорони здоров’я. Зокрема, доглядає за хворими, людьми з розумовими вадами, хворими на наркоманію, особами похилого віку та інвалідами. Крім того, підприємець забезпечує своїх підопічних житлом.

Цікаво, що хоч організація була зареєстрована недавно, на офіційному сайті центру пише, що «Волна» вже понад 10 років допомагає людям, що страждають наркотичною залежністю та алкоголізмом. Сайт наголошує і на професіоналізмі медперсоналу. Є примусове лікування. Станом на березень 2017 року центри працювали у 19 містах України.

Довідково

Ч.1 ст.146 КК України «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» передбачає покарання на строк до 3 років або позбавленням волі на той самий строк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В нас тоже прив'язують в гарячці без згоди !!! Требою поліції РОЗіГНАТИ!!!
Відповісти
Світ оскаженів. Наказують не тих, хто розповсюджує та виготовляє наркоту та алкоголь, а тих, хто позбавляє від залежності. Бізнесу заважають.
Відповісти
Иван Игоревич протягивал руки к ребятам наказывал едой не давал звонить к родным,а сам смеялся с етого и хвастался что купил красовки за 4500 грн за наши деньги скотина
Відповісти
Да ты прав Юра они обнаглели козлы и ИгорьЕвгениевич тоже
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні