У центрі Луцька поставили унікальну світло-тіньову мапу Старого міста

3
23
У центрі Луцька поставили унікальну світло-тіньову мапу Старого міста
У Луцьку на вулиці П’ятницька гірка встановили унікальний арт-об’єкт – світло-тіньову мапу історичної частини міста.

Авторами проекту стали дизайнери Марія Назарчук і Дмитро Авраменко. Реалізували його в рамках конкурсу соціальних проектів туристичного спрямування спільно з Британської Радою в Україні.

За словами Дмитра Авраменка, над проектом почали працювати ще в березні:

«Багато часу зайняли дослідження: думали, якою має бути висота, щоб добре падала тінь, товщина карти, товщина вулиць тощо. Також процес трохи затягнувся, адже щоб вирізати карту ми зверталися і в Білу Церкву, і в Київ, але ніхто не хотів братися за це. Однак нам пощастило – у Луцьку знайшлася фірма, яка зголосилася втілити мапу в життя».

На мапі схематично «вирізали» історичну частину міста від Замку Любарта і до середини вулиці Лесі Українки.

«Узагалі на мапі мала бути вся історична частина Луцька, але металевий лист, на якому «витіснена» карта, був обмеженого розміру – 2 на 1,2 метри. Відтак, ми вирішили внести туди вулиці у напрямку не від замку до кірхи, а до Лесі Українки, щоб розширити межі Луцька туристичного. Ми намагалися нанести ті об’єкти, які не повторювали до того», - розповів Дмитро Авраменко.

Арт-об’єкт втілили у формі двох лавок з туристичним логотипом Луцька і з картою посередині. На його реалізацію витратили 32 тисячі гривень.

Він зауважив, що арт-об’єкт створили з метою приваблювання туристів та мешканців міста. Це – своєрідна атракція для людей, де вони змогли б не лише відпочити, а й пофотографуватися, «розгадати» вулиці.

«У нас було багато варіантів. Першочергово ця мапа мала б «висіти» у повітрі, але в процесі ми зрозуміли, що це технічно неможливо. Тому ми зупинилися на цьому, щоб додати відпочинкову зону, а не просто карту», - підсумував Дмитро Авраменко.

Передрук заборонений



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
23

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
крута штука! аби тільки не зламали, як завжди буває у Луцьку...
Відповісти
Зборисько повних ідіотів. Це був тест міської ради британських психіатрів.
Відповісти
Тепер справа за іншим, облаштування всієї прилеглої території.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні