Любешівську громаду очолить голова райдержадміністрації

0
3
Любешівську громаду очолить голова райдержадміністрації
За попередніми результатами місцевих виборів на Волині, найбільшу підтримку у виборах голови Любешівської ОТГ здобув діючий голова Любешівської райдержадміністрації Олег Кух. За нього проголосувала 4741 людина. Це – 40,17% голосів.

Це означає, що вакантною стає не тільки посада голови Любешівської райдержадміністрації , а й депутатське місце у фракції БПП Волинської облради.

На вибори Олег Кух ішов самовисуванцем. Однак цього кандидата підтримувала БПП. І це не дивно: Олег Кух – діючий голова Любешівської райдержадміністрації, у 2015-му обраний депутатом Волинської обласної ради у виборчому окрузі №25, член фракції БПП.

Родом він – із села Великий Курінь Любешівського району. За фахом – викладач історії. Працював учителем, згодом інженером Люб’язівського природоохоронного науково-дослідного відділення Національного природного парку "Прип’ять - Стохід".

У владу Олег Іванович уперше «прийшов» після Революції гідності. У квітні 2014 року був призначений на посаду голови Любешівської райдержадміністрації тодішнім в.о. Президента Олександром Турчиновим. Правда, у листопаді 2014-го був звільнений з посади, коли президент Петро Порошенко провів кадрові чистки на Волині щодо тих службовців, які були призначені за квотою «Батьківщини» (як Олег Кух) та «Свободи». Щоправда, незабаром (у січні 2015-го) Кух знову був призначений на посаду голови Любешівської райдержадміністрації. А згодом провладна партія БПП «Солідарність» включила його у списки на вибори до Волинської облради.

Відповідно до декларації, у власності Олега Куха - земельні ділянки у селі Люб’язь Любешівського району площею 600 м кв, 362 м кв, 238 м кв. Новоспеченому голові громади належить також недобудований будинок у Любешові площею 220 м кв. У власності дружини Людмили Кух - квартира у Любешові загальною площею 53,80 м кв.

Основні джерела доходів, прописані у декларації, - заробітна плата та дохід від відчуження рухомого майна. Хоча відомостей про транспортні засобі у декларації нема. У 2016 році Олег Іванович заробив за рік 125 276 грн, а його дружина - 46 859 грн.

На виборах 29 жовтня Олег Кух переміг свого попередника на посаді голови Любешівської РДА Василя Корця (ішов на вибори за партії підтримки УКРОП), який очолював адміністрацію тривалий період, а на момент виборів був Любешівським селищним головою.

Як повідомляло видання «Волинь24», оскільки Олег Кух обраний головою громади, то він не може бути депутатом облради. Відтак місце Олега Куха у фракції БПП «Солідарність» зможе зайняти Валентин Кошельник, який був наступним у списку.

Довідково.
До складу Любешівської ОТГ входять такі населені пункти: смт Любешів, села Заріка, Рудка, Березичі, Віл, Нові Березичі, Бихів, Хутомир, Бірки, Витуле, Великий Курінь, Проходи, Ветли, Гірки, Люботин, Мукошин, Деревок, Залаззя, Діброва, Залізниця, Лобна, Міжгайці, Зарудчі, Бучин, Підкормілля, Пожіг, Селісок, Любешівська Воля, В’язівне, Седлище, Угриничі, Судче, Березна Воля, Хоцунь, Сваловичі, Цир, Лахвичі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні