Нікого не цікавить, що священик тут прописаний: у селі на Волині тривають церковні баталії

13
-41
Нікого не цікавить, що священик тут прописаний: у селі на Волині тривають церковні баталії
У селі Грибовиця представники Київського патріархату забирають будинок у московського священика. На місце вже приїхало бюро технічної інвентаризації.

Про це написав прес-секретар УПЦ Олег Точинський на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нгаадаємо, у четвер, 26 жовтня, у селі Грибовиця представники Київського патріархату захопили будинок московського священика та винесли звідти усі речі.

Як розповів Точинський, прихильники УПЦ КП так і не покинули житлового будинку священика. Лише через ранковий дощ окремі речі занесли у дім.

"В районі 10-ї години ранку до будинку, на замовлення сільської ради, прийшла представниця бюро технічної інвентаризації, яка, за сприяння поліції, проводить заміри житлового будинку всередині, що по суті є незаконним", - пише Олег Точинський.

Він зазначає, що це робиться для того, аби сільська рада, яка діє в цій ситуації у спілці з УПЦ КП, змогла привласнити цей будинок за допомоги адміністративного ресурсу.

"Те, що священик УПЦ із сім'єю прописані в хаті - нікого не цікавить", - обурюється він.

"З натовпу в нашу адресу постійно лунали приниження і необґрунтовані звинувачення. За цей вечір тільки особисто я був "політруком", "москалем", "КГБістом", "вбивав наших дітей на сході", "пересилав гроші Кирилу", а потім той же "Кирил пересилав гроші мені". Коли починаєш розмовляти з людьми, у відповідь отримуєш ще більше хамства і образ. Поліція мовчки спостерігала за цим, не втручаючись навіть тоді, коли філаретівці кричали, що для них немає закону і вони будуть робити так, як вважають за потрібне, бо вони - громада", - додав Олег Точинський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-41

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Філаретівці - громада.... Подуріли вже зовсім... це ж стадо тупих клоунів .. ні мозгів ні знань ні фантазії....Кидаються завжди кодлом як шавки...
Відповісти
Московська секта 666 ,ніяк не заспокоється.
Відповісти
київська секта бузу підняла чогось.. сиділи б мовчки - ніхто і згадав би що вони є..
Відповісти
Геть московыю!
Відповісти
Хоча б розкладку на українську переключив :)
КП - це справжнісіньке зборисько бидла
Відповісти
Ці люди,ця громада,як з вашої сторони не гарно сказано стадо тупих клоунів,
побудували цей дім своїми руками!!! І хочуть щоб священник,який зараз править у Грибовицькій церкві, жив у цьому будинку!!!
Відповісти
Люди побудували при Союзі своїми руками підприємства, колгоспи та інш.. І після того як
їїх "кинули" після розвалу Союзу хочуть щоб це все було всенародне.. І що???
Відповісти
Хата належить громаді, яка її будувала, а не жодному попові
Відповісти
А то нічого що в нього в тому ж селі є ще власна хата і приватна церква
Відповісти
А нічого , що ті хто до цього дня били себе в груди і кричали:"Ми патріоти,ми православні" поступають зовсім не по-християнськи!!!
Цього вчить вас ваша віра??? Так вірите в Бога?
Це все ганьба села!
Ви дійсно як стадо! Нічого Божого в серці немає
Ви ж ставите державу вище Бога, то що ж ви "православні" не на Сході?
Видно , що люди просто хочуть прославитись.
Так от знайте,ви вже і так добре прославитись на весь область.
БОГ БОРГУЄ,АЛЕ НЕ ПОДАРУЄ!!!
Відповісти
Ну якщо хата належить громаді то нехай самі і правлять
Відповісти
Правильно зробили!!!
Відповісти
Причина біди дійсно глибока. Не по християнськи серед ночі виганяти людей з хати. Та й взгалі лишати помешкання дітей та батьків навіть, якщо будувала цю хату громада. Збудуйте нове помешкання та запросіть священника УПЦ КП. Те, що таке явище, як російська церква в Україні це звичайно не витримує критики, хочаб з огляду на історію української церкви. Те, що московські попи святять виродків , які вбивають наших близьких, то це вже факт. Саме тому, треба бути більш розумними та виваженими. Хто знає, що в Російській імперії всі храми належали державі? Чому нині УПЦ(російська церква) намагалась у 2016 році переєструвати статт у мін.юсті згідно, якого всі громади позбавлялися права на церкви, будівлі і тд.,які були збудовані за власний кошт місцевих громад. Здогадались?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні