Волинський шеф-кухар розповів, як готувати равликів

0
0
Волинський шеф-кухар розповів, як готувати равликів
Відомий волинський шеф-кухар Юрій Хазіпов переконаний, що равлики - перспективний продукт волинської кухні.

Секретами їх приготування кухар поділився на форумі рестораторів West Rest Forum, який 27 жовтня відбувається у розважальному центрі "Адреналін".

Юрій Хазіпов зауважив, що равлики, яких давно готують у Франції, цілком можуть бути волинським продуктом. Їх можна вирощувати на Волині. І вже навіть є господарства, які починають цим займатись. Однак, назбирати виноградних равликів можна навіть у лісі чи парку.
Зі слів шеф-кухаря, равлики не варто плутати з море-продуктами, вони, мовляв, більше схожі на гриби.

З присутніми Юрій Хазіпов поділився секретами приготування равликів. Для початку їх потрібно відварити. В бульйон можна додати цибулину.

Далі на сковорідці потрібно злегка підсмажити дрібно нарізану цибулину, трохи протушкувати її в білому вині і додати сюди ж равликів. Тушкувати їх потрібно близько 40 хвилин.

Окремо потрібно відварити з содою мушлі. Після 40 хвилин варіння вони можуть бути посудиною для майбутньої страви. Окремо можна приготувати ароматне масло. Для цього потрібно змішати вершкове масло, часник, сіль, перець і зелень ( петрушку, м'яту чи рукколу), можна додати лимонну цедру чи трюфельне масло.

Для презентації в мушлю потрібно додати трохи ароматного масла, покласти тушеного равлика і знову покласти ароматне масло. Можна подавати з хрумким хлібом.

Загалом процес приготування равликів триває кілька годин. Однак, каже Юрій Хазіпов, результат того вартий. Цю страву вже встигли оцінити відвідувачі ресторанів, в яких працює шеф-кухар.

Довідково:
Юрій Хазіпов - луцький ресторатор, відомий шеф-повар.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні