--> Альтернативи покаранню дітей | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Альтернативи покаранню дітей

1
-8
Альтернативи покаранню дітей
Малюки пустують, не слухають та завдають дорослим проблеми не навмисно. Вони просто вивчають навколишнє середовище, намагаються зайняти своє місце і простір у світі, кажуть дитячі психологи.

У подібних ситуаціях батьки своїх малюків сварять, ставлять у куток, а буває і б'ють. Батьки просто не знають, як правильно реагувати на дитячі пустощі, пише Газета.УА із посилання на vospitaj.com.

Фахівці радять 7 альтернатив покаранню.

1. Задовольняйте потреби дітей. Якщо малюк став неспокійним, запитайте, чи він не голодний, втомлений. Задоволення природних потреби дитини принесе усім гармонію.

2. Створіть навколо дитини гармонійний навколишній світ. Якщо малюк часто бере заборонені предмети (ножі, виделки, книги, сірники), розмістіть їх поза зоною досяжності.

3. Підтримуйте звичний режим життя. Діти не люблять непередбачуваностей. Режим за графіком допомагає малюкам відчувати більше контролю в їхньому світі.

4. Частіше обіймайте своїх дітей. Часто малюкові допомагають заспокоїтися міцні батьківські обійми. Так, дитина відчуває батьківську любов, підтримку та турботу.

5. Не кричіть на дітей. Якщо малюк не слухається, вередує, не хоче складати свої речі чи їсти - знайдіть компроміс. Поговоріть, вислухайте, а вже тоді дійте.

6. Проводьте більше часу з дітьми. Грайтеся з малюком іграшками, розфарбовуйте малюнки, ліпіть або вирізайте різні фігури. Разом читайте казки та історії, які повчають та розповідають про людські стосунки. Це - найкращий спосіб підтримувати емоційний зв'язок з дитям.

7. Демонструйте дитині власний приклад. Залучіть малюка до прибирання чи миття посуду. Позначте коло обов'язків, які він має робити самостійно: складати після себе іграшки, книги чи речі у шафу.

Завдяки цим альтернативним способам між дитиною і батьками встановлюється особливий зв'язок. Прив'язані діти знають, якої поведінки чекають від них батьки. Саме тому докладають зусилля, щоб подобатися своїм батькам, кажуть фахівці.

Сором'язливість проявляється у дітей у присутності незнайомих дітей чи дорослих. Цей психологічний стан з'являється через власну невпевненість. За даними сучасних дослідників, близько 40% дітей до семи років мають високий рівень сором'язливості.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А якщо дитя не іде на контакт,що робити?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні