--> «Повинні відреагувати органи» - церква про скандальну заяву луцького депутата | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Повинні відреагувати органи» - церква про скандальну заяву луцького депутата

20
-1
«Повинні відреагувати органи» - церква про скандальну заяву луцького депутата
У Волинській єпархії УПЦ МП вважають, що оцінювати слова луцького депутата Павла Данильчука, який закликав захопити храм Всіх святих землі Волинської, повинні правоохоронці.

Про це сказав прес-секретар Волинської єпархії УПЦ МП протоієрей Олег Точинський, - пише «Конкурент».

Нагадаємо, 25 жовтня під час сесії Луцької міської ради Павло Данильчук закликав вийти на мітинг і захопити храм.

"Наша позиція з цього приводу дуже проста. Незрозуміло, якою статею Конституції України керується депутат Луцької міської ради Павло Данильчук, висловлюючи подібні твердження. Якщо ми живемо у правовій державі і діємо винятково у правовому полі, тоді на подібну заяву чиновника повинні реагувати відповідні органи", – зазначив Олег Точинський.

Зі слів прес-секретаря, у цій ситуації є факти порушення прав людини та розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

"Особисто я зі складністю уявляю, щоб у будь-якій з відомих нам європейських держав депутат певної політичнної орієнтації міг говорити подібні речі. Сподіваємось, що комісія Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту дасть належну оцінку заяві пана Данильчука, аби попередити подібні ситуації заздалегідь", – заявив протоієрей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Страшно стало? По собі судите?
Відповісти
Правова держава- де діє ЗАКОН !!Не подвійні стандарти і не в Україні.... якби це було в правовій державі... будь-які рекети і бійки, образи...люди несли би відповідальність. Саме прикро те, що люди в цій ситуації втрачають людяність і порядність..і головне так і не зрозуміють, що проблема не в московській церкві та Кремлі... а в головах наших людей ( не читають і не знають історії..жаль..) в святому граді Єрусалимі..уживаються.. араби.. католики і православні.. А на українській землі... брат брата поїдає до сказу.Я б хотіла запитати Данильчука: Чим мій патріарх, який в Москві відрізняється від Папи римського, який керує церквою у Римі?? і чи знає він 7 таїнст церковних ??
Відповісти
Це не собор а притон пятої колони Кремля філал Дурдому Почаєва. Нічого у вас москалики тут не вийде, скільки ви б тут не лайкали. Ваші лапи в українській крові.
Відповісти
люто підтримую, такі клоуни як "паша-нєвмєняша" - довели країну....
Відповісти
В данильчука неправильна не політична орієнтація, а сексуальна.
Відповісти
Сосу, -завідуй молча
Відповісти
У него с бандерой перепихон некрофильский
Відповісти
Москальський патріархат то лихо, то вірус у тілі міста, області, держави. Їх треба попросити як компартію - на вихід. Українських церков у параші наме, ну то і парашних тут не має бути. Все дуже просто і ніяких наслідків для простих мирян. Храми мають помагати країні і нації. І вони будуть помагати, бо нема дурних, щоб москальщину пригрівати на грудях... а ті попи ж атошників ненавидять, не відспівують... то значить вони всіх нас, всіх дітей наших ненавидять!!!
Та за таке тих попів давно час позбавити всякої можливості керувати і правити головами вірян наївних!
Відповісти
Лихо та вірус, то ті що сіють війну між українцями, які перевернули Ваш мозок навиворот і говорять Вам, що вся біда від Москви.... почитай Шевченка... може РОЗУМ до ГОЛОВИ ПРИЙДЕ !!!
Відповісти
церкви не треба забирати - москвопопів треба гнати, аби не мутили голови людям простим та наївним. І то всіх попів і то далеко, щоб не правили і забулися. Їх як компартію давно треба було заборонити. І нічого ж не сталось, живем без КПУ.
Відповісти
скажу так, діяльність московської церкви в Україні в період війни я не підтримую, однак , перш ніж захоплювати потрібно щось збудувати пане депутате, а грабувати награбоване ми вже проходили 70 років тому
Відповісти
Розвалити, і зробити школу та садок
Відповісти
То нащо розвалюваити? якщо побудувати можна на пустирі! але ж ні ви там церкву хочете будувати!
Самі оприділіться!
Відповісти
ФЕЄРІЧНИЙ ДОЛБО.БІЗМ.......запасаємось поп корном і ждемо коли кодло в рясах київського патріархату почне ганяти московських... Це перемога!!!
Відповісти
А Онуфрій своєю неповагою (невставанням у ВР) до пам"яті загиблих на Сході героїв не розпалює ніякої ворожнечі ?..
Відповісти
Слабенький прес-секретар у Волинської єпархії УПЦ Олег Точинський, як на мене отець Валентин Марчук більш дієво представляв і єпархію і віруючих канонічної церкви. В сучасному радикалізованому суспільстві потрібно бути більш рішучим. А просто робити дописи у фейсбуці цього за мало. Ще хочу наголосити журналістам, хоч ви будьте грамотні в написанні назв, звертайтесь до офіційних джерел. Не існує в Україні московської патріархії. Є УПЦ і є УПЦ КП (це та що в 93 пішла в розкол на чолі з Денисенком).
Відповісти
отець Валентин закінчить свою карєру в Челябінську
Відповісти
Особисто я вважаю, що не припустимо, щоб депутат вголос говорив "незаконно". Те про що він висловився називається шахрайством. А щодо дій, на які він закликає, це Ст. 190 КК України, П.4. "4. Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою,-карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна."
Відповісти
Та ви шооооо??? Про правову державу заговорили?! Та в якій правовій державі так вольготно себе почуває п'ята колона - КГБістський притон та московські припутні? Досі дивуюся, куди дивляться відповідні органи і чому ще ця кремлівська наволоч існує на нашій землі та морочить голови тупим полішукам?
Відповісти
Так ,дурнів хватає секти гундяя пуйлоугодніка, про таких великий Тарас писав-раби, підніжки, грязь москви....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні