--> Помер волинський співак Петро Комарук | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Помер волинський співак Петро Комарук

0
5
Помер волинський співак Петро Комарук
Помер заслужений артист України, багаторічний учасник Волинського народного хору Петро Кирилович Комарук.

Петро Комарук помер вранці середи, 25 жовтня у Волинській обласній клінічній лікарні.

Петро Комарук був найстаршим учасником та солістом Волинського державного академічного народного хору. 17 листопада йому виповнилося б 69 років.

У Волинському народному хорі він працював від перших днів його створення у 1978 році. У 2008 році вийшов на пенсію. Після цього продовжував творчу роботу, співав у кількох хорових колективах.

Прощання з Петром Комаруком триватиме протягом середи, 25 листопада у Хрестовоздвиженському храмі (Луцьк, вул. Данила Галицького, 2), у хорі якого він співав останні роки.

Поховають Петра Комарука у четвер, 26 жовтня у його рідному селі Колодяжне Ковельського району.

Довідково:

Петро Кирилович Комарук народився 17 листопада 1948 року у селі Волошки Ковельського району в родині службовців. Батько – Кирило Тимофійович, вчитель історії та англійської мови, багаторічний директор шкіл Ковельщини, мати – Галина Родіонівна – агроном.

Трудовий шлях Петро Комарук розпочав слюсарем з ремонту тракторів у Ковельській сільгосптехніці. Після відкриття Ковельського районного будинку культури в селі Колодяжне працював інструктором з клубної роботи. Згодом вступив на хоровий відділ Луцького культосвітнього училища.

У 1971 році отримав спеціальність клубного працівника, керівника самодіяльного хорового колективу. Став методистом Турійського районного будинку культури, а після переїзду до Ковеля – завклубом заводу “Ковельсільмаш” (1973-1978 рр.).

З 1978 року, як створився Волинський народний хор працював в його складі до 2008 року артистом вищої категорії і солістом.

У 1988 році за високу виконавську майстерність та багаторічну працю на ниві пісенного мистецтва йому присвоєно звання заслуженого артиста України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні