--> «А якщо діти підірвуться?»: у волинському селі не знають, куди подіти боєприпас | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«А якщо діти підірвуться?»: у волинському селі не знають, куди подіти боєприпас

4
0
«А якщо діти підірвуться?»: у волинському селі не знають, куди подіти боєприпас
Біля села Прилісне Маневицького району знайшли боєприпас часів Другої світової війни, однак що робити з ним – досі не знають.

Кажуть – на утилізацію грошей немає.

Про це Волинь24 розповів голова Прилісненської об’єднаної громади Ігор Терещенко.

«Минулої п’ятниці завгосп нашого садочка випасав корову у колишньому саду колгоспу. Це – за три кілометри від села. Він знайшов там снаряд часів Другої світової війни», - пригадує очільник громади.

«Я зателефонував в Маневицький МЧС, щоб дізнатись, що робити з снарядом, але там попросили подзвонити після вихідних. Знову подзвонив, але там сказали, що знешкодити боєприпас можуть лише луцькі сапери. А їм треба дати гроші на пальне», - додає посадовець.

Зі слів голови громади, голова Маневицької РДА Андрій Линдюк дав вказівку шукати гроші в місцевому бюджеті. Натомість очільник Прилісного переконаний – гроші потрібно шукати в районному бюджеті.

«В нашому бюджеті кошти на пальне просто непередбачені. Якщо я заберу гроші з іншої статті, завтра ж прокуратура приїде і спитає, чого так. Треба десь тисяча гривень. Що мені їх з своєї зарплати платити?», - обурюється Ігор Терещенко.

«Якщо не заберуть боєприпас за кілька днів, я просто втоплю його в садку. Якщо діти знайдуть і підірвуться, хто за це відповідатиме!?», - резюмує сільський голова.

Натомість в Маневицькій райдержадміністрації ситуацію пояснюють просто – об’єднані громади повинні самостійно вирішувати свої проблеми, мовляв на це у їхніх бюджетах передбачені гроші.

«Проблема наших об’єднаних громад в тому, що вони до кінця не розуміють – якщо держава дала їм гроші, то дала й певні функції. А вони хочуть гроші і при цьому, щоб за них все робили», - каже голова РДА Андрій Линдюк.

«Коли на території села знаходять боєприпас, кошти на його утилізацію потрібно виділити з резервного фонду бюджету. А резервний фонд повинен бути у кожному селі, навіть, якщо там ще не створена об’єднана громада. Я навіть не маю права виділяти кошти з районного бюджету на Прилісненську громаду, бо всі податки вони залишають в себе. Вони мають повну фінансову можливість провести утилізацію», - наголошує чиновник.

ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тре взяти той снаряд і перевезти у верховну раду, прямо на сесію принести. Тоді гроші всі знайдуть. А ще краще там його і утилізувати
Відповісти
МНС утримується державним кошто який формується з податків всіх громадян,так що хай не "свистять" про кошти ОГ,громади не можуть утримувати МНС
Відповісти
Шановні! Ви вже взагалі нічого не розумієте, не з того проблематику роздуваєте! Знайшли вибухонебезпечний предмет, які гроші, яке ОТГ - це прямий обов'язок МНСників!!! Про що мова? Пане Грушовінчук - у вас там вже всі так почманіли і не розуміють у чому річ?! Це жах!!!
Відповісти
В Луцьку сьогодні буде Гройсман можливо він вирішить це питання .
Це просто якийсь жах !
За що чиновники отримують гроші !
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні