--> «У стінах дірки, як після обстрілу», - лучанка про інфекційну лікарню | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«У стінах дірки, як після обстрілу», - лучанка про інфекційну лікарню

15
-4
«У стінах дірки, як після обстрілу», - лучанка про інфекційну лікарню
Лучанка вражена жахливим станом обласної інфекційної лікарні, деякі палати якої давно не бачили ремонту.

Про це жінка розповіла "Волинь24".

«Протягом тижня вимушені були перебувати у дитячому відділенні кишкових хвороб Волинської обласної інфекційної лікарні. Перше, що вразило – це сучасний фасад з пластиковими вікнами та дверима. Приймальне відділення - чистота та сучасність. Ввічливий медичний персонал, який, щоправда, нікуди не спішив», - пригадує жінка.

«Враховуючи, що дитину привезли на швидкій з блювотою, температурою та болючим животом, оформлення зайняло більше години. Змучена дитина заснула в очікуванні допомоги. Проте, це була ще не головна травма», - додає вона.

Далі, каже жінка, було гірше – відділення кишкових інфекцій нібито багато років не бачило ремонту – лінолеум злущився і через нього видніється прогнила підлога, зі стін фарба відлетіла разом з штукатуркою – «дірки, як після бомбардувань».

«Підвіконня мабуть десятиріччя не бачило фарби - все злізло. Дитяче ліжко мабуть ще пам’ятає маленькою 70-річну бабусю... А на одинарному панцерному ліжку якось має перебувати мати з хворою дитиною (яка росточком вже якось більша дитячого ліжка). Хоча мене беруть сумніви, що в таке ліжко можна покласти дитину.... Постіль зрозуміло, лишає бажати кращого – застірана якась, сіра. Для мами подушка та ковдра не передбачені, як і ліжко», - обурюється лучанка.

З її слів, попри те, що в одній палаті лежать діти з різними інфекціями, умивальник і туалет – один на всіх. А перегородки, які відділяють бокси, не дістають до стелі.

«Туалетом користуються всі: і хлопчики, і дівчатка, і їх родичі. Враховуючи специфіку відділення (наявність інфікованих випорожнень і блювотних мас, які виливаються в цей же унітаз) і те, що дітки слабі і ледве можуть дійти до туалета, стає зрозуміло, що важко не підцепити в цьому відділенні щось ще і просто не перекочувати в іншу палату з іншим діагнозом!», - наголошує мама дитини, яку лікували в інфекційній лікарні.

Втім вона додає: «Хочеться зауважити, що медичний персонал, особливо медичні сестри, дуже дбайливо ставляться до своїх маленьких пацієнтів й намагаються їм завдати щонайменшого болю».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де фото палат, чому не показали це жахіття?
Відповісти
фото були в іншої мами десь місяць тому з таким же криком душі не розумію чому розголосу немає адже там перевпжно важкі дітки лежать
Відповісти
Краще б Гройсман завтра заглянув в цю лікарню, а потім в перинатальний центр!
Відповісти
я там була тричі з дитиною, такого шоку ще не мала за життя: при поступленні можна померти доки тебе оформлять, якщо потрапляєш у пятницю, то до обіду понеділка можна і не дожити - бо лікування призначають незрозуміло якого профілю лікар. Загальний аналіз крові дитині 1 рік прийшов після того як нас виписали, аргументуючи це тим, що: якби було щось смертельно, то б швидше зробили". Умови такі ніби потрапив у післявоєнний час. А лікар Капустіна - хапуга рідкісна!!!!
Відповісти
Хочу стати назахис Капустіної дуже хороший лікар вічлива, завжди входить в положеня пацієнта іх мамочок. А за умови які є в лікарні то лікарі нівчому не вині звертатися в міську раду до гунчика
Відповісти
Лучанка, як вам не соромно отаке писати. Капустіна хороший кваліфікований лікар. Дуже людяна і проста.Не беріть гріх на душу і не меліть язиком дурного. І взагалі слава їм і хвала тим лікарям, що працюють в таких умовах.
Відповісти
Ми теж потрапили в цю "горе " лікарню. В дитини була температура 39 на приймальній нас теж тримали до години.. А коли попали в палату теж жахнулась. Там можна ще більше захворіти від тоі обстановки. За тиждень ми змінили три палати. І за цей же час при тому що попали з одним, то щей підчипили соплі, кашель тай ще й обоє. Чому таке ставлення і порядок ( точніше безпорядок) я нерозумію. Жахливі умови. Дуже великий потік хворих.
Відповісти
А я от заперечу на рахунок медсестер!Дірки були по всьому тілу у мого синочка,бо така "уміла"медсестра ставила катетер.Вони ж батьків не допускають спостерігати за цією процедурою.То прочекавши 15!хв, я влетіла туди тріснула ту медсестру,забрала дитину і висказала все лікарю нашому,що наболіло за 2доби перебування.І після того нас перевели в окрему палату з нормальними умовами,катетер поставили в реанімаційному відділенні за 3хв.
Відповісти
А коли ж робити там ремонт. коли цілий рік, цілодобово там аншлаг( Нажаль воно так і є! а альтернаиви поки немає, щоб хоть половину хворих, лікувати в іншому місці!
І на рахунок Капістіної, хтось написав що хапуга, не чеши, людяна вона жіночка, і ніколи ні в чому не відмовляла, і завжди дасть пораду даже по телефону!
Відповісти
До персоналу питань практично нема....хіба що мити підлогу смердючими деззасобами (від їдкості яких розболілася голова) під час обіду. ...у палаті, де і так про свіжість повітря годі і мріяти та у 6 боксах (якщо їх так можна назвати) якої знаходиться 6 дітей і 5 дорослих (буквально на на 25метрах квадратних) -це справжнє позорище і знущання над людьми.
А про харчування взагалі стидно говорити...На Волині, де врожаї картоплі чи не найкращі по Україні, 3 ложки водяного пюре дають лише діткам до 3 років...інші ж їсти не хочуть....економія...
Де з дитини, яка лежить без батьків за рентген носа можна здерти 50 грн.( при цьому, що плівка такого розміру коштує 20 грн.) не заповнивши водночас жодної відомості...
Про все інше вже сказали у попередніх коментарях...
Відповісти
Самим більшим козлом в цій ситуаціі є головний лікар цієї лікарні. За стільки часу навіть не зважаючи на наплив хворих можна по черзі привести палати в людський вигляд. Не завжди там все зайнято. Чогось інші обласні наші як доросла так і дитяча мають більш меншинлрмальний ремонт. І штукатурка там не відвалюється на голову. Просто гнати того козла з посади як не може виклянчити бюджет або знайти спонсорів для ремонту. А на рахунок персоналу, то ім памятник треба ставити що працюють в таких умовах.
Відповісти
Як згадаю своє перебування там. Аж мурашки по тілу ідуть. Перше, що мене охопило - це паніка та страх від побаченого! Не думала ніколи що дітей лікують в таких умовах. Благо пройшло вже 5 років. І коли дитину питаю ...чи пам'ятаєш як ми лежали там в лікарні. Вона каже . .НІ. Певно Бог оберігає діток від цих страшних спогадів. Чесно, сама тоді плакала як дитина від цього жаху!!! Обласний центр!!! Дитяча інфекційна в 21 столітті виглядає як в часи війни...
Відповісти
люди добрі куди ті ГІмнюки(влада )дивиться!!!я там з дитям була 2003року і я так розумвю що лишились ті самі страшні умови (я думаю що гірше ніж в тюрмі ну чи десь так...)хвала медперсоналу що виконують свою роботу,але дорогі мої ну може десь стукайте в якісь кабінети а ми підтягнемось бо оболонку я бачу зробили а начиння лишилось гниле...сумно...
Відповісти
На рахунок Капустіної вона лікат ввд Бога! А головний лікар Підар ще той! Хату соьі будує ось лікарня і без грошей і ремонту
Відповісти
Треба поміняти головного лікаря і ремонт буде
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні