Замість садочка - церква: священик пояснив, для чого Луцьку «казковий» храм

22
-8
Замість садочка - церква: священик пояснив, для чого Луцьку «казковий» храм
У Луцьку на вулиці Конякіна замість дитячого садочка збудують «казковий» храм.

Про це розповів протоієрей Волинської єпархії УПЦ КП Віталій Собко.

За його словами, ідея спорудження дитячого храму належить митрополиту Луцькому і Волинському Михаїлу:

«Це не тільки його ідея, а й бачення, яким мав бути храм».

Церкву запланували побудувати поблизу ресторації «Вогнем і мечем», що на вулиці Конякіна. Віталій Собко зазначив, що відповідно до генерального плану на цій земельній ділянці мав бути дитячий садочок.

«Звичайно, потрібні і садочки, і школи, церква – тільки «за». На жаль, так сталося, що землю «перекроїли» і її, за стандартами, стало замало для спорудження садка. Але є потреба, щоб дітки з батьками мали місце відпочивати, бавитися. Є й потреба у храмі, адже район густонаселений і там немає православного храму. Тому у владики виникла думка, що ці речі можна поєднати», - поділився протоієрей.

Віталій Собко зауважив, що храм планують побудувати невеликим, а на його території облаштувати відпочинкову зону. Зводити церкву будуть за пожертви вірян та благодійників.

Наразі проект проходить процедуру погодження на комісіях міської ради. Побудують «казковий» храм на Конякіна чи ні - вирішать луцькі депутати під час чергової сесії.

Передрук заборонений
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як ви вже попи дістали. Вже тих церков забагато. Ви віру в бізнес перетворили. Не буде там церкви, всі мешканці проти.
Відповісти
можна і дитсадок побудувати невеликий... Ісус Хрисос у печері зустрічався з людьми, а деякі попи тільки храми подавай.... Тому не хоче молодь ходити до церкви, що попи залишись з совковою ментальністю.
Відповісти
І з самого дитинства почнуть зомбувати дітей, щоб ті, коли подорослішають, носили подояння до церкви. Хіба не розумніше буде збутувати який центр творчості для дітей, або дитячі та спортивні ігрові майданчики. Суспільству потрібні розвинені діти, а не овочі.
Відповісти
Молодь по іншим причинам не хоче ходити в храм. Я особисто не бачу нічого поганого в зведенні такого храму, що поганого? Я думаю там будуть розповідати про християнські свята, а не про хеловін, на який до речі активно кличе "Носоріг", можна організовувати зустрічі з св.Миколаєм, зробити вертеп, поспівати колядок, спекти жайворінків... та до кожного свята є чудові народні обрядові дійства , а для діток це все в ігровій формі. Любов до Бога і до України требапрививати і виховувати з пелюшок, а не розказувати про совкову молодь, як виховували так і маємо.
Відповісти
Мама - які Ви наївні :) :) :) Це усе можна було б зробити і у дитячому садочку.... А в храм повинні йти з батьками, при тому, що зараз у дитсадку, попи, уже проводять зустрічі з дітьми, я вже на початку вересня підписувався на "це".... Моє бажання - чисто розважальний центр ТІЛЬКИ для дітей - не "такий як в ПортСіті" - тупо на касі заплатив і "запускаєш" дитину на ігровий майданчик.... Потрібно, щоб були актори, які б "спрямовували" дітей на той, чи інший, ігровий майданчик - потрібно, щоб діти відчували, що вони попали в "казку"!
Відповісти
Не переживайте, в садочках роблять багато чогоі набагато більше, але вік вівідування, якщо ви в курсі, обмежений. А на рахунок акторів в розважальних центрах, то люба примха за ваші гроші і діти в "казці" і в любому місці можна зробити дітям "казку"
Відповісти
"...Є й потреба у храмі, адже район густонаселений і там немає православного храму", - так ведь уже строится храм недалеко от паспортного стола??? Или церковь должна быть не в каждом районе, а в каждом квартале? Перебор.
Відповісти
В них ціль. Кожному двору та кожному попу по церкві. Колись було 3 на ціле місто, та всім вистачало. Зараз в Луцьку відкриваються як не бари то церкви. Побудуйте щось толкове. Місце для відпочинку дітей. А всетаки краще садочок.
Відповісти
Попів цікавить казка про бога,яку вони вже тисячі років розказують щоб тримати людей у покорі...типу,будь-яка влада від бога,виступаєш проти влади-виступаєш проти бога,а це гріх!Омь така логіка
Відповісти
а влада їм за це і ділянки які потрібно виділить і пролобіює рішення про будівництво чергового храму
Відповісти
Двадцятьчетвіко, чому це Ви витерли мій коментар? Що я неправдивого написав? Коли влодька вогнем та мечем християнство насаджував так, що ріки червоними від крові ставали, чи олька місто спалила, бо муженьок-рекетир їх задовбав, чи інквізиція людей живцем палила - то це все богоугодні справи. А сказати правду про сутність туповато-олігофренуватих попів - крамола? Та пішли вони лісом. Беруться лікувати людські душі, а самі є холуями владної верхівки. Але де ж - не суди, бо правди ніхто не любить. Особливо шахраї
Відповісти
Це є грубим порушенням українських містобудівельних норм . В цьому районі було заплановано два дитячих садочки по двісті місць. Протягом 2000-2012 років території садочків були віддані депутатами міської ради будівельним олігархам під комерційне житлове будівництво всупереч детальним планам цієї території. Залишилася територія для садочка на 100 місьць. Постає питання за кого дбають депутати?
Відповісти
Явно не про лучан та їх сім"ї
Відповісти
Самі заявляєте, що район густонаселений. За усіма нормами містобудування на певну кількість населення має бути відповідна інфраструктура - школи, садочки, поліклініка, магазини. Церкви туди не входять. А що можуть навчити дітей попи-неуки, що загрузли в гріхах жадоби, розкоші та розпусти ? Тут якась мама зворушливо розповідала про різні заняття та розваги для дітей. А чому це має відбуватися у церкві, а не у садочку чи дитячому творчому клубі ? А взагалі то, люди, ХХІ століття надворі! Пора б вже розрізняти віру у Бога та попівське мракобісся. Аа ще напрошується висновок про психічне здоров'я Миххаїла з його ідіотськими ідеями про облаштування хостелу в катівні і дитячого садочка у церкві. Креативщик хрєнов!
Відповісти
Навіщо Стільки Церков?в нас вже не Держава а сплошна Церква. Це так дістало!!!!. Ні на що ділянок в місті нема а на церкви є? Та й не тільки в ділянках справа, а в навязуванні незрозуміло чого. помолитись щиро можна і вдома а не у вагончику, чи ще десь. Тепер це не церкви а магазини з продажу ...
Відповісти
Короче, попи! Ви вже дістали своїм бізнесом, гучномовцями і т.д. Робіть висновки, на ту землю не претендуйте, матимите великі проблеми. А депутати (запроданці) побудуйте хоч один новий садок для дітей. Місто розбудовується, з розбудуванням повинні з"являтись садочки та школи, але ніяк не церкви. Ніде в Європі такого не має.
Відповісти
Прочитавши коментарі, особисто на мене находить великий жах, що є в нас в Луцьку люди, які таке можуть казати. Люди, схаменіться!Як на мене, то ІДЕЯ З ЦЕРКВОЮ ДУЖЕ ХОРОША! Це ж для ваших діток може бути таке хороше виховання, в якому відобразиться ваше майбутнє, тобто церква вчить багато хорошого: ставитися з повагою до батьків, до ближнього, що теж певною мірою формує і сім’ї і суспільство, бо як то кажуть «Що посієш, те й пожнеш».
Потреба у Храмі Божому безперечно є! Особливо у цей нелегкий для всіх нас час. Який ще черговий розважальний центр?Їх і так вистачає. Ви серйозно?Категорично не погоджуюся і не розумію ту людину, яка каже, що «всі мешканці проти». Як Ви, шановний (а) анонім можете говорити за всіх і хто Вам надав таке право? Щодо молоді, то я сама молода людина, ходжу до церкви і бачу там на власні очі велику кількість молодих людей, які хто приносить а хто приводить своїх маленьких діток до Храму Божого. І це дуже добре, бо церква навчає нас тільки хорошого!
Для тих, хто не погоджується раджу почитати Біблію, життя Святих, церковну літературу і швидше всього ви подивитеся на все це зовсім інакше.Дуже надіюся що ви все зрозумієте і вам стане соромно за ті коментарі, які написані вище.
На рахунок грошей, про які знову ж таки описується в коментарях вище, то тут зустрічне запитання: як багато їх у вас вимагають саме в церкві? Особисто за себе я аж нітрохи не можу такого сказати, бо такого не було. В храм можна прийти і просто помолитися, головне – щоб це було щиро і без фальшу і лицемірства. Єдине, чим ви таки пожертвуєте, то це своїм часом, але ж кожен робить це тільки особисто для своєї душі, взамін отримуєте від Бога значно більше. Окрім того, якщо ви і купите якусь свічку, (хтось може купити за 1 гривню, хтось за 2,3 , то головне – від чистого серця), і це лиш за власним бажанням і знову ж таки заради себе чи своєї сім`ї.
На рахунок священників. Звідки така ненависть і неповага? Очевидно це кажуть люди далекі від церковного життя. Що поганого особисто вам зробили ці люди?
P/S: не забувайте що суд Божий ще попереду і кожен буде давати відповідь за свої вчинки і слова.
Відповісти
Досить тих церков... Досить!!! Попи давно перейшли з віри в бізнес. Ходите до церкви, ходіть. Вам цього ніхто не забороняє, але пропаганду таку нести... це вже маразм. Дитину не потрібно примушувати, прийде час вона сама вибере в кого їй вірити.
Відповісти
Читали біблію. Особливо сподобалась книга "левіт" - чорним по білому описано, як попи повинні паразитувати на прихожанах
Відповісти
Декілька років назад була інформація про будівництво парку на цьому місці, потім дитячого садочка, а тепер вже й церква. Це ШОК! Прямо під генделиком церква. Супер ідея! Може краще все таки парк? Парків на районі теж мало)))
Відповісти
нагрішив і на сповідь
Відповісти
Говорити ви будете багато а побудують церкву і будите туди ходити дітей водити. Хтось говорив що було три церкви і вистачало. То шож ви не ходите у ті три що вистачало? Ось тепер вам садок, школа і вирубаний парк. А попи і бізнес то не нам судити.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні