--> 180 кілограмів картоплі й 50 – м’яса: скільки за рік з’їдає один волинянин | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

180 кілограмів картоплі й 50 – м’яса: скільки за рік з’їдає один волинянин

5
-6
180 кілограмів картоплі й 50 – м’яса: скільки за рік з’їдає один волинянин
16 жовтня – Всесвітній день продовольства (World Food Day), який святкують у близько 150 країнах світу.

Це свято, засноване продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (FAO), існує з 1979 року.

Більше сотні країн світу об’єдналися під егідою FAO, щоби створювати умови для розвитку сільського господарства та знищити голод. Адже за статистикою, яку наводить FAO, близько 800 мільйонів людей на землі щодня засинають голодними. Це майже кожна дев’ята особа.


***

Хоча через економічний спад волиняни змушені трохи затягнути паски, проте харчуються вони добре, а порівняно з усією країною, навіть краще.

Скільки і чого з’їв один волинян у 2016 році з нагоди свята в інфографіці показало Управління статистики у Волинській області.

Судячи з інфографіки, жителі області вдосталь їли яєць, молочної продукції та, звісно, картоплі. В раціон волинян доволі часто потрапляли овочі, хлібні та м’ясні продукти, а також ягоди й цукор. Однак, відносно небагато у минулому році вони споживали рибу.

Цікаво, що на харчування минулоріч волиняни витрачали майже половину заощаджень.



Тим не менше, порівняно з рештою країни, в області харчувалися ситніше.



Ще один цікавий момент – у 2016 році волиняни практично не купували картоплі, споживаючи ту, яку виростили самі. Також значка кількість жителів області харчувалася яйцями, овочами, м’ясними й молочними продуктами, а також фруктами з власного городу чи господарства. А купували в основному цукор, хлібні продукти та рибу.

Теги: волинь, їжа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Моя бабуся казала: хто добре їсть, той добре працює.
Відповісти
особливо це стосується наших чиновників, зараз актуальніше "коли ти в корупційній схемі ти добре їсиш і живеш, а поза нею виживаєш !
Відповісти
хотіла б я побачити того волинянина який їсть 50 кг мяса в рік!? у моїй родині хоч і всі працюють мясо тільки один раз в тиждень і то на кожного приблизно 200=-300 грам мяса,
Відповісти
Працювати можна хоч цілодобово але що отримувати за ту працю! Раз в тиждень і 200-300 гр. м'яса? Що ж то у вас за праця така?!
Відповісти
Ну ви і жерете!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні