Не хочу, щоб медична реформа стала черговою зрадою, - нардеп Лапін

4
-2
Не хочу, щоб медична реформа стала черговою зрадою, - нардеп Лапін
Волинський нардеп Ігор Лапін вважає, що реформа у галузі медицини потрібна, але її треба доопрацювати.

Про це йшлося під час зустрічі з медиками у п’ятницю, 13 жовтня, у поліклініці №1.

«Відверто скажу, що я не медик, проте хочу порадитись із фахівцями чи голосувати за медичну реформу. Нині у Верховній Раді є два напрямки стосовно реформи: Уляни Супрун і Ольги Богомолець. В Україні є великий попит на слово «реформа». Я теж за реформи, але їх потрібно розуміти. Так, як сьогодні є, більше бути не може», - сказав Ігор Лапін.

«Не хочу, щоб медична реформа стала черговою зрадою, тому хочу порадитись з вами як голосувати», - звернувся нардеп до лікарів.

За його словами, реформа, запропонована Уляною Супрун, викликає багато питань.

«Якщо говорити про закупівлі, то це не мільйони, а мільярди. І всі вони виведені з України. Якщо говорити про страхову медицину, то в мене питання, чому реформа медицини проходить через комітет соцзахисту. Держава захищатиме всіх незахищених. Це мені не подобається, адже ми маємо велику армію пільговиків. Ми ще хочемо наплодити тих, хто буде залежним від уряду, який буде вирішувати, кому додати грошей на страховку, а кому ні?» - зауважив нардеп.

Натомість, як розповів Ігор Лапін, Ольга Богомолець пропонує зобов’язувати роботодавців платити страхові внески. Також це дозволить побороти таке явище, як зарплата у конвертах.

Своєю чергою, волинські лікарі кажуть, що у запропонованій Уляною Супрун медичній реформі є статті, механізм виконання яких не прописаний. Наприклад, медики самі повинні будуть складати базу пацієнтів, що буде важко осилити; реформою не передбачений захист як лікарів, так і хворих; нові кадри не йтимуть у лікарні, адже через не напрацьовану базу у них буде низька зарплата; у реформі немає пункту про амбулаторне лікування тощо.

Волинські медики пояснили, що вони «за» реформу у цій галузі, проте її треба удосконалити. Таку позицію підтримав й нардеп.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Реформа передбачає розгін управлінь охорони здоров'я (міського, обласного), тому що фінансування цих дармоїдів не передбачене. Ось це є основний камінь спотикання, саме вони створюють опір реформі
Відповісти
Передбачене законами "Про державну службу" та "Про місцеве самоврядування".
Відповісти

I love reading your websites. Thank you so much!
Вижте и страницата ми

http://gkwin.net/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=135902 копирайтър

=777?
Відповісти

Exceptionally individual pleasant site. Great details offered on few clicks.
Вижте и страницата ми

http://dongnampack.co.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=131439 Онлайн маркетинг

=777?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні