Через «Волиньторф» селяни погрожують перекрити трасу «Варшава-Київ»

4
3
Через «Волиньторф» селяни погрожують перекрити трасу «Варшава-Київ»
Через затримку з виділенням землі державному підприємству «Волиньторф» жителі села Прилісне, в якому працює завод, планують блокувати трасу міжнародного значення.

Про це в коментарі виданню «Волинь24» розповів голова Прилісненської сільської ради Ігор Терещенко.

«Слухаючи думку жителів своєї громади, я більш ніж впевнений, що будуть перекривати трасу міжнародного значення», – заявив він.

«Це «Варшава-Київ». Щоб це не було для когось новиною і не звинувачували мене в підбурюванні. Це думка громади. А я, як очільник громади, завжди піду за нею», – додає сільський голова.

Щоправда, конкретної дати Ігор Терещенко не називає.

«Поки визначаємося з датою. Поки в стані очікування. Якщо надійде пропозиція завтра – поїду з громадою завтра. Надійде через місяць – стоятиму пліч-о-пліч з ними через місяць», – зазначає чиновник.

Зі слів сільського голови, для їхньої громади ДП «Волиньторф» – стратегічно важливе підприємство, адже воно сплачує податки в місцевий бюджет та забезпечує роботою близько 300 чоловік.

Крім того, котельня «Волиньторфу» опалює помешкання селян та бюджетні установи.

«Якщо занепаде підприємство, від тисячі до 1,5 тисяч людей, які проживають в багатоквартирних будинках, а їх у нас 11, залишаться без тепла. Садочки й школи – аналогічно», – каже Ігор Терещенко.

Як зауважує сільський голова, якщо облдержадміністрація не дасть дозволу на розробку землі, «Волиньторф» може зупинитися вже у 2018 чи 2019 році.

Нагадаємо, 11 жовтня суд зобов’язав Волинську ОДА віддати комунальному підприємству «Волиньприродресурс» окремі земельні ділянки для видобутку торфу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так вся проблема у Вані Киричик тільки він піде з директора відразу буде і земля і торф. Це ж ясно як білий день але де Іван ще знайде таку кормушку ніде.Зробив державний завод приватним.Вже мільйонером став .Як їздили в Луцьк пікетувати профспілка по 400 гривень дала а жінка Ксеня парадом командувала що кричати і коли. Ганьба₴
Відповісти
Перекриття доріг - новий укр.тренд?
Відповісти
та вже задовбали з тими перекриттями, інші люди в чому винні?
голови собі перекривайте ,вже он доскакались ,залишилось тільки дороги перекрити
Відповісти
Молодці. Киричик буде чи небуде а завод залишиться. І Терещинко молодець, що сховатись і мовчати і дивитись як усе похерять? Уже все похерили, колгоспи, радгоспи список продовжити? А завод підримує Прилісне та навколишні села, нестане заводу, що зробить теперишня влада району? НІЧОГО Де зараз "очільники району"? щось зробили для людей? Тільки закривають, ламають, хоть-би що нібудь відстояли.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні