--> Спеції, які найкраще захищають від грипу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Спеції, які найкраще захищають від грипу

0
8
Спеції, які найкраще захищають від грипу
Прянощі зміцнюють організм не гірше, ніж вітаміни. Дієтолог Людмила Бабич сказала, які саме потрібно їсти. Натуральні спеції не тільки покращують смак страв, але і позитивно впливають на захисні сили організму і підвищують імунітет, - пише Газета.УА.

"Гострі прянощі допомагають організму протистояти вірусам і регулювати потрібну температуру тіла. Крім цього, більшість спецій покращують травлення. Але варто пам'ятати, що вживати їх також потрібно обережно, особливо при наявності хронічних недуг органів шлунково-кишкового тракту", - зазначила лікар.

Хрін крім підкреслення смаку продуктів, ще й активно бореться з вірусами і допомагає організму зігрітися. Спеція має загальнозміцнюючу, протизапальну дію і бактерицидний ефект.

Корисним в холодну пору року є також кардамон. Ця індійська пряність захищає організм від шкідливого впливу зовнішнього середовища, допомагає перетравлювати їжу і є профілактикою серцево-судинних захворювань.

Кардамон рекомендований лікування застуди та грипу, так як допомагає організму боротися зі шкідливими бактеріями, перешкоджаючи їх розмноження, має потогінний і легкий сечогінний ефект, завдяки чому ефективно знижує рівень токсинів в організмі.

Цього року в Україні епідемія грипу почнеться із грудня. Першим очікується вірус "Miчиган", який в першу чергу вражає людей 25-49 років.

Після нього ходитимуть ще два віруси: з січня "Гонконг" - курячий грип і з кінця лютого "Брісбен".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні