Поляки майже за 5 мільйонів євро візьмуться за дорогу на Волині

5
1
Поляки майже за 5 мільйонів євро візьмуться за дорогу на Волині
13 кілометрів дороги на Волині, від пункту пропуску «Устилуг» до в’їзду у Володимир-Волинський, ремонтуватиме польська фірма.

Як розповів виданню «Волинь24» начальник «тендерного» відділу Служби автомобільних доріг на Волині Руслан Пилипчук, ця компанія виборола право ремонтувати дорогу на відкритих торгах.

Тож, капітальним ремонтом і реставрацією дороги на Волині займатиметься польська компанія DROG-BUD Sp. z o. о.

Стартова ціна аукціону складала майже 5,5 мільйона євро. Фірма-переможець запропонувала найнижчу ціну – трохи більше 4,8 мільйона євро.

Зі слів представника Служби автомобільних доріг на Волині, договір уклали 4 вересня. Роботи планують завершити до 30 листопада 2019 року.

«Роботи будуть включати в себе «проектування і капітальний ремонт». Одна й та сама фірма розроблятиме проект та робитиме капітальний ремонт цієї ділянки роботи», – пояснює Руслан Пилипчук.

До слова, крім фірми-переможця, в торгах брали участь ще три польські компанії: Przedsiębiorstwo Budowy Dróg i Mostów Sp. z o.o. Mińsk Mazowiecki, UNIBEP S.A. та IDS-BUD S.A.

Як пояснює представник волинської служби автомобільних доріг, ще в 2015 році уряди України та Польщі уклали договір, за яким польські підрядники на території України мають виконати робіт на 100 мільйонів євро.

Він зауважує, що ці кошти Республіка Польща дала Україні в якості кредиту на розбудову прикордонної дорожньої інфраструктури та обладнання пунктів пропуску українсько-польського кордону. Кредит розрахований на 30 років під 0,15 %.

«Умовою договору є те, що тільки польські підрядники можуть виконувати роботи. Матеріали, які вони мають використовувати, повинні бути польського походження не менше ніж 60 %», – каже представник Служби автомобільних доріг у Волинській області.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зате українці в Польщі працюють за тарілку баланди і 5 доларів
Відповісти
Оце є чому радіти і чим кічитись, в кого гроші взяли тому і віддадуть і ще й з процентами. Податки їм, гроші назад їм, матеріали їхні, проценти їм. Оце логіка дибіла. Дороги в кращому випадку з таким рухом і нагрузкою вистачить на 3 роки і в результаті ні дороги і ще гроші винні. Все правільно не вам же їх, з свого кармана віддавати.
Відповісти
Про що мова? Якщо поляки будуть на своїй техніці і по своїх технологіях робити, то не соромно буде від кордону до Володимира їхати, те не те що наш автодор зі смолою і бітумом і по технологіях СРСР! Робіть і навчіть наших!!!
Відповісти
Яких 3 роки? Проїдьте по дорозі Дорохуск - Хелм для прикладу. Її зробили давно, але ям там чомусь нема, хоча постійно тіри їздять. Якщо на Володимир нормально зроблять дорогу, то вона 10 і більше років служитиме. А віддати ці гроші нашому автодору, то вони все розкрадуть, а дороги як не було, так і не буде.
Відповісти
Наш автодор,таку дорогу за такі гроші зробить max.3-5см
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні