Як живе у новій сім’ї хлопчик, якого покинули у луцькій лікарні

6
77
Як живе у новій сім’ї хлопчик, якого покинули у луцькій лікарні
Максим Братчук, якого немовлям з важкими діагнозами покинули рідні батьки, вчиться говорити, самостійно їсти і навіть стояти у новій прийомній родині.

Світлинами та відео з щасливого життя дитини діляться його батьки у соцмережах.

На них хлопчик самостійно сидить, грається, вчиться їсти ложкою і говорити. А віднедавна – навіть стояти. Прийомні батьки вигадали креативний спосіб, який допомагає маляті стояти. Для цього вони використали підручні засоби.

«Мудрували - мудрували. Вертикалізатор (прилад, який допомагає людям з обмеженими можливостями стояти, - ред.) нам ще великий, але потрібно якось по трішки приймати вертикальне положення. Ось дружина і придумала, як вертикалізуватись», - прокоментував фото батько Вадим Коцага.
Максимко вчиться стояти
Максимко вчиться стояти

Нагадаємо, у січні цього року волинян вразила історія однорічного хлопчика Максима Братчука, від якого відмовились батьки. Маля жило у дитячому будинку, але через страшні діагнози часто потрапляло до лікарні. Там за ним мусили доглядати мами дітей, які лежали поруч, адже працівники будинку дитини не відвідували хлопчика.

Зі слів лікарів, дитина народилась з багатьма вродженими вадами розвитку, серед яких – спинномозкова грижа, гідроцефалія. Батьків позбавили прав на дитину рішенням суду.

На той час малюк не відчував ніг, не міг тримати голову і перевертатись. Медики прогнозували, що хлопчик на все життя залишиться інвалідом І групи – не зможе ходити і говорити.

Однак, за кілька місяців дитину вирішила всиновити родина відомого волинського спортсмена Вадима Коцаги. Сім’я активно займається реабілітацією Максимка і часто ділиться його успіхами. Попри перестороги лікарів, малюк навчився не лише тримати голову, а й самостійно сидіти, їсти, з радістю грається з братами і вчиться новому.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
77

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Батьки молодці. А у лікарів такі прогнози тому, що ніхто б з дитиною просто не займався тому б і був інвалідом.
Відповісти
Нехай Господь оберігає цю родину і малючка, якому вже довелось так настраждатись
Відповісти
Боже Вам благословіння,люди добрі.
Відповісти
Щирий уклін вам люди.дитина не є виною пустого серця батьків. Нехай ваша стежина доброти квітне завши
Відповісти
Дай Боже здоров'я малому і його батькам, які спромоглися і надали дитині люблячу сім'ю. Лікарям і соціальним працівникам відповідальним за дитину, зичу щоб діагноз який вони ставили повернувся до них сторицею. (Ліниві, зажерливі тварюки.)
Відповісти
Нехай Бог оберігає Вас і малюка! Такі люди, як Ви - це люди дійсно від Бога! Нехай завжди Ваша сім'я буде здоровою, щасливою і р адісною!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні