--> У Луцьку стартував міжнародний фестиваль поезії і вина «Meridian Lutsk». ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку стартував міжнародний фестиваль поезії і вина «Meridian Lutsk». ФОТО

0
8
У Луцьку стартував міжнародний фестиваль поезії і вина «Meridian Lutsk». ФОТО
У Луцьку розпочався Міжнародний поетичний фестиваль «Meridian Lutsk».

Урочисте відкриття відбулося у п’ятницю, 6 жовтня, у Художньому музеї Луцька. Триватиме дійство три дні на 14-ти локаціях.

Участь у «Meridian Lutsk» візьмуть представники восьми країн світу.

Організаторами фестивалю стали: мистецьке об’єднання «стендаЛь», Міжнародна літературна корпорація «Meridian Czernowitz», департамент культури Луцької міської ради і Роман Бондарук. Підтримало захід і Генеральне консульство республіки Польща у Луцьку.

Гостей на дійство запрошували під звучання фортепіано.

Співзасновниця «стендаЛю» Ельвіра Яцута розповіла, що до «Meridian Lutsk» готувались довго і наполегливо.

«Учора дивився телевізор і там передавали, що на Волинь прийде буревій. Луцьк має братів, сестер, друзів. То не буревій, то поети приїхали з Польщі, Білорусі, Естонії, Литви. Завтра вже буде тепло, адже поети з Ізраїлю читатимуть свої вірші.

З латині слово «фестиваль» - це свято. Я вас вітаю зі святом поезії, вина і спілкування», - зазначив президент літературної корпорації «Meridian Czernowitz» Святослав Померанцев.

Своєю чергою, Роман Бондарук привітав лучан та гостей міста з початком фестивалю і висловив сподівання, що завдяки «Meridian Lutsk» Луцьк стане культурним центром країни.

«Надіємось, що це тільки початок і наступні роки у Луцьку приїжджатиме все більше поетів з різних країн світу. Торік я їздив в Чернівці і дивився як там проходить фестиваль, а вже сьогодні ми маємо фестиваль у нас в місті. Я мрію, щоб Луцьк став культурним центром України. Сподіваюсь, що цей процес розпочнеться вже сьогодні з «Meridian Lutsk», - наголосив він.

Перший захід фестивалю розпочався сьогодні о 13:00 у Художньому музеї з читання віршів литовців Євгеніуса Алішанки і Геркуса Кюнчуса.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні