Дитяче містечко та оновлений парк – луцький забудовник облагороджує 40-ий квартал

2
Дитяче містечко та оновлений парк – луцький забудовник облагороджує 40-ий квартал
Поруч із раніше занедбаним парком на Конякіна-Гордіюк тепер «зростають» багатоповерхівки, а замість сміття навколо – охайне дитяче містечко.

На початку будівництва ПрАТ Луцький домобудівельний комбінат та Луцька міська рада підписали меморандум, у якому обумовили всі деталі щодо облаштування території поруч із житловим комплексом. За умовами документу забудовник брав на себе зобов’язання розчистити територію парку, побудовати два дитячі майданчики та облаштувати футбольне поле поруч із будинками.

Та в ЛДБК цим не обмежилися - вони не тільки розчистили парк, а побудували ціле дитяче містечко – поставили три майданчики, об’єднашви їх між собою.

Навіть один майданчик на території колишнього парку встановити було важко – горбиста місцевість не дозволяла просто замовити готовий майданчик і зібрати його на місці. Всю територію вирівняли, засипали землею та укладали бруківку. Поруч поставили таблички-вказівники та лавочки, де вже активно відпочивають як найменші, так і дорослі жителі 40-го кварталу.

Директор житлово-комунального господарства Юрій Крась прийняв на баланс 918, 65 метрів квадратних пішохідних доріжок з бруківки, 1043,66 метрів квадратних площадок із сипучих матеріалів, 591,08 метрів квадратних клумб, 16 лавок, металеві смітники та арку.

Варто зазначити, що навіть вартість бруківки та її впрорядкування обійшлося забудовнику у суму понад мільйон гривень.

Окрім цього, ЛДБК вже має проект благоустрою парку, який розробили з їхньої ініціативи та затвердили на рівні міста. Тобто територія парку (а це вісім гектарів!) повністю розпланована і очікує подальшого облагородженн. Наступний етап – футбольне поле.

Завдяки такому вкладу у розвиток кварталу Луцька міська рада зменшила розмір пайової участі на мільйон гривень. Проте ПрАТ «ЛДБК», згідно із договором, заплатить в бюджет ще понад п’ять мільйонів. Оплата відбуватиметься окремими траншами згідно із розробленим графіком.

Ці гроші забудовник сплачує на розвиток інфраструктури міста.

До речі, однією з умов забудови було те, що ЛДБК передасть 10 квартир у ЖК «Caramel Residence» учасникам АТО. Проте, щоб бійці не чекали своєї квартири до закінчення будівництва їм вже передали три квартири у іншому житловому комплексі від ЛДБК – «Затишний».



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще би виділили в новобудовах місце для двох бригад швидкої допомоги, а то бригади стоять в Ліпінах, бо Луцьк місця немає, СТИДОБА!!!!!!!
Відповісти
от полюбому найдеться добра людина, якій шось буде не так!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні