Волинська вчителька покинула роботу та стала військовою

42
-2
Волинська вчителька покинула роботу та стала військовою
Волинська вчителька прокинула роботу та стала солдатом.

Людмила Тіткова працювала у школі в селі Навіз Рожищенського району, - повідомляє "Волинський інформаційний портал".

«Коли я тільки вирішила зав’язати зі школою, моя сім’я бунтувала, та коли я сказала їм, що намірилася в армію – вони мало не на замку мене тримали. Я сама майже не вірила, що мене відпустять, в мене вдома два сини та чоловік, проти них я не попру», – згадує Людмила Тіткова.



Людмила десять років пропрацювала в школі вчителем біології та хімії, встигла побувати на посаді завуча і на посаді виконувача обов’язків директора.

«Я втомилася від буденності, втомилася від того, що не можу робити нічого нового, все йшло як по сценарію, і я хотіла цей сценарій переписати».

Азарт прокинувся знову

«Я любила свою професію, я любила працювати з дітьми, я віддавала роботі всю себе, але я втомилася, захотіла пригод, якщо можна так сказати».

Це бажання вилилось у пошук нової професії. Спочатку Людмила спробувала стати поліцейським, але була розчарована.



«Чесно кажучи, те що я побачила в новій поліції мало чим відрізнялося від нашої старої міліції».

Натомість в той час найкраща подруга, яка, до речі, пропрацювала у Збройних Силах України одинадцять років, запропонувала піти працювати до неї у військову частину. І жінка вирішила спробувати свої сили.

Я змінила своє життя

Як пізніше виявилось, потрапити на контракт до ЗСУ було не так просто. Два місяці жінка протоптувала пороги державних установ та збирала всі документи. І от нарешті вдалося підписати контракт.

Перших півроку пройшли на зламі можливостей: і фізичних, і моральних. І ось по закінченні цього терміну вона нарешті освоїлася і відчула себе у своїй тарілці.



«Як не дивно, тут мені комфортніше, ніж у школі, я відчуваю, що стала собою, я здобула не лише нові знання, нових друзів та нові емоції – я здобула нове життя».

На запитання, чи не сумує вона за старою роботою, жінка з ніжністю відповіла:

«Єдине, за чим я сумую – це мої учні, часто згадую їх...»

«Будучи на посаді вчителя, я не мала нічого з того, що хотіла б. І справа зовсім не у грошах, я не мала справжнього запалу.

Про свою теперішню буденність Людмила каже так:

«Кожен ранок у нас починається з фізичних навантажень, увесь день я на ногах, але ця втома куди приємніша, ніж від перевірянь контрольних. Щодня я виконую нову і нову роботу, щодня я відкриваю себе по-іншому, в мене зникла втома і постійна напруженість», - каже вона.



«І хлопці зі строкової служби, і люди з моєї частини, і навіть вище командування сприйняло мене, ніби члена однієї великої сім'ї, чого в школі просто не було. Так, у мене були друзі, я добре спілкувалася з колегами, але той колектив не порівняти з моєю новою військовою родиною», - додала Людмила Тіткова.

За рік служби пані Людмила встигла отримати перше військове звання – старшого солдата, пройшла декілька тренінгів та навчань і не збирається зупинятися:

«Довгих десять років я була вчителем, не менше я планую пробути військовим».

Фото з особистого архіву Людмили Тіткової

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це біда - воно не несе нічого доброго - чернь.....
Відповісти
З того села напевно всі тікають хто-куда аби тільки не жити в селі з назвою Навоз (гавно)...
Відповісти
Не НАВОЗ, а Навіз, походження назви від того, що люди були навезені з інших місць. І проживала я не там. Там лише працювала. А село, доречі, дуже гарне і люди з відти не втікають, а навпаки.
Відповісти
але я втомилася, захотіла пригод, якщо можна так сказати» - з жиру біситься, захотілось по людях постріляти.При першому шухері ридаючи здасться.З неї така військова як з бомжа балерина..може в бомжа ще й краще получиться..Який придурок її взяв в те всу??
Відповісти
Шановний лісник, щоб писати про людину, її потрібно хоча б знати. А ми з Вами, дякувати Богу не знайомі. Тим хто взяв мене у "те всу", обов'язково передам як ви їх назвали.
Відповісти
А з чого ви взяли що вас не знають? Знають і про все знають
Відповісти
Вони самі добре знають хто вони є.. хоча лишній раз нагадати не завадить
Відповісти
Ну сидіти в штабі це канєшно велика наука))) сидіти і всіх обсирати. Школа погана, бо вигнали. Поліція погана, бо не взяли. Взяли в ЗСУ. Поки добрі. А чому ж на схід не поїхала? Чого сини не на сході?
Відповісти
Відповідаю на ваші запитання.
Сиджу не у штабі.
Школа хороша, я діти чудові - ніколи її не "обсирала".
Ніхто мене не виганяв, погано ви проінформовані.
А поліцію пройшла усі етапи відбору. Відмовилася після того як визнала розмір хабарів, які платилися, щоб туди потрапотрапити.
На Схід не поїхала, але надіюся, що все таки приїду.
Сини не на Сході, бо ще навіть призивного віку не досягли. Один вивчає військову журналістику і не проти пов'язати життя зі ЗСУ, другий - навчається у військовому Університеті.
не соромтеся, пишіть реальне ім'я, раз знаєте про моє життя більше, ніж я. Дякую.
Відповісти
І хто її зараз кохає? Рота солдат? Бо ж воно хочеться... А чи не краще дома дітям вітамінний фасолевий суп варити?.. На цей рахунок є красива російська говірка: "Каждий сверчок должєн знать свой шєсток". По-українськи звучить: кожна курка повинна знати своє сідало.
Відповісти
Нащо їй діти))
Відповісти
"Довгих 10 років..","нічого нового" і т.д... Вчитель хімії та біології і за 10 років не могла нічого нового зробити...? Скучно їй було... Можна тільки порадіти за учнів,що не буде такого "вчителя"! А скільки гадості на школу: і те не так,і це не цікаво. А якби не війна,то і далі мучила б,і мучилась би..? А сім'я виходить "пофіг"-її не пускали,а вона всерівно пішла... Потім героєм буде...
Відповісти
І сина, автора статті, виростила злочинцем. Але красіво все замняла в поліції.
Відповісти
Жінка молодець, класно мати свою ціль ,класно мати мету і таке бажаання розвиватися в різних напрямках )
Відповісти
Хай чесно розкаже чому школу лишила))) Безсоромниця
Відповісти
це ваш син злочинець, помилились коли писали цей коментар.
Відповісти
Вибачте Катерина,а може ви розкажете про своє життя і життя своєї сім'ї ??? Бо у нас дуже багато уже інформації і наступна стаття буде саме про Вас! Дуже цікава буде...А автор цього твору ніколи не потрапляв під кодекс і його сім'я теж ,що не скажемо про Вашу.
Відповісти
Інколи дивуюсь з ницості людей)прочитали та й оцінили не оцінили то таке...потрібно розводити срач та хайпувати на чому попало.хех)з тексту зрозуміло одне просто були обставини щоб щось змінити ,а люди мають думати про себе перш за все. Жіночка змінила і впевнений тепер щаслива .уся робота важлива і важливою буде.скрізь всьому є своє місце. Просто є звичайні люди , а є тупі,гнилі і підступні люди які вміють тільки закидати лайном все до чого торкаються(,коментують в нашому випадку.)шкода їх
Відповісти
Дякую, усім щиро дякую. Школу я ніколи не ганила, хороша школа і діти хороші, а полюси і мінус є скрізь і у всіх. Щиро Дякую, що дізналася про себе і свою родину багато нового. Виявляється, що у мене дуже цікаве і насичене подіями, про які я навіть не здогадувалася (дякую, що розповіли), життя.
Відповісти
Справді багато нового взнала? А хіба це нове? Треба мати гідність казати правду і визнавати її!!!
Відповісти
Ярославе, Дякую, що Ви правильно зрозуміли зміст написаного.
Відповісти
Я так розумію,що не захотіли Ви займатися суто жіночими-сімейними справами. "Гімнастьорку" вділи,а корову доїти чоловік з синами має..? так їх же засміють в селі. Да,слава вже гуляє...
Відповісти
люди не дурійте , а слідкуйте за собою!!!
ви хоч за думайтесь що ви пишете,
по перше ви людини незнаєте, а по друге дивіться за собою і за своїми сімя !!!
Відповісти
Люди ви спочатку самі попробуйте щось поміняти в свому житті і здобути хочаб половину того що здобула Люда . легко Вам казати і судити когось сидячи в дома біля нета. А ви не думали що ви можете когось обідити?!
Відповісти
Дякую за підтримку. І прекрасно розумію, що реальність має межі, а уява-безмежна, тому кожен пише те, що дозволяє їм виховання.
Відповісти
Люди ви спочатку самі попробуйте щось поміняти в свому житті і здобути хочаб половину того що здобула Люда . легко Вам казати і судити когось сидячи в дома біля нета. А ви не думали що ви можете когось обідити?!
Відповісти
Новенькій - і що вона здобула??? В ВСУ по контракту влізла де таким гроші платять з тих кредитів що з нас всіх завтра по три шкури знімуть.. І чого вона поперлась в ВСУ - що вона там тямить??Захотілось людям біди наробити?? Могла б і на хірурга зразу піти... але.. туди ж не набирають всяку шваль... скакунів безмозглих..
Відповісти
Лісник а чим ви по життю займаєтесь?
Відповісти
а що?для чого вам?
Відповісти
Якщо ви шваль безмозгла, то не треба по собі судити інших! Людмила розумна та інтелігентна людина яка багато чого досягла в своєму житті!
Відповісти
Еге-ж..розумна людина за інтереси пархатих бариг не піде з білими воювати.Її досягнення???? які???
Відповісти
Лісник, якщо ти шваль безмозгла, повторюся ще раз то не суди по собі!!!!!
Подивись які в тебе досягнення!!!! Скоріш за все ніяких, якщо такі коментарі пишеш .
Відповісти
Шановний лісник!Ви наривається на великі проблеми і які настануть завтра .Касу готуйте ,бо це дорого обійдеться.Надіюся Ви знаєте кодекс України і догадуєтеся яка світить стать.Тож заяву буде подано.(усе в Інтернеті відкрито для СБУ )Мої Вітання!
Відповісти
Катя, це ваші діти злочинці, якщо про чужих такє пишете, бо жаба давить що у вас не має таких розумних і порядних дітей?.
Відповісти
Я просто знаю правду про "порядність", тому не треба говорити про чужих! Журналіст має бути дійсно справедливим. А ви панянко, або нічого не знаєте, або сама Людмила вигороджує, як і в поліції. Я за свої слова відповідаю. Не дай Бог таким журналістам вийти в світ.
Відповісти
Дурний піп - дурна його молитва
Відповісти
Лісник, повністю з вами погоджуюсь, ви дурна , тупа і недалека людина, тому такі ваші коментарі
Відповісти
Шановна Людмила!Ми пишаємося Вашими перемогами і змінами у житті ,ми завжди з Вами!На наших теренах появився хороший солдат.Бажаємо великого натхнення ,багато перемог ,побільше за вісників і великого щастя!
Відповісти
Усім дякую, за гарне і за погане. Будь який життєвий досвід - це рух у перед. Немає поганих людей, є різні обставини. У деяких людей, хорошого трошки менше як у інших, але воно точно є, просто потрібно більше часу, щоб його розгледіти. Ще раз дякую і зичу всім реалізації задуманих планів.
Відповісти
СЛАВА УКРАЇНІ!!!
Людмила, Ви молодець! Побільше таких людей як Ви!.
Відповісти
Шановні негативи, Ви б спочатку думали,а потім вже б щось писали. Чомусь всі так кричать,що в лавах ЗСУ "ВЕЛИКІ" зар.плати. Але скажіть мені будь-ласка чому ж ніхто не рветься йти туди служити, а різними способами уникає цього?Втікає на заробітки в Польщу чи ще кудись? Для порівняння - хто можливо незнає - охорнник в супермаркеті м.Луцьк отримує 5,5 - 6 тис.гр.(працює добу через дві), експедитлор,який розвозить йогурти і сметану 6-7 тис.гр. робочий день до 14:00 год.А військлвий який постійно має справу з зброєю, постійно перебуває в психологічному та фізичному перевантаженні, має ненормований робочий графік (викликати можуть вночі,вранці, в вихідний день.часто може працювати по к-ка місяців без вихідних) і саме головне в разі чого не охоронник чи експедитор поїде захищати Вас в першу чергу, а то й же військовий. Йдіть попробуйте-послужити, двері відкриті для всіх бажаючих.
Пані ж Людмилі дякую,що не злякалась, а зробила такий вибір. Бажаю здоров'я, витримкм,наснаги та терпіння.
Відповісти
Забула написати військовий має зар.плату в розмірі 7-8 тис.гривень. То ж порівнянні з тим самим охоронником чи експедитором я думаю це "дуже космічна сума". Які мають майже ті ж самі 6-7 тис.Задумайтесь люди. І навчіться цінувати й поважати людей,які пов'язують своє життя з фійськовою службою.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні