Волинські гриби продають у Панаму

0
1
Волинські гриби продають у Панаму
У консервному цеху Маневицького лісництва, що у Волинській області, на внутрішній ринок планують переробити до 3000 тонн грибів.

Зокрема, білих, польських, маслюків, опеньок і лисичок, - пише "Landlord".

Завдяки співпраці з підприємством з Одеси, два роки поспіль волинські гриби експортують до Ізраїлю й Панами. Нині очікують на нове замовлення.

Потужності цеху за тиждень дозволяють переробити до 4000 тонни грибів.

Продукцію закуповують у населення – і свіжою, і напівфабрикати. Приміром, за 1 кг варених маслюків виплачують по 35 грн. Якість грибів ретельно перевіряють.

«Є спеціаліст, який понад 30 років займається збором грибів і співпрацює з цехом, а також з великими підприємствами інших областей, тож питання якості продукції не виникає, — каже Світлана Думська, прес-секретар Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. – Уся продукція має відповідні сертифікати, проходить радіологічний контроль».

Загалом консервний цех Маневицького лісництва виробляє 40 видів продукції. Серед них – варення, компоти із чорноплідної горобини, груш і яблук, сік із пізніх сортів яблук, маринований часник і буряки, щавель для борщу з лісової сировини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні