--> На Волині хочуть «декомунізувати» школу, яка носить ім’я партизанського командира | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині хочуть «декомунізувати» школу, яка носить ім’я партизанського командира

8
0
На Волині хочуть «декомунізувати» школу, яка носить ім’я партизанського командира
Школа в Маневичах дотепер носить ім’я Антона Бринського, який організовував каральні акції проти українців.

Маневичанин Антон Романюк, автор петиції щодо позбавлення Антона Бринського звання “Почесного громадянина Луцька”, вважає, що варто перейменувати і школу в Маневичах. Про це пише "Район Маневичі".

Школа №2 у Маневичах носить ім’я партизанського командира. підполковника ГРУ Генерального штабу Червоної армії - Антона Бринського, який у період 1943 організовував каральні акції стосовно українських селян.

У приміщені знаходиться музей, присвячений Бринському та його загону, а на подвірї встановлено бюст.

Школі присвоєно ім’я Героя Радянського Союзу А.П.Бринського у квітні 1985 року постановою Ради Міністрів України № 150.

«Нарешті «справа» Бринського почала рухатися у сторону вирішення. Надіюсь, що червону гниду все таки позбавлять статусу «почесного громадянина Луцька» .На черзі демонтаж погруддя та перейменування школи в Маневичах. Надіюсь це також вдасться вирішити цивілізованим шляхом, адже ми з побратимами неодноразово закликали владу селища це зробити. Якщо ні, зробимо це власноруч», - пише активіст Антон Романюк у Фейсбуці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Які саме каральні акції він організовував та проти кого саме??Повну інформацію давайте а не вереск свідомих активістів (звичайних недоумків)
Відповісти
Сидиш в лісі і ні "хрена" не знаєш.Якщо такий цікавий, вийди з лісу і пошукай в мережі, і не пиши дурні запитання..Може тобі ще лекцію ро історіі написати?
Відповісти
не бикуй клоун майданний.. Якщо тут пишуть статтю то в ній поинна бути вся інформація а не пиндьож дурачків-активістів.Ті дурні хай і шукають в мережі як жили при Союзі, а то тільки брехні розводять.А ті лекції по історії що пишуть сьогоднішні бібіки- повісь на цвях в туалеті.
Відповісти
Та школа,що в підпіллі була?Закон про декомунізацію коли вийшов...
Відповісти
80% бабусь та дідусів були у комуністичній партії, нам що також від них відмовитись тепер?
Відповісти
Ні одна свідома паскуда не відмовилась від квартири, яку отримала безплатно при Союзі.. ні одна.. Так само як не відмовляються і від інших благ тоді отриманих.. Зате як верещать на Союз..Як казав Лавров - дебіли...бл.....
Відповісти
Гнида - ти!
Відповісти
Та хто цей романюк взагалі такий? Яке він право має взагалі влізати у такі справи. Як вже набридли ці банди найманців. Ви подивіться на обличчя цього романюка. То нам будуть вказувати що робити якісь малолєткі?? Дожилися!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні