Чому села не хочуть приєднуватись до Луцька

10
-5
Чому села не хочуть приєднуватись до Луцька
Приєднання навколишніх сіл до Луцька - справа часу. На зміну добровільного об’єднання громад прийде примусове.

Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Усі голови навколишніх сіл говорять одне і те ж – Луцьк забере землю, доведеться платити більші податки, натомість – майже нічого не зроблять.

Нині з усіх навколишніх сіл Луцька влада знайшла спільну мову лише з Прилуцьким. Категорично відмовились Княгининівська та Жидичинська сільські громади та терміново почали укрупнюватись з навколишніми селами, створюючи потужні ОТГ. Також проти стати лучанами – жителі Підгайців та Гіркої Полонки.

За словами директора центру розвитку місцевого самоврядування, зараз створюється закон про міські агломерації.

«Закон не можна запланувати, він на сьогодні розробляється, на рівні експрертів він уже створений. Думаю, найближчим часом він буде зареєстрований для обговорення у Верховній раді», - каже директор центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк.

Теги: отг, луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ніхто не рахував - скільки дітей з навколишніх сіл навчаєтьсчя в Луцьку, відвідує дошкільні заклади? Я особисто знаю з десяток людей з Жидичина, які возять дітей в дитсадки Луцька, а про кількість дітей в школах - взагалі мовчу...
P.S. А зробіть - як і обіцяли, всі приміські маршрутки не з вокзалу, а з "львівської автостанції"
Відповісти
А ніхто не рахував скільки людей працює в Луцьку з навколишніх сіл і куди і скільки податків з них сплачується???
Відповісти
Тих податків не вистачить навіть на рейду у школах.... А от лучани,які платять податки у місті не можуть скористатись освітою, бо селюки зайняли аж дві школи та чотири дитсадки у місті.
Відповісти
Рахували,але податки сплачуються у ПФ - а не бюджет Луцька.
Відповісти
Податок платять 500₴ з чоловіка і місяць, а перебування у школі коштує мінімум 15 000₴ на рік, а дитсадок 20 000 ₴ нарік, на кожну дитину
Відповісти
Де Ви такі розцінки взяли?
Відповісти
Скажіть, будь-ласка, чи є якась різниця звідки відправляється приміська маршрутка. Але чомусь багато хто сідає на вокзал,і в туж саму сільську маршрутку і їде нею до львівської автостанції, а сільські жителі не можуть сісти, немає місця. Люди будьте добріші до людей,
які поруч вас.
Відповісти
ну тоді і село мусить поступитись місту...А різниця - є, приміські маршрутки - дуже заважають містянам, але села - жителі яких працюють у Луцьку - не хочуть співпраці...
Відповісти
Ну це зрозуміло,місто буде претендентувати на землю,а як дерибанять наші депутати землю відомо всім,тож кому захочеться віддати своіі наділи для вілли чергового"нувориша".
Відповісти
Якщо жителі навколишніх сіл не хочуть платити податки місту, то нехай йдуть працювати в селі. У місті і так багато безробітних.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні