«Українські ліси – в оренду? Це неприпустимо!» – Володимир Бондар

5
-2
«Українські ліси – в оренду? Це неприпустимо!» – Володимир Бондар
Оренда лісів в Україні неприпустима, - вважає заступник голови Держлісагентства, волинянин Володимир Бондар. Мовляв, варто лише поглянути на те, як деякі підприємці господарюють на орендованих водоймах.

Про це він заявив у коментарі 12 каналу.



Питання концесії лісів вже декілька років обговорюється в урядових колах. Але, як показує світова практика, залучення концесіонерів себе не виправдало, йдеться у сюжеті каналу.

Наприклад у Грузії внаслідок концесії було втрачено унікальні букові насадження. А у східній Європі лісові масиви примусово повертають у державну власність.

“Я вважаю, що концесія в Україні – це один із напрямків до знищення лісу, як такого. Концесіонер не буде думати за розвиток лісу. Він не буде переживати, які ліси ми зможемо передати наступним поколінням. Це буде просто вирубка лісу і його знищення” – вважає Володимир Бондар.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Ліс – це не гроші і не дрова, а складна екосистема», – Володимир Бондар

Додають роботи лісівникам і так звані чорні лісоруби. Браконьєрів лісу не зупиняють мізерні штрафи. Лісівники ж не мають змоги та ресурсів контролювати усі ділянки.

Проте, як зазначає Володимир Бондар, загалом чорні лісоруби не створюють серйозної загрози зеленим легеням планети. Головна проблема незаконних рубок - знищення цінних пород лісу.

“Це питання суттєво перебільшене в суспільстві. Незаконні вирубки не перевищують і одного процента. Але вони є і, що цікаво, вони охоплюють найбільш цікавий ресурс” – каже Бондар.

Як свідчить статистика, в Україні в рік вирубують 20 мільйонів кубів лісу. Незаконно – лише 14 тисяч. Водночас, приріст лісових насаджень вдвічі перевищує вирубку. І забезпечують оновлення лісового фонду саме лісівники, які, до речі, відзначають своє професійне свято у третю неділю вересня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бондар, ліси давно в "оренді". Де-факто. Де-юре поки що не потрібне, воно нічого не змінить. Прохання: не прикидайся дурнем. Усі знають твої котячі можливості.
Відповісти
Здати ще й ліси в оренду і простій людині в ліс не ногою.Нехай чиновники своє добро в оренду здають!!!
Відповісти
Блін, я просто в а****ї від цього генія і тут до корита дорвався.
Відповісти
Чоловік робить свою роботу, вчиться, старається.
А ви далі коментуйте, тільки жовччю не вдавіться
Відповісти
Робить свою роботу ---ліси ріжуться в любу пору року. Такими темпами що не встигають хоть би що посадити. а деревце мае вирости. За 15 років я не бачив впорядкованої ділянки на волині одні хащі ---хазяїни
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні