На Волині четверо дітей отруїлися грибами: подробиці трагедії

0
5
На Волині четверо дітей отруїлися грибами: подробиці трагедії
Доки дорослі копали картоплю, 13-річний хлопчик Іван, який згодом помер від отруєння грибами, перед тим сам їх назбирав у лісі, приніс додому, приготував і нагодував молодших братика і сестричок.

Нагадаємо, трегадія сталася у п’ятницю, 15 вересня у селі Радошин. Про подробиці нещасного випадку розповів 5 канал.

У тяжкому стані дітей доправили до реанімації. Врятувати життя найстаршого не вдалося. За життя інших нині борються лікарі.

Дітей привезли до обласної лікарні ледь живих. У них був сильний біль в животі, запаморочення та блювота.



Про те, що діти наїлися блідої поганки, з'ясували лише згодом. Того дня усі дорослі в полі збирали картоплю.

Тим часом, 13-річний Іван удома вирішив самостійно приготувати їжу, назбирав грибів та пригостив ними менших братика і сестричок.

"Ми дітей залишили в хаті, а він десь пішов і набрав. Каже, що зараз нам насмажить. Він ті гриби не мив, нічого не робив. Він так накидав, залив жиром отак, і їли геть усі діти – ці четверо", – розповідає мати Аза.

"До медиків викликали, говорили – нам лише таблетки виписали. А діти не сказали, що їли. Ми ж не знали. Коли взнали – вже пізно було, забрали старшого внука в лікарню", – каже бабуся Галина.

Меншим трьом дітям – від восьми до десяти років. Від моменту споживання грибів до госпіталізації минуло три дні. Через це в їхніх організмах накопичилося багато токсинів, кажуть медики.

"Летальність від отруєння блідою поганкою досить висока — іноді складає 60-80%. Перші три дні – це такий час, коли ми можемо чимось таким дітям допомогти. У цьому випадку – пізнє звертання", – коментує лікар-анестезіолог обласної дитячої лікарні Олег Тацюн.

Медики наголошують, що бліда поганка – смертельно небезпечна. Навіть їстівні гриби маленьким дітям споживати заборонено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні