«Не треба зразу в інтернет писати про погрози», - волинський поліцейський до журналістів

0
2
«Не треба зразу в інтернет писати про погрози», - волинський поліцейський до журналістів
Тимчасовий виконувач обов’язків заступника начальника ГУНП у Волинській області Максим Новицький розповів, як діяти у випадках, коли погрожують журналістам.

Про це йшлося 15 вересня під час зустрічі керівництва волинської поліції та представника ГО «Інститут масової інформації» із журналістами.

«Коли злочинець знає, що журналіст звернувся до правоохоронних органів і оприлюднив погрози через мережу, то документування протиправних дій зводиться нанівець. Навіть при бажанні ми не притягнемо його до відповідальності. Не треба зразу в інтернет писати про погрози. Треба прийти до нас, ми візьмемо заяву, сплануємо дії, задокументуємо і притягнемо їх показово до відповідальності. Оце буде прецедент», - заявив Максим Новицький.

Присутні на зустрічі журналісти зауважили, що справи щодо погроз журналістам не так швидко закривають тільки тоді, коли інформацію про них публікують у соцмережах.

У свою чергу, шеф-редактор видання «Волинь24» Юрій Ричук поцікавився, що б змінилося, якби він не опублікував записи про погрози після його допису про голову правління фонду «Тільки разом» Олександра Товстенюка у «Фейсбуці».

«Якби ви звернулися одразу з заявою, то я впевнений, що дзвінок би повторився. Ми б змогли це записати. І якимось чином ми б затримали цього чоловіка. Це один з можливих варіантів. У такому випадку є більше шансів задокументувати протиправну діяльність», - відповів Максим Новицький.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні