У волинському селі в колишньому магазині відкрили церкву

15
3
У волинському селі в колишньому магазині відкрили церкву
Жителі села Замшани, що у Ратнівському районі, переобладнали магазин під церкву.

Освятили храм Архістратига Михаїла Ратнівського деканату УПЦ Київського патріархату 11 вересня у день Усікновення голови Йоана Хрестителя, - повідомляє Волинь нова.

Приміщення під церкву передав голова райспоживспілки Володимир Бохонюк.

Голова парафіяльної ради храму Віталій Михалевич зауважив, що аби прискорити перебудову цегляного магазину, працювали всім селом.

На святкування з нагоди відкриття храму приїхав митрополит Луцький і Волинський Української православної церкви Київського патріархату Михаїл. Разом з ним служили ще дванадцять священиків.

Першим настоятелем Свято-Михайлівського храму (до речі, таку ж назву має і нині діюча у селі церква Московського патріархату) став отець Микола Гамера.
Теги: село, церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці.
Відповісти
Якби з таким завзяттям все село взялось за відновлення с/г угідь, а не церков, то і життя б стало краще і заможніше. А так лишається на нього тільки молитись.
Відповісти
уідливо і правдиво
Відповісти
А бар під церкву слабо...
Відповісти
А касовий апарат поставили?
Відповісти
А московська церква в селі є? Отак і живемо : кацапською вбивають на Сході, кацапською моляться за здравіє Кіріла.
Відповісти
Кацапської нема а є церковно- слов'янська зрозуміло .... в очі не бачили книжок в щось говорять....
Відповісти
Ви церковно-словя'янських книг в очі не бачили. Та мова яка застосовується в церквах суржик
Відповісти
Церковного-слов'янська церква це щось нове, поясніть??
Відповісти
Не церковно-слов'янська церква, а мова
Відповісти
Якийсь дурдом. В магазині храм. Михаіла терміново потрібно пролікувати в спеціальному лікувальному закладі. Ще не відійшли від хостелу в тюрмі, вже храм в магазині. Це не хороший діагноз.
Відповісти
Не церква церковно слов'янська а мова на якій служать...
Відповісти
Церква канонічна, а не розкольницька. І єдина Церква в нашій державі , яка має віру в Бога , а не в політику . Церква має йти за Богом , а не за політикою. Одумайтесь люди
Відповісти
Я людина хоч і не церковна , але ж всеж таки не розумію чому ми вирішуємо в яку церкву ходити людям . Ми самі поділили своїх людей на наших і не наших . Не нам вирішувати яку тій чи іншій людині сповідувати віру , нехай хоч язичника будуть . І не забувате про любов, бо я помічаю що в кацапській церкві як ви говорите вона є, а ось в КП замість любові Слава Україні. І про що далі може бути мова?
Відповісти
вообще не понимаю, из магаза сделать церковь??? на"уя ???? закрыть все церкви и не заниматься этой ерундой чес слово. есть идея давайте в каждом подвале церковь открывать а то каждый год клепают этих служителей непонятно чего
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні