--> «Ми як в СІЗО»: працівники луцького «Кромберга» скаржаться на нестерпні умови праці | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Ми як в СІЗО»: працівники луцького «Кромберга» скаржаться на нестерпні умови праці

183
71
«Ми як в СІЗО»: працівники луцького «Кромберга» скаржаться на нестерпні умови праці
Працівники луцького підприємства «Кромберг енд Шуберт» скаржаться на нестерпні умови праці і заявляють про масові звільнення.

Декілька комплектувальників проводів «Крошу», з якими довелося поспілкуватися, запевняють: на заводі існують серйозні проблеми.

Подейкують навіть, що за місяць влітку близько однієї тисячі працівників написали заяви на звільнення. Причиною цього називають хамовите ставлення керівників, невиправдано жорстку систему покарань та нестерпні умови праці.

Керівництво заводу, натомість, інформацію про масові звільнення спростовує.

До слова, у Луцьку підприємство «Кромберг енд Шуберт», яке виготовляє електричні бортові кабельні системи для автомобілів Mercedes, Volkswagen, BMW, Audі, працює вже більше 10 років. На ньому налічується близько 6 тисяч робочих місць.

«І ПОСИЛАЮТЬ, І С*КАМИ ОБЗИВАЮТЬ»

Рядові робітники скаржаться, що останнім часом постійно стикаються з хамовитим ставленням начальників.

Комплектувальниця проводів Mercedes, яка не захотіла, аби її ім'я згадувалося в публікації, присвятила роботі на «Крошу» понад 10 років. Вона каже, що майстрами на виробництві здебільшого працюють неосвічені люди, які ображають робітників, не гребуючи лайливими словами.

«Якусь «бикоту» понабирали, щоб нас тупо «чмирили». Майстри кордонів не мають», – обурюється комплектувальниця.

«І посилають, і с*ками обзивають», – розповідає інша працівниця, комплектувальниця проводів Volkswagen з 11-річним досвідом.

Фінансовий директор підприємства Олександр Шаварський не заперечує, що таке може бути, адже на заводі працює великий колектив.

Проте, на його думку, ініціаторами такої поведінки часто стають не начальники, а звичайні працівники, які не виконують план, роблять помилки.

«Він огризається. Поводиться так, щоб показати, що не винуватий», – каже директор.



Зі слів Олександра Шаварського, «емоційні сплески» на підприємстві моніторить соціальний працівник. Крім того, запевняє керівник, вони реагують на всі письмові скарги, а також будь-хто має право прийти в його кабінет чи до технічного директора Славоміра Качмарека, аби поскаржитися особисто.

Також фінансовий директор підприємства зауважує: якщо керівник жорсткий, це не означає, що він поганий.

«Немає чорного чи білого. Ти мусиш приймати рішення», – каже він.



Як запевняють комплектувальники проводів, від молодих майстрів особливо потерпають старші люди.

«Уявіть, ви стаєте до робочого місця і вам говорять: «К*рва, бля*ь, ставай і роби». Приходить жінка, якій 50 років, а майстру 20 і він говорить: «Б*ядюга, роби роботу». Яка нормальна жінка буде це терпіти?» – обурюється ще одна робітниця, комплектувальниця проводів BMW.

Олександр Шаварський каже, що йому прикро таке чути.

«Коли старша людина потерпає від хамовитості молодого керівника – мені, особисто, прикро і неприємно то чути. Але мені неприємно чути, коли в маршрутці хтось комусь хамить. Це люди, культура», – зазначає керівник.

Працівники, з якими довелося поспілкуватися, вважають, що вище керівництво піклується насамперед про виконання плану, а тому «не бачить» таку несправедливість.

«Начальство захищає майстрів. Кажуть: «Може, він трошки й перевищив свої повноваження, але він старається зробити план», – запевняє одна з працівниць.



Зі слів комплектувальниці проводів BMW, за зміну лінія, на якій вона працює, повинна виготовити орієнтовно 120 проводок. А якщо цього показника досягти не вдається, людей змушують писати пояснювальні записки, або, як там кажуть, – твір на вільну тему.

Фінансовий директор «Крошу» не заперечує, що вони застосовують таку практику. Ці записки, мовляв, дозволяють з'ясувати, які проблеми виникають під час виготовлення продукції.

Попри це, Олександр Шаварський запевняє: якщо кількість працівників на лінії зменшується, відразу в бік зменшення коригується й план виробництва.

«ПРИВІВ ДРУГА НА «КРОМБЕРГ» – І ТИ ЙОГО ВТРАТИВ»

Несправедливе ставлення з боку керівництва, на думку працівників, провокує масові звільнення. Цифри називають різні. Хтось каже про 700, інший – про 1200 заяв на звільнення влітку.

Натомість фінансовий директор підприємства Олександр Шаварський інформацію про масові звільнення називає чутками.

«Це неправдива інформація. Що таке 1 тисяча заяв на звільнення? Це чверть заводу. В нас колектив стабільний. В основному люди, які працювали більше трьох років, вони це розуміють…», – каже він.

«Хтось сказав 70 людей, хтось недочув – сказав 700 людей. А хтось заокруглив до тисячі…», – розмірковує керівник заводу.

Олександр Шаварський зазначає, що в середньому щомісяця з підприємства звільняється близько сотні людей. З урахуванням того, що на заводі працює орієнтовно 6 тисяч робітників, каже керівник, цей показник є нормальним.



Це підтверджують і у відділі з управління персоналу, де продемонстрували статистику звільнень та кількості працівників.

Як розповіла начальниця відділу Марина Кущенко, станом на 19 вересня на «Кромберг енд Шуберт» працювало 5999 працівників, 649 з яких – неактивні («декретники», «строковики»). А впродовж липня-серпня на заводі налічувалося понад 5,7 тисяч працівників.

Всього ж підприємство на кінець 2017-го – початок 2018 року може вмістити орієнтовно 6300 людей.

Марина Кущенко зазначає, що в середньому за місяць з виробництва звільняється 100-140 робітників і цей показник не перевищує 3 % від усіх працівників. Причинами звільнень часто бувають прогули, переїзд в інше місто, стан здоров'я, сімейні обставини, інша робота тощо.

«Ситуація набагато краща, ніж на більшості звичайних волинських підприємств… Якщо говорити про всю корпорацію, наша компанія – одна з найстабільніших в частині персоналу», – зауважує фінансовий директор «Крошу».

Працівники, з якими довелося поспілкуватися, натомість розповідають, що понад місяць на підприємстві проводили акцію під назвою «Приведи друга», аби вплинути на тривожну тенденцію. Суть її така: якщо ти приведеш на роботу знайомого і він пропрацює 4 місяці – отримаєш 4 тисячі гривень винагороди.

Але така ініціатива у працівників викликає лише іронію.

«Ми це називаємо: «Маєш друга? Приведи його на «Кромберг» – то ти його втратив», – коментує акцію одна з працівниць.

На такі оголошення можна натрапити в місцевій пресі
На такі оголошення можна натрапити в місцевій пресі


Як розповідає комплектувальниця проводів Mercedes, через високу плинність кадрів на заводі виникла «нездорова» атмосфера: старіші працівники не витримують, а молодих, яких після короткої теоретичної підготовки одразу ставлять на лінію, просто «з’їдають».

Проте зі слів Олександра Шаварського, навчання нових працівників триває три тижні і за цей час тямуща людина може навчитися виконувати роботу.

Комплектувальниця проводів Mercedes натомість каже, що новачки «лягають» на їхні плечі.

«Ми просто в безвиході опиняємося. Хочемо людині помогти і не можемо. Бо в нас не виконується план і ми не можемо грошей заробити. Система замкнута», – бідкається комплектувальниця проводів Mercedes.

Своєю чергою Олександр Шаварський каже, що новий працівник стає на лінію лише на третій тиждень, після вивчення теорії та практики в навчальній зоні.

Крім того, зі слів директора, роботу новачків на третій тиждень контролюють тренери-наставники, яких на підприємстві налічується 60. За зміну – 10-15.

Також керівник наголошує, що перші три тижні людина закріплена за відділом навчань, а тому не впливає на планові показники.

Тренер-наставниця допомагає працівнику
Тренер-наставниця допомагає працівнику


Працівники, з якими довелося поспілкуватися, розповіли, що на луцький «Крошу» привезли робітників з іншого заводу корпорації, що біля Житомира. Подейкують, що таким чином керівництво намагається частково перекрити масову втечу з луцького заводу.

Олександр Шаварський підтвердив, що на підприємстві працює близько сотні працівників з іншого заводу. Він пояснює, що за одним з проектів збільшилася кількість замовлень і щоб не набирати нових людей, вирішили тимчасово залучити робітників з іншого заводу.

Як зауважує керівник, вони мають таку ж зарплату, як і інші працівники, хоча додатково отримують відрядні.

«Це дешевше для компанії і свого роду туризм… Ми виконаємо свої робочі плани і люди повернуться», – пояснює Олександр Шаварський.



Одна з працівниць луцького «Кромберга» скаржиться на роботу понаднормово: мовляв, якщо раніше їх запитували, чи можуть вони затриматися, то сьогодні вже фактично примушують.

«Якщо ти відмовишся, то в тебе прогул. Якщо ти не залишишся, не вийдеш понаднормово – прогул, мінус те, мінус те, покарання», – розповідає комплектувальниця проводів Mercedes.

Фінансовий директор своєю чергою заявляє, що ніякого примусу немає. Як правило, люди самі просяться вийти понад норму, адже отримують подвійну оплату. Крім того, зі слів Шаварського, це погоджується з профспілковою організацією.

«Якщо людина не бажає – вона не виходить. Немає в нас штрафних санкцій», – каже він.

«МИ ЯК В СІЗО»

За свідченнями працівників, на підприємстві встановлено невиправдано жорстку систему штрафів. Кажуть, що за найменші порушення карають чималими штрафами.

Фінансовий директор «Крошу» Олександр Шаварський натомість наголошує, що штрафів на підприємстві немає. Є система преміювання.

Так, зарплата комплектувальника проводів на заводі складається зі ставки (орієнтовно 5-5,5 тисяч гривень) та премії (може складати 6-7 тисяч гривень).

Якщо люди виконують завдання без помилок – отримують максимальну премію. Якщо перевиконують – мають більше. Якщо ж припускаються помилок – частину премії їм знімають.

Як розповідає фінансовий директор, 80 % комплектувальників мають зарплату в межах 8-12 тисяч гривень. Ще 15-18 % із зарплати вираховують в якості податків.

Покарання працівників, зі слів Олександра Шаварського, може бути як у вигляді усного попередження, так і у вигляді депреміювання від 100 до кількасот гривень.



Рядові працівники бідкаються, що всього лиш вийнявши телефон на робочому місці, можна «спіймати» кількасот гривень штрафу.

«Мене раз з телефоном зловили. При тому, що я не говорила, а дістала його подивитися на годину», – розповідає комплектувальниця проводів Volkswagen.

Неприємним досвідом ділиться й працівниця, яка виготовляє проводку для Mercedes.

«От перерва до півчетвертої ночі, я в нічну зміну працюю. Виймаю телефон – підходить охоронець. Я йому пояснюю – в мене дитину забрали в армію. Прийшло SMS і я вийняла телефона подивитися. Навіть не притуляла до вуха… Його це не стосується. То це хіба по-людськи?» – бідкається жінка.

«Ми як в СІЗО», – твердить одна з робітниць.



Олександр Шаварський підкреслює: телефоном на виробництві користуватися заборонено. Таким чином, мовляв, працівник ризикує власним здоров’ям і здоров’ям інших. Крім того, погіршується якість роботи.

Проте він зауважує, що на відміну від інших заводів корпорації, де примушують складати телефони в сейф, у Луцьку робітники мають право тримати їх при собі.

У випадку, якщо треба терміново відповісти, каже Олександр Шаварський, – це можна зробити, але треба вийти за межі виробництва.

«Відійти за дозволу майстра можна», – запевняє він.

Працівники розповідають, що неприємностями для них може обернутися навіть похід в туалет під час виробничого процесу. На 8-годинну зміну передбачено півгодини перерви. Вони кажуть: якщо покинути робоче місце не у відведений час – можуть оштрафувати.

«Хочеш в туалет – мусиш встигнути, коли є перерва. Їде конвеєр і ти не можеш відлучитися», – каже одна з працівниць.

Фінансовий директор «Крошу» натомість наголошує, що працівник має право вийти в туалет під час виробничого процесу. Тільки в цей час його має підмінити хтось із колег.

Часом, на думку керівника, робітники зловживають цим правом і замість того, щоб йти в туалет, йдуть пити каву. Можуть також достроково покинути робоче місце.



За хвилинне запізнення на робоче місце працівників «Крошу» можуть покарати чималим штрафом.

«Особисто я на 1 хвилину і кільканадцять секунд пішла з лінії – в мене зняли 400 гривень», – розповідає комплектувальниця проводів Mercedes.

«Звичайно, я нічого не кажу, я не повідомила. Це моя вина, однозначно. Але за одну хвилину – 400 гривень. Знаєш, як це людину пригнічує?» – додає жінка.

Зі слів Олександра Шаварського, навіть хвилинна затримка коштує підприємству дуже дорого.

«100 людей не прийшли – це вже 100 людинохвилин, це гроші. Якщо є правило, його треба виконувати», – каже він.

фото прес-служби підприємства
фото прес-служби підприємства


Як пригадують працівники, раніше система штрафів була набагато лояльніша – суми штрафів були меншими.

Комплектувальниця проводів BMW пов'язує підняття штрафів з підвищенням зарплати.

«Ми раніше отримували 4-5 тисяч гривень. Зараз 8 тисяч маємо. Коли підняли «мінімалку» до 3200, вони почали штрафувати багато, щоб в людей списувати гроші», – каже робітниця.

«Прийшов начальник зміни. Десь із задньої сторони тернув апарата. Щось йому не сподобалося – з премії 1 тисячу гривень зняли», – додає вона.

ПЕРІОД ЗАТИШШЯ

Працівниці розповідають, що віднедавна на підприємстві послабили контроль. Подейкують, що керівництво заводу отримало наказ, в якому йшлося про те, щоб заборонити майстрам карати так жорстко.

Проте, на їх думку, особливо це на ситуацію не вплинуло.

«Після цього наказу нічого не змінилося. Керівництво далі кричить, обзиває», – каже комплектувальниця проводів Volkswagen. Хоча зізнається, що штрафувати почали менше.

Робітники зі стажем вважають, що умови праці почали погіршуватися декілька років тому.

Керівники «Кромберг енд Шуберт» (з офіційного сайту підприємства)
Керівники «Кромберг енд Шуберт» (з офіційного сайту підприємства)


«Подруга працювала ще раніше. Вона казала, що їй подобалася ця робота. От вона рік тому вийшла з декрету, то казала, що ледве витягує ту зміну», – розповідає комплектувальниця проводів BMW.

Своєю чергою, в управлінні Держпраці у Волинській області про проблеми на луцькому підприємстві не чули. Як розповів директор управління Ростислав Стасько, жодних скарг вони не отримували, а тому перевірок на заводі останнім часом не здійснювали.

Василь БІДУН (для «Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
71

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто не хоче робити, тому скрізь буде як в сізо. а на кромбергу ясно шо погано, не дають випити і не можна шось вкрасти
Відповісти
На тому «Кромберзі» вже давно пора перевірити умови праці. А то люди для них худоба, раби.
Відповісти
Оце дивина - на Кромберзі дисципліна і хамство! Хамство є скрізь і в армії і в парламенті і в школі. А от дисципліна дратує тих хто любить шаритись.
Відповісти
Якщо ти так любишь той Шуберт то я кого бiса ти безробiтний ????????
Відповісти
Хто хоче працювати то працюватиме будь -де .За дякую ніхто платити не буде. Тим - більше це хазяїн .У Польщі пашуть по 12 годин і ніхто не плаче. Там ще більше ображають .І нічого .
Відповісти
Зато нормально платять. В рази більше
Відповісти
5-7 тисяч це нормально?Це рабство
Відповісти
А ти видно ще за союзу вилізла і якщо для тебе "ХАЗЯЇН"-то людині РОБОТОДАВЕЦЬ!!!!і в Польщі не платять 200$ в місяць як у нас.КОЗА дурна
Відповісти
в польщі ображають якщо ти сам це дозволяєш, та й то це рідко - більшість не хочуть вртатити працівника, то і ставляться відповідно.
Відповісти
В польщі якщо офіційно працювати то ти маєш такі самі права і обовязки а образи може і є де на чорно працюєш на полях.
Відповісти
Різниця з польшою в оплаті за працю і суттєва
Відповісти
Там де я була, в Польщі, там не хамлять! А хто там може хамити то це самі Украінці.
Відповісти
Це чудово, що не дають випити та нічого вкрасти. А те, що на людьми знущаються керівники то це нормально? Те що, людина працює на межі власних можливостей так і має буде? Мені безмежно жаль тих людей які працюють в таких важких умовах. Сподіваюсь журналісти і далі будуть розкривати всі деталі цього концтабору.
Відповісти
Яких таких умовах?
Такі умови (заборона моб телефону, відлучення з робочого місця, без запізнень) - на усіх виробництвах де йде лінія такого типу.
Реальні мінуси на КроШу - температура в приміщенні, викиди хім речовин.
А от хамство - це комплексне питання. Якщо б був колектив, який реально може дати відсіч - то просто б встали всі (чи хоча б частина - людей 100-200 і пішли б до директора із конкретною скаргою на майстра/ охорону), зробили б зрив роботи - і я гарантую, так як маю певне відношення до КроШу, звільнили б показово цього хама!

Стосовно 150 людей звільнення в місяць - це не є правда, у них критичний рівень !!! 15% персоналу в місяць!! а це 900 людей.
Відповісти
Ага, а потім зразу на звільнення, бо щей винними остануться! Знаю я таке...
Відповісти
там дійсно каторга, хто не ппробував той не знає, вже луцьк відробив, скоро щей область вся відробить, будуть скоро свої провода самі пхати куди треба і не треба.
Відповісти
На рахунок "не дають вкрасти", звичайно, там не так, як в радянському колгоспі типу "усе колгоспне, усе моє...". Але мідь там постійно вивозять. Не хочу казати, яким чином. Нехай хлопці крадуть собі.
Відповісти
Ось така Європа! Шари нема! Треба працювати! А хто хоче шари - ідуть на біржу!
Відповісти
Про охорону праці там уже давно потрібно перевірити як і охорону, бо вони перевищують свої права. Я сам бачив про що і пишу, дійсно люди як в СІЗО і це правда, ще і при виході обшук зроблять не правомірно, чим порушують права людей.
Відповісти
Так люди і працюють там як ті коні,а відношення ,як до скотини.Це тільки Толік рижий ,він же неадекватний.Плани просто на виснаження,літом жара та сморід . Субординації там в начальника немає з простими робітниками.Помилкі ,я рахую це нормально,не було б роботи ,не було б помилок ,авжеш не 120 проводок і 120 помилок,але це людський фактор.Так є свої плюси, зарплатня,дуже багато Шаварський робить для людей заводу путівки в табори ,поїздки на відпочинок,в санаторії,шахмати для дітей,а портфелі першоклашкам,доїзд людей, харчування в столовій,вартість майже покриває завод.Дисципліна це великій плюс,так і повинно бути без запізнень,без телефону лише у крайньому випадку,тим більше можна звернутися до керівництва і завжди розібрати ситуацію.Спортивні заходи.Це велика сім'я ,нажаль в ,якій хамству немає меж..
Відповісти
Я Рижого Памятаю ще з 2011 року .Це не людина це ......
Відповісти
В Польщі реально на заводах і фабриках ще строгіше з запізненнями... Дисципліна має бути
Адже коли людина запізнюється на робоче місце, а конвеєр йде - це збитки для компанії
Відповісти
7 - 8 тис на руки отримую ( з вересня обіцяли +15%). В столовій стараюсь щось брати до 20 грн щоб безплатно було. Довезуть - привезуть. Працювати важко. якщо знайду щось краще - піду. Але поки скрізь кидають. А тут аванс зарплата день в день.
Відповісти
ти просто дурінь або бот
Відповісти
ПОДЕЙКУЮТЬ - головна особа у статті))))
Відповісти
Сусідня країна всіх чекає)))
Там скрізь - одні "кромберги"
Відповісти
Багато хто чухнув на подібні заводи у Польщі, Чехії... там більше платять! Але повернуться "сезонники" і на зиму на Кромберзі буде черга по працевлаштуванню. :)
Відповісти
Не думаю..
Відповісти
Я працювала на Крошу. Мене вистачило на 3 місяці. Не тому, що тяжко, не тому, що майстри бувають повними дибілами, не тому що перерва 30 хвилин і ти просто не встигаєш перекусити, бо коли у буфет іде вся лінійка то просто не вистачає часу навіть купити обід вистоявши чергу, а тому шо ти стоїш на робочому місці ( я працювала на ЕПТ столі) він огорожений парканом і підходить керівництво у групі 6 людей, і серед них стоїть створіння з кілометровими нігтями і починає казати ( дослівно) ці корови не вміють працювати, да я в 100 раз крутіше може, хочеться вийти ідати по пиці. там надзвичайно серьозно гноблять людей морально. а те, що люди звільняються масово це було завжди , бо більшість людей з сіл і маленьких міст на літо їдуть на заробітки до польщі.
Відповісти
якщо ти така крута, то іди на будівництво!
Відповісти
Шуберт - молодці, нарешті навчать працювати
Відповісти
кажиш навчать працювати??? це як ? це по европейськи? сукою 50 річну жінку щенкові 20річному обзивати?
Відповісти
Не знаю, особисто там не працювала, та моя подруга через місяць розрахувалась, саме через хамське ставлення. Завжди треба лишатися людьми, а то поставили її майстром і вже думає, що схопила Бога за бороду, можна всім хамити. "І якби на те моя воля, написала б я скрізь курсивами, так багато на світі горя, ЛЮДИ будьте взаємо красивими" '
Відповісти
Твою подругу швидше за все вигнали за п’янку або за крадіжку. Легше за все стихнути на завод.
Відповісти
Молодці люди!Цей директор -це щось!Нехай в себе вдома рота відкриває!Подивіться на сайти з пошуку роботи,на них систематичні вакансії при чому шукають з групою інвалідності!А чому?Щоб податки в державу не платити!Там зміїнець натуральний!Кадри далекі від реальності того якими кадри мають бути,вони просто недалеко,нелюдяні,не відомі раби!Нехай такий завод в ФРН відкривають і там так себе спробують поводити.Я була в нього раз на співбесіді-тікала далі ніж бачила після тієї співбесіди!В цих горе керівників навіть нема елементарної поваги,одні дешеві понти і крапка.От тако б їх перевірити і по чесному цікаво чи працював би цей завод в нас?Там елементарно здоров'я втрачаєш від школи!3-є моїх знайомих,здорових дівчат тепер дітей мати не можуть пропрацювавши в офісі,вже мов у про завод!Люди,цінуйте себе в ставте тих на місце,йдіть звідти!
Відповісти
може ваші подруги не з тієї причини не можуть мати дітей?, а через "бурную молодость"? наскільки я знаю , то там більше 600 декретчиць, тільки з виробництва
Відповісти
Так, так, всі бігом на базар торгувати, там якраз умови суперові
Відповісти
може ви займались пр.ституцію, тому і дітей нема1
Відповісти
Кромберг?Який це по рах.скандал з Вами?????Ні з ким нема таких проблем!Пряма дорога в Польщу технічнічному директору,а завод нехай йде в Німеччину!Крапка!Це не завод-це жах!Керівникі там- одне убожество!Група інвалідності у всіх там в голові без винятку.Взагалі не вкладається в голові як там можна працювати????Невже так себе треба не любити,щоб там працювати?
Відповісти
Слухай ти умнік не поважаєш ти себе як людина щоб такі образи писати. Інвалідність бачу також присутня в тебе. На кромберзі працюють нормальні і адекватні люди. А ледарі які привикли на ліжку лежати і нічого не робити так і обливають брудом всіх. Може вже хватить писати брехню. Дисципліна там нормальна і багато робить старших жінок і не скаржаться за ставлення. А хтось чув як простий працівник говорить і гне мата на того самого майстра, начальство, між собою. А нічого що всі керівники починали з тих самих ліній і на багато гірших умовах і при мізерних зарплатах, але працювали. За німців було добре, а хоч одна людина зрозуміла що то й німець кричав? Ні звичайно а от поляка розуміємо от він і хреновий. А ви пане журналіст не займайтесь брудом бо після вашої статті навіть простим робочим стало не пособі і вони образились за ці брудні коменти. Ще Пазичук погана вам скільки людей бігає до неї щось просить вона жодній людині не відмовила. Як вам всім не соромно. Із заводу не звільнилась жодна людина за керівника. А більшість їдуть за кордон звідки будуть повертатись на зиму на цей кромберг. Так що кінчайте ці всі плітки і не пишіть того що не знаєте. Ми всі люди. Ви ж до влади не ходите і таке не говорите а почніть з них може щось зміниться в державі
Відповісти
Я! Та людина яка звільнилвся через керівника та штрафи!
Відповісти
Не треба тут ля-ля, всі добре знають, що таке Кромберг! Йдуть люди працювати, бо не мають, де подітися. Робота там каторжна, ті зміни, що вже не знаєш, коли день, а коли ніч. Ще б оплата відповідала тій роботі, а то сто штрафів видумають, або поменше заплатити. І багато в кого починаються проблеми зі здоров"ям. А казки про "добро" на цьому підприємстві прибережіть для когось іншого.
Відповісти
5 тисяч-це просто мізер при таакій каторзі.А в Німеччині також за 200 долрів працюють.Гей люди- це рабство.А чого ви дурні,бо бідні, а чого бідні,бо дурні.Та втікайте ви з цього рабства,краще на полі працювати і дихати чистим повітрям.Та ви на ліки не заробити там шкідливість жахлива.Жах просто
Відповісти
Ця шарашкіна контора - повне рабство. Сьогодні область розйобується за принцип: "Робочі місця - будь-якою ціною!". Хороше робоче місце і нормальна зарплата мають широкий вибір. А в цей концтабір возять людей за 50-80-100 км. Крайня точка - Здолбунів Рівненської області. Часто о 5-тій ранку виходжу на зупинку на пр. Відродження. Там чекають кромберівський транспорт 10-15 молодих людей. Всі втомлені, на вигляд "ущербні", схожі на недоносків чи на жертв аборту. Робота на цьому заводі - це край, це - якщо більше немає нічого. Це - або петля, або голодна смерть, або гіркий і важкий шматок хліба.
Відповісти
Рабство по своїй волі)))
Відповісти
ти став рабом в 2014 році.... хто не скаче той німець!!!
Відповісти
Ну то краще за 2000 стояти на базарі мерзнути і нічого немати о це не каторга.
Відповісти
5-7 тисяч це також нічого не мати
Відповісти
Оце все правда прям в точку попали, сам працював там це просто жесть шо там робиться на тому заводі, дійсно люди там як раби, людей там мають не за шо. А штрафують там добре скоро вже не будуть знати за шо гроші здерти з людей. І дійсно людей звільняється в день дуже багато це правда....
Відповісти
Ужас-все перечитане!!!Де права людини?Користуючись ситуацією,адміністрація просто принижує людську гідність!!!
Відповісти
На бмв і 6 не має про які 10-12 ви говорите ?
Відповісти
Ми не раби-раби не ми.Цей лозунг знають багато,в радянській школі проходили.Але в житті було навпаки.Ви вільні люди.В нас маса необроблених земель,хороших,родючих,вперед...чому ви даєте себе принижувати.Вибір за вами.
Відповісти
Там працюють меншовартісні люди, неуки, невдахи по життю, нещасні, пяниці, розумові інваліди... Людина, яка себе поважає, там працювати і терпіти приниження не буде!!!
Відповісти
Ну якщо тебе татко за гроші пристроїв десь у тепле місце то ясне діло...А мамка в Італії заробила грошенят і купила квартиру, машину і щомісяця підкидає тобі бабло, то ти цар і бог...Можна і на інших дивитись як на меншовартісних людей.Але завше так не буде...
Відповісти
Ден а якщо навіть мамка в Італії,їй там гроші з неба падають?
Відповісти
Хто ти такий, щоб ображати простих людей, ти поглянь на себе в зеркало може ти за себе сказав
Відповісти
Сам ти недоумок по житті. Якщо робити то робити ,не потрібно про людей таке писати. На Кромберзі і з вищими освітами люди працюють,і ізолентою мотають.
Якщо не мають вибору!!... На безриб'ї і рак блондинка. Де ще у Луцьку є подібні підприємства? А на Кромберзі можна заробити... У нас люди на колхозах працюють пезплатно.
Відповісти
Працювала, там просто срака!!
Відповісти
Там гірше сраки.
Відповісти
люди працюють по 10 по 11 років і нічого. але всіх випивох і ледарів там не тримають як на інших заводах, де кум на кумові їде і кумом поганяє. от вони і пускають сплєтні, бо хіба скаже хтось, що мене вигнали бо я поганий? всі скажуть нє, там погано
Відповісти
кромберг це один тільки в луцьку завод де нема кумовщини
Відповісти
якраз то кумовщина ще й яка!
Відповісти
що реально?)))) ти там працював? знаєш? через одного кум, сват, брат)) Взяти навіть Самойдюка, вже мабудь вся родина там, хто працює той знає про що я
Відповісти
А Демчур??)))) Вся сімейка в начальниках або майстрах)))
Відповісти
Демчур якраз нормальний чувак, всі б були там такі то заводу ціни не було! А от майстри там ппц, сильно важні персони, як наші депутати)) от тільки не думають шо за "вертушкой" вони ніхто)))
Відповісти
там не тільки кумовщина процвітає, а ще і бл"во першої марки
Відповісти
ти справді так думаєш??????
Відповісти
Мені здається, що це ні що інше, як протистояння двох систем. Радянського соціалізму, який з молоком матері увібрали всі наші громадяни, і того, чим нас лякали безперервно 75 років - західного капіталізму. Жити і працювати при капіталізмі і ринкових відносинах це означає змінити себе, свою систему цінностей, як з'ясувалося 25 років тому - помилкову систему. Нам, тим хто народилися і встигли вивчитися і попрацювати в брехливому СРСР важко перебудувати світогляд, нашим дітям трохи легше, онукам ще легше..., а на п'ятому поколінні вся "совковість" з нас зникне. Нам, тим хто народилися і встигли вивчитися і попрацювати в брехливому СРСР важко перебудувати своє світогляд, нашим дітям трохи легше, онукам ще легше..., а на п'ятому поколінні вся совковість з нас зникне.
Відповісти
Дуже помітно, що ти не перебудувався і живеш ще при розвинутому комунізмі.
Відповісти
Я працювала на заводі і хочу сказати, що обзивають і таке інше наші ж люди, а не німці. Люди які були звичайними пєшками, а стали начальством.
Відповісти
Скажу більше, коли технічним директором були німці якраз таки було нормально, та й працювати було нормально. Були певні не доліки, але по рівняно з теперішніми, то небо і земля. З приходом поляка все стало на багато гірше, поляка з манією величі, який я більш ніж впевнений по "троху" розкрадає, наймаючи різного роду фірми має відкати з них. А може і так ще що вивозить, йому ж все можна, охорона честь віддає))! Лохі))!!! До речі про охорону можна сказати те ж саме, всі голосні справи про крадіжки були повязані з охороною,а охоронна фірма не міняється, значить всіх все влаштовує, і як завжди карають простих робочих, які наприклад могли забути зняти ножиці з шиї,і все, ти крадій і на дошці "пошани". Призумція не винності? Ні, не чули! Як десь писали чуть вище, за вийнятий телефон з карману ШТРАФ, а акт складається на те що працівник розмовляв по телефону, і ніколи ніхто не розбирається чи ти дійсно говорив, чи може хто в лікарні, або діти малі зателефонували, або ще що. Вийняв? ВИНЕН, і те пояснення яке пишуть, да кому воно потрібне? Є акт, є штраф. Ходять чутки охорона з цього теж копійчину має, от і зацікавлені, а навіть якщо і не має, то поступила команда ФАС, від головного диктатора.Думаю багато хто помітив те що зазвичай на кінець місяця вони починають гонитись як дурні. і тупо докулупуються до чого не будь, а чому? Так в них теж є план! І не до виконали, от і трусять за що небудь.
Риба гниє з голови!!!
Відповісти
Це називається - з хама пан. Приїхав з Любашова, помив пятки з-під гною і став начальником.
Відповісти
Був.Працював.Знаю. Саме страшне там, не ті поляки,а наші рідні українці... Одне-одного закладує,доносить хто в туалет скільки раз виходив,хто по телефону говорив... Заробляють таким чином собі бонуси.. ЖАХ!!! Матір рідну готові продати ради копійки...
Відповісти
сраколизи нікуди не дінуться і доносщики також
Відповісти
Бачили американські фільми де показують тюрьми, як мінімум все теж саме на крошу, із божою допомогою я витримав 4 місяці. А це польське, ще такого невихованого керівника я не зустрічав. Боляче говорити як там знущаються з простих людей, вони ж як на засланні. Чесно сказати коли там працював тих 8 годин вони казались вічністтю! Душа болить за украінців!
Відповісти
За таку роботу в Німеччині платмли б 8 тисяч євро і не дай бог ще якісь штрафи а тут за тіж вісім тільки дерев'яних нахамлять обізвуть та ще те знімуть повний комплект


Відповісти
Совкові ледацюгт хочуть під час робити по телефону побалакати ,кавки попити, язиком почесати.... Їм місце на Варшавці, а не на нормальному підприємстві.
Відповісти
Майже зі всім згоден крім того як деякі люди тут сказали про працівників. Про недорозвинених, невдах, калік , інвалідів і тому подібного. Дійсно контора бере на роботу людей інвалідів. То не смішно
Думайте що говорите. Є там і нормальні люди.
В яких є совість і виховання, які не матюжать і не веращать на свої підлеглих як вище згадано. І не знімають гроші за будь що, а стоять за своїх людей. Таких керівників мало але вони є там. Є там ще нормальні і привітні люди. Тому попрошу не гребіть ВСІХ під одну гребінку. Дякую.
Відповісти
з вас роблять рабів уже декілька сотень років, коли ж ви зрозумієте , що вам потрібна свобода (економічна свобода), щоб кожен міг працювати на себе а не люстрація і боротьба з корупцією. Голосуйте далі а потім плачте
Відповісти
Нашо ця писанина, якщо все одно коменти видаляєте??? Ви журналісти??? Не смішіть!
Відповісти
Я також працювала.Погодьтеся ,коли керували німці такого не було .Люди заробляли,плекалася елементарна толерантність як до рівних,начальство не ображало,лише начальник зміни був неадекватний (один із...)...
Відповісти
Пишете,що там ображають,обзивають,матюкають працівників,а самі тут висловлюєтесю ну ДУЖЕ коректно!Отож висновок,що працюють там такі ж меншовартісні люди,невдахи по житті і т.д як Ви писали вище,люди,точно такі ж самі як і ВИ , хто це пише!!!
Відповісти
Я працював бо не було куди дітись,дійсно попадалися дибіли
Відповісти
Ти досі шукаєш гідний коментар... Бери вила і гайда виручати ріднесеньких!!!
Відповісти
Все що написано цілком правда. При перших директорах а це Тушлін та Шулер такого безладу не було. Як можна довіряти теперишньому польському директору,якщо тількі но став директором заявив:Ви є бидло і будете за тарілку борща робити.Так само себе поводить і начальник виробництва Пазичук та її підлеглі нач змін та майстри
Відповісти
Не треба зараз таких голосних слів. Я працювала комплектувальником проводів на NCV3 та дуже добре знаю Пазичук та іі команду в роботі. Пазичук-ЛЮДИНА. Завжди вислухає, увійде в любу ситуацію та знайде альтернативне вирішення.
Відповісти
Не знаю де ви працюєте і як, я вам дуже співчуваю, бо видно, що людина нещасна.
Особисто про наших майстрів і начальника зміни, то якщо теба засукають рукави і працюють як ми. А якщо хтось думає, що за вас будуть інші працювати, то вам на Крощу не місце.
Відповісти
Я працював там 2,5 роки
До людей відносяться як до рабів, як до бидла, можуть обізвати нецензурою, там давно тре прикрити ту багадєльню, або зміни все начальство і умови праці
Люди які там працюють вони немають іншого виходу, бо один + там що довозять з далеких сіл та міст там де немає роботи взагалі або за копійкі ще менші чим на шуберті
Але хто хоче , завжди знає вихід щоб не йти туди, краще поїхати за границю ніж туди

Відповісти
Про охорону праці там уже давно потрібно перевірити як і охорону, бо вони перевищують свої права. Я сам бачив про що і пишу, дійсно люди як в СІЗО і це правда, ще і при виході обшук зроблять не правомірно, чим порушують права людей.
Відповісти
Та цей завод просто ЖАХ а хто прихваляє то це сраколизники які вже вилизали сраки і на лініях нестоять,а білі халати повдягали
Відповісти
А ти лизав і погано справився? Чи то звідки такі пізнання?
Відповісти
А про зарплату то це така брехня найбільше в розрахунковому листі було нараховано 7500
Відповісти
Працюю понад 10 років. Не все так погано, як деякі пишуть! Так, зустрічаються на дейких лініях керівники-бидло, які принижують людей, хамлять і т.п. Але це поодинокі випадки! На жаль, вони не несуть відповідальності за свої слова, дії. І це - головна проблема! Якби їх наказували, такого би не було. Як досвідчений працівник, хочу сказати, що треба ретельно вивчити правила і обов'язки підприємства і проблем не буде! Треба чітко знати, що можна робити і що не можна! А наші люди привикли" аби як" у всьому. Далі. Треба вміти відстоювати свої права і захищати свою гідність. В більшості своєму, наші люди мають рабську сутність, бояться скаргу написати, зайти в кабінет і довести грамотно свою правоту. Все тільки на словах між собою балаболять, або, коли звільняються, починають лайном завод поливати і всіх своїх керівників. Раби завжди жили і живуть в в лайні

Відповісти
Про охорону праці там уже давно потрібно перевірити як і охорону, бо вони перевищують свої права. Я сам бачив про що і пишу, дійсно люди як в СІЗО і це правда, ще і при виході обшук зроблять не правомірно, чим порушують права людей.
Відповісти
Модерн-Експо- практично так само,переработкі в двоє- не платять,за один день 60 чол. розрахувалось,ще трохі і ці пАНИ,як у заяві пишеться будуть самібіля станка стояти...
Відповісти
Модерн-Експо- практично так само,переработкі в двоє- не платять,за один день 60 чол. розрахувалось,ще трохі і ці пАНИ,як у заяві пишеться будуть самібіля станка стояти...
Відповісти
Люди кажу правду, кромберг це справжня х*йня
І все начальство таке , може людина, дві там нормальні з начальства
А кумовщина там процвітає як корупція в україні)
Відповісти
"100людинохвилин, це гроші"....про що може йти мова, якщо ця людина не працює на виробництві. Працівники з 10 річним стажем кажуть як є, а вони все спростовують. Курві плюй в очі, а вона каже дощ)
Відповісти
Про цей завод вже давно давно пишуть, що там погані умови праці. На хорошому підприемтві ніколи не буде Великої текучькі кадрів, людина прийде її Заїб.... за-2 місяці тупе начальство! У нас така країна що всім навсе насрать! Т реба тому начальству ,яке багато піз.. збиратись колективом робітників і робить профілактику кулаком в мограгало може буде думать .
Відповісти
На рахунок штрафів,і пояснюючих. Бувало що доходило до маразму. Одну жінку заставили писати пояснюючу чому вона довго сиділа в туалеті..... вон й написала ....що ср@ла....Сміху варте. А штрафи є ..бувало що сторожі мали більше влади ніж Пазичук(хто працював той знає хто це)!
Відповісти
Почитав коменти , але не бачу там жодного працівника КШ, лише аноніми, аноністи , шитрожопи, обурені і опущені. Видно , що всі аліки, наркоти, злодії і трутні зібрались разом на цьому форумі і плюються ядом,бо при повторній спробі влаштування їх прсто послали нахрен і тепер вони мають багато вільного часу. Працюю восьмий рік і не знаю жодного РАБА якого силою привезли і заставляють працювати. Не подобається - нахрен ! Є море роботи на свіжому повітрі, в теплій кузні підшипникового заводу і т.д. , вас там дуже чекають. Конвейєрне виробництво дуже важке і підходить не кожному і нити тут немає до чого. Дисципліна жорстка, як і має бути при такій кількості працюючих. І важко людям працювати , тому що приходиться ще тянути лямку за ледарів і прогульників, це є правда. Якщо ти нормальна людина, то можна все вирішити і з охороною і з керівництвом, коли несправедливо покарають , можна все онулювати.
Відповісти
Ты лечиш что анонимы а сам чмошник имя не вписал, дай свой адрес и как ты там писал " опущенные" тебя опустим.
Відповісти
Я бачу язиком ти краще працюєш у тебе лубизать зад начальству в крові глохні вже
Відповісти
На рахунок анонімів.... напиши себе ,і залишився без роботи. Був випадок що приїхали на завод кориспонденти та поговорили із жінкою в їдальні,а на слідчий день до неї підійшли ,і віддали трудову і сказали "до побачення ви вже тут більше не працюєте"...от тому і "АНОНІМ"

(Від редакції. з етичних міркувань імена в ніках заміняються на Анонімів.)
Відповісти
Почитав коменти , але не бачу там жодного працівника КШ, лише аноніми, аноністи , шитрожопи, обурені і опущені. Видно , що всі аліки, наркоти, злодії і трутні зібрались разом на цьому форумі і плюються ядом,бо при повторній спробі влаштування їх прсто послали нах і тепер вони мають багато вільного часу. Працюю восьмий рік і не знаю жодного РАБА якого силою привезли і заставляють працювати. Не подобається - нах ! Є море роботи на свіжому повітрі, в теплій кузні підшипникового заводу і т.д. , вас там дуже чекають. Конвейєрне виробництво дуже важке і підходить не кожному і нити тут немає до чого. Дисципліна жорстка, як і має бути при такій кількості працюючих. І важко людям працювати , тому що приходиться ще тянути лямку за ледарів і прогульників, це є правда. Якщо ти нормальна людина, то можна все вирішити і з охороною і з керівництвом, коли несправедливо покарають , можна все онулювати.
Відповісти
Бо якщо ти представишся то тебе зжеруть на другий день
Відповісти
А що заважає зібратися декілька чоловік і дати тому що ображає, п.зди???
Відповісти
ти пишеш що аноніми а сам ім'я своє не вписав, дай свою адресу і як ти там писав" опущені" тебе опустять
Відповісти
Нас на роботу ніхто силою не заганяв та силою не тримає
Відповісти
Ви працюєте на пана,що ви хочете отримати?
Відповісти
Ви працюєте на пана,що ви хочете отримати?
Відповісти
Можна писати багато але факт залишається фактом на заводі зараз відбуваєть чорт знає що .Я працюю там вже 10років раніше такого свинства не було.Чого тільки одне те що ти не маєш права відпрвідпроситися взяти вихідний бо за тебе немає кому робити.А де ваші спрінгера які отримують по 600.800грн.доплати за кваліфікації.Де ж ваші люди які не звільняються.Пашеш як дійсно раб ти не маєш права захворіти бо за тебе не має кому робити немає людей.Бо твоє лікарняні перевперевірять.Ти не маєш права похоронити своїх родичів бо за тебе нема кому робити.Майстер каже тож що тут такого без тебе поховають.Тож шановні родичі помирайте в вихідні бо Кромберг стане.Таких прикладів можна наводити безліч але дійсно до того моменту коли не працював поляк було все набагато краще.Не було такого пресингу майстри були на багато кращі ПОЗАЖИРАЛИСЯ СРАКОЛИЗИ.Можна було відпростися і до лікаря сходити і не вмирати на лінії бо не має кому робити.До лікаря кажуть треба йти в вихідні поза роботою а вкого трьох змінка в вихідні субота та неділя до якого лікаря сходити.Можна писати безліч та хочеться людського ставлення ми усі однакові не забуваймо про це.

Відповісти
Я там працював 3 місяці більш не витримав,там завжи тре бігати і в столову і втоалет і про все тількі дають 20 хвилин.Покі сходив в тоалет то вже не встиг поїсти ,бо черга велика робиш цілу зміну голодний.Як назаво оформлявся то обіцяли що зарплата від 6500гр. протягом 3 місяців не полочив більш як 3900гр.
Відповісти
24 роки пропрацювала керівником . Вважаю, неприйнятним, навітьзаради виконання плану, хамське відношення до людей. Майстер має, по перше, бути спеціалістом, досконало знати виробничий процес, по друге - бути вимогливим до себе, а потім до людей. В іншому випадку - це не керівник нижчої ланки, таких просто треба гнати з роботи.
Відповісти
Шаварський бреше, як Сіркою на місяць
Відповісти
Запрошую всі масові змі на перезмінку до автобусів для правди.
Відповісти
Щоб побачили як люди під автобусами пють і їх таких беруть у автобус і везуть додому? Так гарно, наша прекрасна нація позортесь далі. Кому не подобається можете йти з заводу і не нити і скиглити
Відповісти
майстрам треба дати ляща?якби обідили мою дружину,я довго не думавбиб,прийхав дождався і поговоривбиб як чоловік з чоловіком і спитавбиб хто курва,сука,блядь.

Відповісти
Те що говорять працівниці це ПРАВДА.А Олександр Шаварський захищається.Навіть воду недозволено пити під час роботи на Модерні,начальник зміни Світлана Кучеренко була ініціатором нового закону від 25.09.2017року.
Відповісти
Шаварський каже неправду. Запитайте де і хто заробляє 6-7 преміі?
Відповісти
Ініціатором не була вона, просто лист розіслала, вказівка вище була від царя Олексія сія русі))
Відповісти
Всім доброго дня,
Читаю коменти та бачу що наш завод піарать зі всіх сторін. Зі своєї сторони хочу сказати лише прості слова:
- перед тим як когось звинувачувати, подивсь навкруги й на себе (як виховали так і спілкуєтюся). Образи звучать від молоді не тільки на заводі, а й в супільтсві. Не раз це помічаю в місті, як і до інвалідів війни, так ідо інших. Чому це не висвітлюється в пресі? Як висадити пільговика (інваліда, чи студента з багатодітної сімї, чи інваліда війни) з автобуса то всі мовчать. А тут Всі чекають прийшло Крошу (або інше закордоне підприємство) й всіх научить - як шо робити, якщо щось не то то все кати. Підприємстово з іноземними інвестицієми буде лише працювати за Українським законодавством. А рівень з/п не порівнюється з рівнем Європи, ми ж живем в Україні. Порівнюйте з/п на Крошу з іншими підприємствами з Волині. Хочемо ж ми Всі такі ж з/п та рівень спілкування то потрібно щось міняти в Україні( починати зі свого оточення, можливо щось змінеться). Зрозумійте одне поки ми не навчимось цінувати й спілкуватись один з оним й надалі будуть відбуватись спекуляції й протиріччя. Від себе хочу сказати лише одне, давайте поважати один одного й лише тоді почнуть поважати Вас і Всіх.
Відповісти
Хто там сказав , що коли людей немає , то план менший ? Дуже смішно. В нас , на БМВ , коли людей немає , план одининаковий. А немає людей , то роби 2 місця.
Відповісти
А як невстигаєш то пиши пояснюючу за яку зріжуть гроші.
Відповісти
Такий вибух емоцій у ЗМІ був абсолютно прогнозований. Час показав недолугість і абсолютну некомпетенцію топ-менеджменту підприємства. 90 відсотків керівників підрозділів є фаховими вчительками, а не економістами чи техніками. От і перетворили потужний проект на бюрократичне кубло із абсолютно низьким рівнем професійності. Прикро тільки, що адекватного реагування на ситуацію не буде. Більшість псевдо-керівників на Кромберзі не зрозуміють навіть половини слів цього посту.
Відповісти
Ахаха... Ось хоч один абсолютно вірний комент. Велика втіха попасти на зміну у момент коли качмарек або фінансовий ведуть свою братію по заводу і тикають їм в проблеми. Після цього йде тільки нофа порція штрафів і ніхто нічо не рішає по суті
Відповісти
Погоджуюсь із даним коментарем на всі 100%! Рівень інтелекту багатьох (не всіх) дорівнює нулю. І ніхто цього не помічає, бо вигідно! Проте найгірше, що робітників там не цінують (незалежно від стажу і роботи, що виконують!) - не подобається, тебе тут ніхто не тримає! (Див. коментарі вище) Ось вам і одна з причин звільнень! Не знають ті керівники правил менеджменту!
Відповісти
На модерні світом править сатана курносов а на Європейській проектом БМВ самойдюк там кожного дня звільняються люди і недивлячись на те що в Польщі сезоні роботи закінчуються. Зверніть УВАГУ на його неадекватну поведінку разом з ковалюк
Відповісти
Суворий керівник - це запорука успіху. Будь - який працівник ВR може замінити керівника . Вчіться!!!
Відповісти
В основному начальство, майстри- це рядове бидло, яке веде діалог через погрози звільнення або переводу на гірші умови праці, їх коньок(не подобається шукай іншу роботу). Є нормальні готові вислухати, вирішити питання, але таких одиниці. З цього можна зробити висновок ,який пан- такі і ті хто до нього приближені.
Відповісти
Говорили балакали причому тут беери на яких пацюють люди дійсно вихованні хорошим керівником яких навчив бути старанними вихованими людбми таких керівників побільше а люди які були свиньми так і залишаться ними!
Відповісти
От про що і говорилось Беери в шоколаді а всі остальні гірше худоби
Відповісти
А ви такі виховані хорошим керівником не хочете розказати чому ви приходите на 10:00 на другу зміну, чи йдете о 16:00 з першої. Такий хороший керівник що напевно вам премію особливу виписує в вигляді імунітету. А ви, ті хто з луцька вийдіть хоч неділю по графіку, і тоді будете розказувати що він хороший керівник. А те що той хороший керівник гнобить людей на другому, третьому, четвертому поверсі. Царь вдів корону, але колись і Толік так само ходив в короні... І що зняли, засунули хай Льоша спитає куди)))))
Відповісти
Підприємство як підприємство... Купа робочих місць. Чи краще на базарі стояти? І тепленько. І завезли. І відвезли. Зарплата не найгірша . Я працюю і не збираюсь втікати. Хоч і не раз отримував на горіхи... Завод дає місту робочі місця... Скоріше не місту а нам... Дає можливість дітям купувати цукерки. Нам пристойно вдягатися. Ну і зарплата без затримок. Це стабільність. Наш завод найкращий. Думаю знайдеться купа людей які незважаючи на все люблять завод і свою роботу !!
Відповісти
невже так справді все фігово на вашому заводі
подав заяву на роботу...
Відповісти
Попрацюй , спробуй. Не сподобається підеш .
Відповісти
Не слухай нікого. Йди і працюють. Це все брехня не яка там не каторга і не сізо. Нормальний завод і гарно платять. І керівництво адеквати. Просто хтось із конкурентів замов статтю і пишуть такий брєд.
Відповісти
І це правда навчіться працювати і вас стануть поважати і нема чого спирати все на Курносова ,Кучеренко чи ще когось !
Відповісти
Чому коменти видаляєте? Заказана статья а коменти ніхто не заказував??????
Відповісти
Я працював на шуберт 8 років і практично знаю я здобувають посади особливо на шнайдерай принеси начальниці курку кроля картоплі та ще пів свині і ти нач зміни те саме і майстрам якщо хочеш якусь заяву а те що пишуть про профспілку шаварскій бреше вона давно в кішені у качмарека напевно як він ніхто ще не вивіз стільки меді
Відповісти
Мабуть у вашому селі свиней, курей, кролів з картоплею не вистачло, що б продвинути такого прогресивного!
Відповісти
не всі нач зм на шнейдерай гамно
Відповісти
Норм там працювати, кажда лінія має свого майстра, нєфік робити помилки
Встигаєш то і хвалять
Шивилитись треба на робочом мічці.
Кров'ю і потом заробляли гроші і зараз так само.
Ниють як діти. Ненравиться йди вон.
Відповісти
на заводі половина майстрів безтолкових.не вміють керувати колективом тому і бичать.
Відповісти
план менший зробити і робота якісна буде.коли перевірка з європи лінії майже не їдуть, аудит поїхав і нач зм включають лінії на повну,асамі ходять бичать(не всі,деякі теж працюють)ЦЕ ВСЕ БАЧИВ І ЧУВ НА ВЛАСІ ВУХА
Відповісти
Їм потрібна сіра маса а не інтелектуали, що можуть думати аналізувати.Якщо IQ працівника вища за IQ начальника, то майстрів це дратує і починають в двух- трьох словах як говориться бичати бо грамотно надати відповідь не може. Тупий майстер і начальник- це жах для зміни,для колективу.Дійсно толкових начальників на виробництві одиниці, інші блазні та підхалими.
Відповісти
Скажіть,нормальні керівники увас є,нормальні майстри,начальники....
А то складається враження,що читаємо про концтабір минулого століття....
Відповісти
Одиниці
Відповісти
Пропрацював там 3 роки. Багато всі написали, але у всіх якісь однобокі висновки...
Є на цьому заводі свої + та -, а саме:
+: довіз, компенсація за їжу, дисципліна(вона повинна бути скрізь, але без перегинання Палиці), чиста ЗП число в число, поїздки від Шевельової.
-: культура спілкування керівників з підданим. Причому якщо х*ями обкладає керівник проекту нач. зміни, а він у свою чергу майстра, то про яке нах ставлення до рядового працівника ми можемо говорити. Або стрижана фіфа в білому халаті починає гнобити "жовтків"...
плани - високі, реально не всі можуть їх тягнути(особливо старші люди), але саме гірше, це коли починаєш робити план, а тут зменшують людей на лінії(ніби спеціально, щоб раби премій забагато не отримали і щоб ще більш каторжною була праця!)
черги у їдальні - РЕАЛЬНА ПРОБЛЕМА. не встигаєш купити та поїсти за відведений час! раніше йдеш - тебе с*кі в погонах штрафують, пізніше приходиш на лінію - аналогічно(тільки майстер)!
ГОЛОВНЕ тут в тому, що наш менталітет не дуже дружить з дисципліною, культурою та взаємо підтримкою! це стосується бухих на робочих місцях, бидляків керівників(для яких важливіше вислужитись аніж заступитись за СВОЮ команду) та відсутністю єдності у самій команді(головна задача - знайти крайнього).
Відповісти
«Якщо ти відмовишся, то в тебе прогул. Якщо ти не залишишся, не вийдеш понаднормово – прогул, мінус те, мінус те, покарання», – розповідає комплектувальниця проводів Mercedes.
Це є не правдою так як кож
на людина на заводі має право відмовитися навіть я коли відмовлявся мені не ставили прогул та на знімали за це гроші тому завіряю вас що це не є правдою вам слід спитатися в когось іншого
Відповісти
Думка така, якщо ми почнемо поважати спочатку один-одного, це буде початок успіху для усіх. Нас багато та у кожного своя правильна думка про підприємство. Давайте кожен почне з себе... Що я зробив чи зробила для покращення атмосфери у колективі, якщо це головна проблема на даний момент.
Життя одне, потрібно отримувати задоволення від нього та від того чим ти займаєшся чи де працюєш. Або працюємо разом, або ця дискусія не має сенсу.
Відповісти
Особисто мені подобається стабільність в плані розрахунку - виплати заробітної плати, довозу працівників, харчування і дисципліни... Перш за все треба починати ламати салдеповські стереотипи і розуміти і що на даний час в світі ніхто просто так і копійки не дасть. Тут має бути, звичайно, адекватна поведінка керівників, але і працівники не рідко але зловживають становищем, роблять підстави, тощо... Неодноразово чув як пропонують стати тими самими майстрами - не хочуть і діло не в тому, щотам ''зло'', а що бояться брати на себе відповідальність, критикувати легше тощо.... Шановні, всі хороші, є звичайно і хороші в лапках, але відсоток прогульщиків, п'яниць, безвідповідальних, лікарнянщиків без причини - надзвичайно високий відсоток на лініях, що і призводить до задовільного результату роботи. А скільки підстав один одному робить (бо з мене зняли то і йому проводу поруч тощо) + є і такі що йдуть, бо '' мама не дасть карманних якщо не буду на роботу ходити'' - це сміх як на мене. В людей сім'ї, йдуть заробити копійку, з температурою, тиском чи ще як, а а хтось приходить з 37 температурою чи нігтик підірвав і все - додому, самопідозра, шлунок тіпа болить (не у всіх випадках і не про всіх), вибачте на слові, але ''вмерла вже третя бабуся'' тощо... І ганьба керівникам що це пропускають, ведуться... Наболіло просто... Але ми самі це робимо, підставляємо один одного, а потім жаліємось, не виконуючи елементарних правил... Хочемо європейську заробітну плату - так їдьте в Німеччину на однотипний завод і вперед!!! Кожен хоче мати прибуток - Ось і завод тут німці побудували - висококваліфікована робоча сила за мінімум оплати - чого ще хотіти? Влада піднімає мінзаробітну плату - завод підіймає теж оплату праці... І нехай можливо комусь і здасться що бояться ахищаю завод, та рахую що тут для людей переважно із сільської місцевості непогані умови і заробітна плата!!! А для керівництва побажаю ставитись лояльніше і по справедливості - бо не завжди винні одні або інші. Дякую!!!
Відповісти
...ще й цирк збоку стоїть)))
Відповісти
Я працюю на цьому заводі вже 4роки так справді душа просто болить за нормальних людей якіх майстри зїдають бо вони неугодні недоносять а можуть щось сказати щоб захістити свої права таких зразу прибирають доганами и зніманням грошей а ще е така майстриня яка спеціально на своїх людей охорону насилае спеціально перевірку шле на линію щоб з людей грші познімати щоб перед начальством вислужитись заяви тільки за могоричі підписуе і то тільки собі угодним людям які з села їй сумки возять і разом з нею біля заводу кожен день пють а всі остальні люди для неї то раби так як вона говорить що тут нікого ніхто не тримае неподобаеться щось то н.. уй за вертушку от і скажіть люди добрі яка людина захоче після такого ставлення іти на ту роботу просто від безвиходдя туди ходиш да ти на холоді не стоїш не мерзнеш якби ще справедливість якась була на цьому піприемстві чули трохи людей а не таких майстрів продажних які щоб вислужитись переступлять через все насвіті да енормальні які за людей ідуть але такі довго незатримуються ось така в нас дурна політика самі наші люди такі це не німці а самі ті кого в житті раніше гнобили то тепер пориходили на завод і отриваются на людях дали волю от воно і возомнило себе пупом замлі саме більше мене виводять сраколизи і шестеркі а внас таких на заводі дуже багато люди неможна сраку лизати людині яка сука гнобить твоїх же колег які так само працюють як ти треба якусь честь мати і достоінство.Молодь не йдіть працювати на цей завод бо все що пишуть за зарплати від 10тисяч це все неправда це красіва замануха бо зараз дуже багато звільняються і їм треба щось придумати бо якщо ви попадете на такого майстра то ви нетільки нічого незаробите а втратите свої нерви і здоровя я теж при першій можливості би звільнилась бо вже сили немае на це всю цю неспаведливість і брехню дивитись
Відповісти
От ви про все таке пишите і жодна людина не написала фамілію майстрів що гноблядь людей і беруть хабарі. Чому? Бо такого немає і треба просто на когось нагнати. А те що майстри так само получають п... за людей які роблять помилки. А ми робимо проводки до машин від правильності залежить чиєсь людське життя. А це що ви всі пишите це пусте бла бла. Може хватить обливати лайном всіх і в першу чергу себе самих. А матюкаються не тільки керівники а й самі працівники. Такого мата загнуть що вуха вянуть.
Відповісти
То чому ж ви ще тут працюєте, як так погано? Інше підриємство ще Вам не запропонувало Вам кращі умови?!!!
Відповісти
Дорогенькi працiвникi заводу, кому не подобаеться то вьебензебiтте з заводу батрачити в Польшу, а там побачите де краше. Наробите помилок в проволках i хтось мае вiдповiдати, нi дорогеньки, вас треба тiльки кнутом, без пряника!!!! Качмарек супер людина iдякуйте йому що ви маете роботу. А ви привикли копатися в селi в гавнi i всiх вимазувати . купiть краше туалетний папiр i навчиться користуватись унiтазом.
Відповісти
влад - ти дурень
Відповісти
Коллеги, як не соромно стільки виливати бруду.Скажіть будь ласка де ще на Волині є краща робота з такими умовами( соціальні гарантіі, різні відпочинки, ті ж самі рюкзаки для дітей, з дому забрали, додому привезли, безкоштовні обіди)?Якщо добре там де нас не має то чому ж до цього часу ви тут...?А зарплата теж достойна,і при цьому можуть працювати навіть без освіти за 5-7 тис, тоді як інші підприємства ще менше платять.Так згідна що є певні недоліки на виробництві, але ж не настільки як ви тут драматизуєте."Поганий директор" звичайно як робити стільки помилок, а як отримувати премію в кінці року, підняття зарплати, ? інші спеціальні винагороди і пропозиціі то де тоді директор?!, а звісно тоді це сприймаємо як належне.Будьте вдячними, що є таке підприємство і робота така у Вас?
Відповісти
Що ми за нацiя!!!!!! ЖАБА. Шукайте де краше, а не черте в колодязь де бабло отримуете. Качмарек , та Шаварський супер сели, я дякую за 20 грн на обiд, та достойны зарплатню. Пiдiть на державну роботу за 3200, чи на стройку i тодi балабольте. Лохi.
Відповісти
Я з вами повністю згідна. Якщо так вже вам всім погано ніхто вас не держи їдьте в польщу робіть за ті самі гроші живіть в бараках. А наш завод нормальне підприємство ніде так не платять і не піднімають зарплату. Їдіть на автомобільний завод там ніхто нікого не матюкає але й зарплату по пів року людям не платять. Так що не треба гнати на наших директорів нормальні вони люди. І дбають по перше за нас простих людей щоб були якісь проекти щоб залучити ще більшу кількість людей. Хіба погано що є робочі місця тут в місті якому живеш чим їхати кудись і батрачити на когось. Збийтеся всі вже з цієї статті.
Відповісти
повністю згідна, попривикали серети в колодязь, а потім кажуть що вода зникає. дякуйте , що роботу маєте завдякі качмареку, якій їздить і притаскує вам замовлення. чого ви боітесь , покажіть свої обличчя незадоволенних.
Відповісти
На кожному підприємстві є плюси та мінуси. Хоча є доля правди в цій статті, є в нас проблеми , але мені здається що статтю хтось замовив і поливають тут брудом всіх в бльшості ледарі й ті , кого повиганяли!Я працюю 9 років і теж знімали гроші за помилки . Майстром працювати нелегко, він несе відповідальність за всіх в за план а наші люди деякі попривикали працювати аби як, щоб скоріше додому напитися. Після зарплати куча п'яних або лукарняні покупають, щоб не вийти на роботу.А крадіжок скільки , увесь ринок в німецькій ізоленті! Так привикли працювати і хочуть щоб до них нормально відносилися! Матюки і хамство чуєш від багатьох робітників, навіть від жінок. Бо нема виховання, повилазили з лісу і не знають , як себе поводити. А що кожен з вас зробив для того, щоб до вас нормально відносилися?! Ви боїтеся відкрито говорити , захистити один одного. Хоча би якась бригада дала відсіч тому, хто принижує! Тільки ниєте та поливаєте гівном анонімно, "герої"! Я зверталася неодноразово і до Позичук і до начальника зміни, і все вирішувала. Треба вміти правильно пояснити! Позичук багатьом допомагала і вирішувала , вислуховувала. Качмарек теж дається говорити, неоднарозово бачила, як спілкувався з робітниками. Він любить порядок, про це постійно говорить всім! А про Шаварського говорять всі , що найкращиого директора фінансового не було. Путівки завод закупляє, діти відпочивають, Шевильова всюди возить на відпочинки, Шаварський ще нікому не відмовив в матеріальній допомозі, харчування майже безкоштовне, квитки на концерти та й багато що робиться для робітників! Совісті в вас зовсім немає! Піднімайте сраки та працюйте нормально, якісно та й навчиться самі говорити та поводитися в колективі , як треба.
Відповісти
А ти покажи своє ЗАДОВОЛЕНА
Відповісти
вийми Язик з Дупи тебе тут ніхто незнає
Відповісти
заказна стаття, як і революціят гидності!!! хтось хоче зайняти крісла качмарека і шаварського!! х.й ВАМ, ми це вже проходили!!!
Відповісти
На жаль, на заводі не вистачає фахових спеціалістів, які би грамотно організовували робочий процес та по-людськи відносилися би до своїх підлеглих... На жаль є керівники серед майстрів, начальників змін, які своїми діями псують репутацію Кромберга і яких люди не поважають. Деяких з них небеспечно допускати до людей:) На це треба звернути увагу директорам! Деяких навчити або відправити на лікування до психотерапевта. Хто не розуміє з них - штрафувати по - повній або за ворота!
Відповісти
Саша Сахарчук
Щось недоколихані закінчились, мабуть з першого числа за інет немає чим заплатити.
Відповісти
Хочеш побачити яка людина насправді - дай їй владу. Мають трохи більше, ніж інші - і вже забули, ким були, один тільки план і гроші грають роль(і деколи свої інтереси), а на всі інші фактори закриваються очі. З них требують - і вони требують. В багатьох випадках штрафи є несправедливими й поспішними, аби зняти. Та й розмір тих штрафів відносно зарплати дуже навіть немалий. Чи дійсно ТАКА кількість людей має виготовити ТАКУ кількість проводок за ДАНИЙ час? Чогось як аудит приїзджає - швидкість на лініях менша. На мою думку через прагнення зробити побільше за коротший час і при зменшенні затрат і призводить до таких непорозумінь. Тєкучка, людьми не дорожать (фігня, що звільняться - нові прийдуть.. фігня, що ті нові більше помилок робитимуть - штрафанем.. ) Такий принцип працює - але до пори до часу.. МІРУ ТРЕБА ЗНАТИ, І ТРОХИ СОВІСТІ НЕ ПОМІШАЛО Б!
Відповісти
Хех, 900 людей на місяць звільняється, пишете? У вас клепка в голові є? Звідки такі дані, в разів з 10 перебільшені? Чи то може ви видаєте заяви на звільнення і рахуєте? краще рахуйте тарганів в своїй голові - їх там точно не менше. А ні в кого не виникло запитання, ота пані, яка звернулася до журналіста (а по суті мабуть є його родичкою) - чому вона вже 10 років працює, якщо так погано? Давайте тоді розвивати цю тему. І не пишіть, що виходу немає - усі ж в Польщу шурують, ну і Торчин теж людей шукає, і Руна, і багато хто ще. Що її тримає на заводі, який вона з рештою так ненавидить?
Відповісти
за куріння без бейджика (в перерву чи ні)штраф(тобто Депреміювання)на складібув 1200(середній)з тих що працювали давно знімали 800
а по поводу масових звільнень...якщо ти не Алень-зайди в ATOL-і подивися якій персональний і кількість людей на лініях...і щоб ти неписав в поясненні(Акт) чи ти прав чи нє гроші знімаютьв любому випадку.
чи може Я Щось путаю???????????
Відповісти
В Житомире та же х#рня,обидно то,что видят что людям дется не куда,вот и шимят(
Відповісти
там є один порядний керівник, людяний і до якого можна підійти і просто поговорити і який почує. це фінансовий директор шаварський. про інших краще не говорити
Відповісти
Працюю півтора року, жодного разу не зняли премію. Про всяк випадок, я проста комплектувальниця з розкладки. У мене все.
Відповісти
На даний момент я працюю в Польщі на сортовні яблук так же іде лінія по якій ідуть яблука і їх потрібно відсортовувати відбраковувати і пакувати згідно замовлення... Ось що скажу буває різне але всі працюють в звичному темпі на нормальній швидкості при якій достатньо часу взяти яблуко оглянути і правильно вложити в пакувальні тару... Не думаючи як би скоріше зробити бо можна заїхати а думаючи як зробити правильно щоб була якісна робота... Керівництво польське.. і коли буває що піде багато яблук лінія стає бо завал яблука перетинають лазер і конвеєр зупиняється.. але в цей момент ніхто не летить до тебе з вилупленими очима як ніби розжареного припона вставили в одне місце і не кричить чого лєнта стоїть.. а навпаки хто може збігається і помагає розгрібати... І не вимагають пояснюючу чого ти заїхав... якщо буває що подожиш в ящик погане яблуко керівник прийде гляне мовчки вийме і покладе хороше і теж не кричить що погане яблуко подожили а просто поміняє... Не відриває тебе від роботи щоб показати що там погане яблуко не кричать що пиши пояснення маєш мінус... Та особа яка укладає готову продукцію теж побачивши брак мовчки візьме і поміняє... І спокійна атмосфера... Всі працюють на результат.. і він є...да було таке що ми працювали 20 годин але перед тим керівник зібрав всіх і розказав що от така ситуація люди велике замовлення ми не встигаємо і треба попрацювати довше виконаємо замовлення сьогодні а завтра матимете вихідний але хто не хоче чи не може працювати стільки може іти до дому... І всі погодилися попрацювати підзаробити бо людям пояснили ситуацію а не поставили добровільно примусову зміну не вийшовши на яку знімуть премію... Також я зривав яблука з платформи. Їде трактор ти стоїш зриввєш яблука на вершквх якщо не встигаєш підняв руку трактор став обірвав все поїхали далі і ніхто не пре до тебе і не кричить чого стали... А на заводі тільки спини лінію і вже кричить включай лінію і вибачте на тому слові по...уй на причину... І ніхто не задумується що раз лінія стала значить є причина... Що до корегування плану згідно кількості осіб вибачте я тоже його не бачив але я бачив ситуацію коли людина сказала що буде розраховуватися то майстер підійшов до людини яка робила по сусідству і сказав вчічи це робоче місце коли він піде будеш робити два при цьому швидкість лінії не змінилася план не змінився і заробітної плати людині яка робила подвійну роботу не збільшили... Щодо перерви кажуть 20 хв вистачає давайте порахуємо коли починається перерва керівник кричить прибирайте лінію працівник витрачає 2 хв на прибирання далі 2 хв іде на дорогу в столовку особливо з дальніх ліній далі треба помити руки ще дві хвилини 10 хвилин вистояти в черзі і 2 хвилини назад виходить 18 хвилин а ще ж треба поїсти і було б добре по можливості сходити до туалету.. а коли вибачте це робити??? От і виходить що багато хто не ходить на перерву їсти... Да на заводі аргументують що завод і так вам оплачує час перерви давайте будемо відверті не ваші 12 грн. За пів години рахують а рахують прибуток який від вас виходить за тих пів години.. як на мене хай зроблять до тих 20 хв ще 20 і не оплачують їх сильної втрати робітники з цього не буде. Але так не зроблять навпаки можна почути від майстра такі слова" я не маю права заборонити ходити вам на перерву але рекомендую не піти бо не виконується план" або "ваш обідскоррчений на 5 хв бо через те що ви заїхали не виконуємо план" я це все порівнюю бо бачив такі випадки особисто.. робочі місця мені цікаво хто їх розробляє... Я особисто хотів би щоб ті люди стали і поробили на них щоб самі зрозуміли чи це реально і наскільки це важко... А ще б рекомендував зробити на заводі день керівника щоб всі починаючи від нач змін і аж до директорів стали на один день на будь яку лінію і зробили план щоб не забували що їхні теплі місця залежать саме від отих простих людей яких вони зневажають і називають як уже було сказано коровами і тд і тп... В мене все дякую за увагу...
Відповісти
заставляють вибирати відпустку суботами та неділями бо багато днів назбиралося і начальство не виплатять премії. існують блати пристроюють родичів друзів та сусідів.
Відповісти
Згідний,що є правила і ці правила повинні виконуватись. Однак на Крошу є рівні і є рівніші. Керівники дозволяють собі ненормативну лексику, бо бачать приклад від Найвищого керівника. Сам наочно бачив, як Технічний Директор(людина настрою та різких емоційних перепадів) підвищував голос на вагітну працівницю, знаючи її стан(без особливої на те причини). "Начальниці" виробництва самі вихідці із сіл і починали працювати як і всі, але давно про це забули і всім своїм виглядом і ставленням показують,що вони бозна хто. Вартує тільки прослідкувати їх поведінку в їдальні і як вони спілкуються з обслуговуючим персоналом. Крошу це чудовий завод, проблеми є лише з "людьми" та їх ментальністю. Можна забрати людину з "села", але "село" не просто викорінити з людини. (Термін "село" взято у переносному значенні!)
Відповісти
Плани роботи дуже високі, хоча люди з цим згідні та й ображаються не на керівництво, а стараються вирішити це питання лайливими словами між собою таким чином погоджуючи цю жорстку атмосферу.
Не маючи єдності в колективі немає чого й думати про хороші умови праці, ми самі диктуємо ці умови
своєю ментальністю.
Якщо робітники не хочуть думати один про одного, то чому потрібно щоб керівництво думало про них..
Поки переважають у суспільстві тварині інстинкти - на лояльність і розуміння керівництва, щодо нас, можна і не чекати...
Відповісти
Розкажу в двох словах,були на заводі збори,гарно все розказали.Щиро дякую шаварському ікачмареку за підняття з.п!Коротко про цирк який відбувся сьогодні:вручення "оскара".Всі номінації дісталися проекту слв,...увага саме цікаво.. на чолі з керівником.Працівники слв молодці гарно підлизали,питання за що???Ви не бачите відношення до себе,не чуєте образ,чи просто зі страху ???Чи працівники тут взагалі ні до чого?
Відповісти
Я думаю половину нашого начальства не знають чим занятв люди,майстри,вскочили на дві сикунди випустили пар,бо в дома щось не ладиться,накричить щоб підняти собі самооцінку,а саме і гроша ламаного не стоїть,два слова до купи не селаде,але можна бо начальник.Ха ха ха
Відповісти
Коли приїзджали німці.Все чудово і лінії помалу іхали і план виконували ніхто нематюкався все ідеально.Тільки вийшли за межі заводу лінії їдуть матюки горою лються.Є деякі і нормальні майстри но і є коткретні сволочі.Поваги до людей неякої поналівали корони і ходять по заводі.Люди від них плачуть, а які вони були то позабували ,а дозаводу таке бидло було получило майстра і ходить як придурочне.А начальство захічає.Штрафи дуже великі.Що в нас на заводі робиться то німці навідь недогадуються.
Відповісти
Коли пр їджають німці,то вилизуємо все підряд.Хотвлося бзайти до хати,хоч до одного і глянути на ту чистоту,а то хочуть з гав... цукерку зробити,вдома порядки понаводьте.
Відповісти
Добрий день. Яка зміна йде після нічної. На 6 ранку чи на 14 00 в обіт
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні