--> Провисіла дві години вниз головою: шокуючі подробиці смерті лучанки у ліфті | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Провисіла дві години вниз головою: шокуючі подробиці смерті лучанки у ліфті

5
17
Провисіла дві години вниз головою: шокуючі подробиці смерті лучанки у ліфті
Лучанка, яку затиснуло між шахтою і ліфтом, дві години провисіла мертвою головою донизу.

У Луцьку, на проспекті Молоді, 19а, трапилась моторошна трагедія. Близько восьмої години вечора Катерина Казимірчук, повертаючись додому, зайшла у ліфт. Раптом сусіди почули страшний скрегіт та жіночий крик... Коли вибігли на сходову клітку, побачили жахливу картину – жінка була затиснутою між кабіною та ліфтовою шахтою, висіла головою вниз, - пише Press-центр.

Свідки розповідають, що працівники ДСНС майже дві години не могли витягнути загиблу з пастки, настільки її сильно затиснуло. Усе це бачили і діти, і навіть мати Катерини. Жінка увесь цей час сподівалася, що її дочка жива, просто без свідомості. Але лікарі констатували смерть.

Рятувальники кажуть, що ліфт зупинився на третьому поверсі, і вивільнити жінку було непросто. Для цього довелося застосувати спеціальні інструменти.

Що трапилося – достеменно поки невідомо. Мешканці будинку говорять, що проблеми з ліфтом були давно.

«Їхав цим самим ліфтом тиждень тому, спускався вниз. Двері закривались під час руху, причому це відбувалось на великій швидкості. Знаю, що впродовж останніх двох тижнів мешканці будинку постійно дзвонили у компанію, що обслуговує цей ліфт, скаржилися на його роботу, проте реакції було нуль», - розповів лучанин Василь Бажанюк.

За словами сусіда загиблої Віталія, ліфт періодично "барахлив", а у день трагедії затиснув йому ногу.

"Ми боялися у нього заходити, бо від сьомого поверху до п’ятого він не опускався, а буквально летів. За день до цієї трагедії я дзвонила в «аварійку», просила , щоб прийшли і щось зробили, адже в ліфті часто не зачинялися внутрішні двері або зачинялися вже, коли він був між поверхами, сильно скреготав, смикався. Вчора в обід ліфтерів викликала моя мама. Просила, щоб принаймні вимкнули його, бо буде трагедія. Наче відчувала… Однак ніхто не прийшов. Можливо, цій жінці одяг зачепили двері та затягнули, хто його знає", -розповіла пані Ірина, сусідка загиблої, яка живе поверхом вище.

Та найцікавіше, що місяць тому підйомник ремонтували, бо він взагалі не працював тривалий час. Грошима скинулися мешканці під’їзду - по 300 гривень, а роботи проводили спеціалісти ТОВ «Волиньліфт». Це приватна компанія, яка обслуговує ліфти Луцька ще з 90-х років. Підйомник, де сталася трагедія, теж перебував у них на обслуговуванні.

Впродовж 2-12 серпня цей ліфт капітально ремонтували. В експлуатацію його прийняла експертна комісія, у якої не було жодних зауважень. Вони приймали відремонтований ліфт. Також був присутній уповноважений під’їзду, який підписував договір на проведення капітального ремонту цього ліфта. Цей ліфт виготовлений у 1978 році, введений в експлуатацію у 1979-му. Це третій його капітальний ремонт. Хоча згідно із нормативами заводу-виробника, термін експлуатації підйомника – 25 років.

Зараз спеціалісти намагаються з’ясувати, що ж саме призвело до трагедії та хто винен. Ліфт опломбували. А правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Коли поховають Катерину Казимірчук, поки невідомо. Оплатити всі витрати обіцяють у ТОВ «Волиньліфт».

У загиблої залишилась 7-річна донечка, яку тепер виховуватиме бабуся.

Мирослава БЗІКАДЗЕ

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
17

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
витрати ви оплатите..... а як на рахунок людського життя??? скільки грошей дасте???
Відповісти
В таких випадках реально стягнути, і я сподіваюсь що так і буде, на користь постраждалої сторони, тут це може бути дитина і мати - по 1 200 000 грн для кожної, + можливо до 18 річчя дитини додаткові виплати. Хоча виплати більше стягують з фіз осіб. Але те що відповідальна особа або компанія має заплатити таку суму тут без варіантів.
Ліфт має сервіс, який гарантував безпеку, крапка. НЕ могла така трагедія вийти випадково.
Таким чином - для сімї компенсація, винуватця конкретного від компанії - ч. 2 ст. 271 КК - карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Відповісти
Жахлива недбалість посадових осіб
Відповісти
Жодні гроші не повернуть дитині маму. Співчуття
Відповісти
то нехай волиньліфт і утримує дитину ((((
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні