Закон не писаний: на Волині членів профспілки не пускають на шахту. ВІДЕО

1
3
Закон не писаний: на Волині членів профспілки не пускають на шахту. ВІДЕО
У Нововолинську представників профспілки «Незалежна» не пускають на територію шахти «Бужанська».

Звернення з цього приводу до правоохоронних органів належним чином не розглядаються, що перешкоджає законній діяльності профспілки, переконані її члени, - повідомляється на сайті профспілки «Незалежна».

Голова первинної профспілкової організації «Незалежна» Богдан Макарчук, вважає, що на шахті діє організована злочинна група під керівництвом нинішнього очільника Олександра Зоріна.

Макарчук впевнений, що це відбувається за попередньою змовою з керівником відокремленого підрозділу «Шахта «Бужанська» Русланом Шатковським. Він запевняє, що до схеми залучені й працівники апарату управління та охорони, які виконують незаконні усні вказівки свого начальства.

Макарчук зафіксував застосування сили проти нього та шарпанину з боку іншого охоронця території підприємства. На його думку, нахабності охоронцям додають обіцянки їхнього керівництва про безкарність та відсутність дієвого реагування з боку поліції.

Варто зазначити, що представники охорони підприємства та його керівництво у даному випадку грубо порушили закон. Адже відповідно до п.1 ч.1 ст.40 ЗУ «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності»: «Члени виборних органів профспілок, об’єднань профспілок, а також повноважні представники цих органів мають право: 1) безперешкодно відвідувати та оглядати місця роботи на підприємстві, в установі, організації, де працюють члени профспілок».

За словами учасників профспілки, найближчим часом відповідні матеріали будуть скеровані до найвищих профільних правозахисних інстанцій.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мутки крутяться, лавеха мутиться
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні