У луцькій мерії «більшість» прийняла зручні для себе зміни до регламенту

1
17
У луцькій мерії «більшість» прийняла зручні для себе зміни до регламенту
Луцькі депутати ухвалили зміни до регламенту міської ради, які, на думку деяких депутатів, суперечать законодавству.

Про це стало відомо 7 вересня під час сесії Луцької міської ради.

Депутати внесли низку змін до регламенту міської ради. Серед них є, як технічні зміни, які стосуються, до прикладу, організації роботи працівників мерії, так і доволі вагомі.

Серед останніх – норма про те, що вести сесію зможе будь-який депутат, якщо голова чи секретар ради покидає засідання і відмовляється його вести. Йому ж можуть дати право підпису протоколу пленарного засідання та рішення ради.

Депутат Микола Федік («Свобода») зауважив, що така зміна суперечить закону України «Про місцеве самоврядування», який не надає таких прав депутатам.

«В цих змінах прослідковується одне – це підготовка до поновлення на посаді секретаря Юлії Вусенко та подальшого її звільнення», - наголосив Тарас Шляхтич («Самопоміч»).

Обранець громади додав, що регламент надає міській раді не притаманну їй функцію «роз’яснення раніше прийнятих рішень новим рішенням». Це мовляв непередбачено законодавством.

Микола Федік звернув увагу й на те, що пункт, який внесли до нового регламенту, прямо суперечить антикорупційному законодавству.

«Зміни звучать так: у разі наявності реального чи потенційного конфлікту інтересів Міський голова, Секретар, депутат міської ради беруть участь у розгляді, підготовці та прийнятті рішень відповідною радою за умови самостійного публічного оголошення про це під час засідання Ради. А закон «Про запобігання корупції» чітко говорить, що в цьому випадку особа не може брати участі у голосуванні», - підкреслив обранець громади.

Секретар ради, в.о. міського голови Григорій Пустовіт («Батьківщина») натомість пояснив необхідність внесення змін до регламенту так:

«Життя ставить перед нами багато викликів і питань, на які ми даємо відповіді. Закон не передбачає й половини ситуацій, які виникають у міській раді, для цього ми і створюємо регламент».

Також на думку посадовця, регламент – не той документ, який можна прийняти раз і назавжди.

«Всі ті, хто говорить, що зміни незаконні, вивчайте регламенти інших обласних центрів. Я вважаю, якщо в нас є прогалини, їх потрібно заповнювати», - наголосив депутат від «УКРОПу» Ігор Поліщук.

Микола Федік додав, що фракція «Свободи» не голосуватиме за запропоновані зміни, адже вони аналогічні тим, які раніше депутат Артем Запотоцький (БПП «Солідарність») оскаржив у суді.

«Для чого приймати зміни, які будуть скасовані в суді? Немає ніяких обставин для того, щоб їх приймати», - наголосив депутат.

У підсумку лише 22 депутати підтримали внесення змін до регламенту. Зауважимо, це мінімум, необхідний для прийняття рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
17

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
горенько. місять воду в ступі. є керівник сесії - він і має підписувати відповідні документи! скоро таке приймуть, що я зайду з вулиці і підпишу протокол засідання! брєд бля!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні