Народився у сорочці: у волинянина шість разів стріляли, але не вбили

1
0
Народився у сорочці: у волинянина шість разів стріляли, але не вбили
Військовослужбовець Анатолій Данилюк, який три роки провів в зоні АТО, розповів, як змінив шість прострелених бронежилетів.

Під час одного із протистоянь з ворогом Анатолій Данилюк отримав одразу три кулі, - пише «Волинь нова».

Надивившись радянських фільмів про десантників, маневиччанин Анатолій Данилюк був настільки зачарований військовою романтикою, що вирішив стати офіцером. Нині за його плечима — 19 років служби у Збройних силах України, три з них — перебування в АТО, де змінив шість прострілених бронежилетів та отримав кілька контузій.

Майор брав участь у звільненні Слов’янська, Краматорська та інших окупованих населених пунктів Донбасу, шість місяців перебував у Дебальцевому, де пережив обстріл з «Градів» та «Смерчів».

«Якось під час одного із протистоянь між нашим і ворожим блокпостами на дорогу вибігла дівчинка років шести, я виліз із БТРа і побіг, аби її забрати. Коли повертався з нею назад, один із сепаратистів всадив мені три кулі у бронежилет. Ворога знешкодили, а дівчинку передали у штаб сектору», - розповідає офіцер.

З жахом згадує військовий й про те, як у лютому 2015 року допомагав побратимам виходити з Дебальцевого.

«Після виходу з того пекла військовим дали два дні, аби прибрати дорогу, яка була встелена тілами загиблих. Усі людські рештки доставляли в Артемівськ для проведення ДНК-експертизи», - зазначає чоловік.

Після усіх пережитих жахіть навесні того ж року Анатолія Данилюка у передінфарктному стані забрала «швидка». Однак, підлікувавши серце, офіцер знову був у строю. Ще два роки він пробув у зоні АТО.

Нині чоловік – офіцер автомобільної служби оперативного командування «Південь», яке базується в Одесі, проте він впевнений – ще не раз доведеться побувати у зоні бойових дій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гордимося!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні